Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, June 22, 2010

Tumpang tanya boleh?

Apakah ini?Buffered Earnings? Untuk apakah ini? Apakah kegunaannya?






Dan apakah pula ini? Metered Earnings? Apakah bezanya Metered Earnings & Buffered Earnings?




Aku baru perasan benda ni kat akaun nuff aku. Almaklumlah, lama gila tak bukak. Tetiba terkezut pulak ada benda ni. Hmmm..yang kempen2 produk iklan nuff tu kena buat sebab ada benda ni ke? Aku tak tahu apa2  ni. Budak baru belajar. Yang aku tahu tempek iklan nuff je. Hehe .Jadinya, kepada otai2 nuff sekalian, sila beri tunjuk ajar kepada newbies ni ye ;))


P/s: Tetiba duit nuff dah ada RM60 lebih. Hehe. Excited! (baru RM60 lebih je punn ;p)

15 comments:

Jard The Great said...

buffered bnyk sket.. dan die akan berada lama kat blog smbil menambahkan earnings. tak masuk total slagi berjalan.

metered ialah buffered yg dah mati dan terus masuk akaun. Dan masuk total da neh. =)

~♥ iella ♥~ said...

lagi tak tau apa2 coz dlm akaun ada 25sen jaa...sedihhhh..

peaNut said...

wahhh..byk ada jak ktk pun buffered..kmk cgek ja eyh....

hudhud said...

wah wah dah rm60. i baru rm 9 hahaha. :P

CaDLyNN said...

wah..banyak tu...

HEMY said...

aku pn baru2 ni wujud..tp skit je..sbab aku letak blog lagi satu tu..yg tu plak dia bg buffered..demmm. yg tu jarang update

Mak Su said...

salam kenal :)

tahniah, dah $60.

fiD said...

wah! buffer! best! macam kak jard bgatu tu...

mmm, byk nye kak!

*xdpt la degree tu, skrg nga buat rayuan. ramai xdpt, Bhgn pngmbln pelajar ckp uitm server de problem.hm
kak, food tech ok x?

Frodo Baggins said...

>>__<<


perghhh rm60!
berketul2 dada ayam dah le makan.
keh3x ~ giat lagi!!! teroskan
berblog n bley dpt bnayak fulus!
cam kak jard. weeeee ~~~

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N pon x bape tau..yg N tau..duit masyukk..wakakkaka

Erina Asmawani said...

Jard:
Ohhh..camtu..saya sudah faham..mekasey jard :)) yayay!

Illa:
Ala dik namo sedih2 k..sikit2 lama2 jadi bukit ;)

Peanut:
Mek pun xtauk juak kewujudan buffered tok ko..baru jak perasan.hehe. xpa..klak buffered ktak bertambah.Aminn :)

Hudhud:
Alhamdullilah even org len dapat beratus2, untuk blogger x tegar cam saye ni RM60 pun dah kire big amount gak ;p

Lyn:
Aku pun x perasan bile die beranak, last check lamaa dulu de RM30 je ade.Hehe

Erina Asmawani said...

Hemy:
Kena rajin2 update blog yg lagi 1 tu la..hee..jap, buffered ni dia main bagi suke ati je eh??

Mak Su:
Salam kenal maksu
Mekasey :))

Fid:
Heee..akak pun blur ngan buffered ni dik. Banyak ke?? Syukurr :)

Xpe, teruskan buat rayuan eh, seupu akak pun x dapat, tapi pas rayuan, terus dapat.Alhamdullilah. Food tech ok? Good choice, demand tinggi tuk food tech sekarang. Ley kerja as manager kat tmpat buat makanan nanti :))

Frodo:
Heee..maceh2. Aku ku teruskan berblogging, tapi bukan sebab nak kejar duit nuff la, sebab suke suki berblog je. I luv blogging. Nnati dah cukup 100 wa blanje lu dada ayam k ;p

N:
Hee..mesti N punye nuff masyukkk kan? :)

Stilla said...

wah banyak nye buffered earning ktk ya...sory dear kmk pun sik brapa tauk hal nuffnang tok..hehheh

sweethOneY said...

saya pun tataww jugak. hihi. dah lama x check nuffnang..

Erina Asmawani said...

tilla:
hee..yalah..x sangka mek..dalah xtauk apa buffered tok mula2..p hehy juak lah ;)

izza:
g cek yunk..ntah2 dapat banyak buffered.ena bile jard terangkan baru paham pe buffered n metered earning nih ;)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015