Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, June 28, 2010

Bergumbira sebelum bertapa.

Apakah tajuk macam tu? Haha. Lantaklah. Tak tau nak bubuh tajuk apa. Hari Ahad semalam apa aktiviti kalian semua? Eceh..tanya2 pulak. Sebenarnya nak bagitau, aktiviti aku semalam ialah ke Sunway Lagoon. Lalalala. Ye..2 bulan berturut2 pergi Sunway Lagoon. Belum sempat sunburn yg dulu pulih, datang sunburn baru lagi.Sadisss.(T_T) Kali ni bergathering dengan member2 masa kerja dulu. Macam2 idea aku bagi tuk aktiviti gathering ni, ajak piknik kat Bukit Cerakah lah, karok la sebab nak elak pergi Sunway Lagoon punye pasal, last2 majority mengatakan.."Kami memilih tuk berjimba2 di Sunway Lagoon!".Huu..pasrah je lah. Lagiii best sehari sebelum ke Sunway Lagoon, bendera jepun datang melawat.Perghhh! Bulan lepas gi Sunway Lagoon tak dapat mandi, kali ni pergi pun tak dapat mandi jugak.Adakah ini sumpahan?? Pasrah lagi buat kali kedua (T_T)

Nah2. Tempek gambar banyak2. Memandangkan aku tak dapat mandi, aku main puas2 kat drypark tu. Baru rasa berbaloi bayar tiket RM60.Bulan lepas masa gi ngan family tak dapat main banyak sangat, kali ni main puas, sampai rasa nak muntah.Haa..amik ko! (@_@ )


From left: Akmal, Fara, Maria, Pudin & Lalan



Haha. Excited lebih


Kembali ke alam dinosor. Even permainan tak mencabar tapi peduliikkk!
Main jugak.Haha


Weeeeeeeeeeeeeeee!


Kayu balak sungai Rajang. Benda ni besttt! Bikin jantung stop 3 saat.
Budak2 laki dua org ni gila tau, kalo bab jerit suka je. Jerit ngade2. Padahal takde mende pun, tapi suka suki jerit bazir suara. Ishhh..siku kang! haha


Akibat permainan tadi, kami semuaa keceburrrr!! Kebasahan.


Roller coster tak mencabar.Haha


Yang tengah tu kena hukuman sula sebab berkelakuan lucah melampau.


Roller coster ni bestttt! Syok2! 

Dah puas main permainan yang suam2 kuku je thrill nya, kami ke permainan yg super duper thrill pulak!


Kapal berpusing 360 darjah di langit biru!
Weeeeewuuuuuuuu!


Adakah anda berani naik kapal damn scary ni. Saya berani!. Mari saksikan kronologi saya menaiki kapal ini.



Bersemangat beratur dengan gigih


Mencari posisi tempat duduk dengan selesa


Siap2 pasang penghadang dada dengan semangatnya.

Tiba-tiba!

Teringat kenangan dulu2, pernah naik kapal ni, lepastu dada sakit berdenyut2 2 hari akibat penghadang dada tu!

Akhirnya amik keputusan drastik.

Untuk turun dari kapal itu serta merta.

Hahahaha.

Eh..eh..tetiba Fara pun join turun kapal sama.
Dia kata tetiba cuak.

Tapi betul, pengahadang dada tu bagi impak besar. Sakit tau kena tekanan. Dahla ketat benda tu. Huhu. Kesimpulannya, saya memang berani untuk "naik" dan duduk atas kapal sebelum ianya mula bergerak.Syabas kepada saya. Hahahaampeh!


Akhirnya, 3 org je dari kami yang naik. Lan, wan, maria.
Cayalah Maria! Dia first time naik kapal disaster ni. Memang cuak gila, siap jerit smpai takde suara dah. Hee.Cian dia ;p


Weeeeeee~


Yeahhh! Part ni yg best nih. Haha

Habis je, bila semua orang dah turun. Maria terhuyung hayang.Nangis2!
Holoh oloh holoh. Cian adik aku sorg ni. Hee. U go girl! ;)
Pasni nak naik lagi tak? Ngeeeee ;p


Dan setrusnya ke widlife park....sekali lagi (T_T). Macam dah siaran ulangan pulak
Tetiba aku kelihatan seperti sedang mengandung 5 bulan. Abaikan.Haha

Tapi yang best kali ni kau dapat gomol2 ngan haiwan kat situ. Haritu pergi ngan family tak sempat lama2 kat sini, lagi pun bawak baby Iman kan, tak boleh duk lama2 kat tmpat binatang ni. Takut asma

Nah..kekura pasrah! Agaknya aku ni org yang ke berapa ratus ribu la yg dok angkat2 dia kan.Nasiblah..siapa suruh ko comel dan pasrah. Haaha


Nah..arnab gebu pulak! Fara feeling pegang arnab sampai terpejam2 mata pulok!.Hoho

Akhir sekali.


Nah! Ulaq sawa albino. Aloloh..comeynye ko ulaq sawa..kunin gitu. Sesuai buat rantai raya ni. Baru exotic.
Tetiba feeling Brtiney bila pegang ulaq albino ni. Awww~
Hahaha.

Dan seterusnyaa..ke taman basah. Wetpark
Memandangakan aku tak boleh mandi, aku lepak kat kerusi panjang tepi pantai ala2 macam tengah buat sunbathing. Sambil2 melihat diorang mandi manda denagn seronok. Ishhhh!Nyampah ai tau. Ai hate u olls!Eceh..tetiba nak emo pulak. Blame it on hormone. Tetiba ;p


Dalam pukul 3 camtu aku mintak izin gerak dulu sebab kena jaga kedai petang tu. Kalo stay pun bukan bole mandi kan.Sob sob sob. So, terimala gamba ni sebagai penutup entry.

 Bersama jejaka2 basah.
Motip letak pic ni sebab dalam pic ni jelas kelihatan,aku semakin sehat, tembam, montel bagaikan juara.
Montel tanda bahagia. Setuju? ahaha.

Oklah,sekian terima kasih.

14 comments:

CaDLyNN said...

uish! beraninye ena..hahahahaha..
aksi je lebey ko ek..

ena..kenduri arie mau gerak sama2 boleh ? =P

HEMY said...

aku penah naik...tp ngan ex..n jadi tak best..sebab ex aku nangissssss

*~ aRaBeLLa ~* said...

weh ok je kalo period main air..aku penah mase gi team building..da le 1st day..berkayak, berendam kat laut & main permainan air sokmo tapi tetap kering..gi berendam kat ulu yam pon pernah..huhu


p/s:aku guna jenama 'W'..wakakak

Mak Su said...

last pegi sana masa kaklang umur 4 tahun kot, sekarang kaklang dah 13 tahun, wa... tentu sunway jadik tambah siok dan saspense :)

Stilla said...

wah bestnye happy giler...ingin mek nak g bercuti ramai2 dak ya eh...=)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

perghh..enjoy nyerr ena....yunk..awk nmpk da kurus..diet ekk..

Anonymous said...

Ala kesiannya tak dapat Mandi lagi. Tak apa Cuba lagi lain kali ok

Aidy Shahiezad said...

errr... kenapa tak boleh mandi ??

Masy said...

naik kapal yg berhayun tu sgt best! akak igtkan menakotkan laa sgt, upenye biasa2 je.. lg cuak naik yg kat Times Square kot. hehehehe

i loiikkkkeeeee

peaNut said...

wahh..best eyh...brani na juak ktk pegang ular ya...kalernya cantek...gelik mek ngga...huhu

sweethOneY said...

hahaha. sabar je lah.. sapa lah tukang snap kronologi tu ;p

klo izza kan, uish.. mmg tak tercapai dek akal keberanian nak naik benda2 alah neh sme.. tidak suka! hiburan yng menyeksakan. haha

Erina Asmawani said...

lin:
Hahahhaha..sangat berani kan aku ni. Dulu berani tau..tapi pas teringat insiden sakit dada tu terus x jadi..

jom2..kite g sesame kenduri ari..pape nanti roger k ;)

hemy:
oppss..dengan ex pulak..tula, kalo nangis terus spoil mood happy kan.ko try naik ngan cembam plak ;)

Bella:
ok mmg ok. Aku pun penah mandi kolam time period tapi ngan syarat kena tukaq "roti kering" dulu. aku malas nak g tukar.Lagipun masa tu "heavy flow" plak. kang x pasal, kuar2 dari air je..merah..uu..scary
Sbb aku penah nampak kejadian ni kat swimming pool dulu.Yek!

Maksu:
u should go Maksu! skrg mmg banyak perubahan..tapi satu je maintain.
harga foods mmg kaw2 punye mahal. Cekik darah ;(

Erina Asmawani said...

stilla:
nang bestttt yunk ;)

N:
aaaaaaa..apakah? semua org cakap gumuk, ena pun rase badan dah mengembang..N cakap kurus pulak..huhuhu..mane de diet yunk oi..makin gumuk ni..

Anonymous berciri baik:
huhu..kena cuba lagi eh..hehe..

Aidy:
errr..kan dah stated kat entry tu ;p

Kak Masy:
Haha..tau xpe..yg ni mmg x bape nak takut, tapiii yg ni sakit dada..huhuhu..dada akak x sakit ke naik kapal maut ni ;(

Peanut:
Yunk..im a animal lover. Ngan semua pun suka kecuali LIPAS TERBANG! hell no! huhu..yalah..kiut nak ular ya..kunin2 ;)

Izza:
yg gigih snap ni member ena yg laki tu, si Pudin. Ena suh snap every moment masa naik kapal nanti, sekali tengok..tak naik da..haha..


ena suke game2 gini. syokkk! :)

CaDLyNN said...

wokey ena...nnti kite gerak sesama..yeay~ mungkin boleh tgk2 collection shawl ko ke time tu :)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015