Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, December 02, 2010

Rapunzel 3D sangat best! :D

Malam semalam ke JJ Bukit Tinggi bersama Caca tercenta. Pergi tengok Rapunzel! Yeayy! Si adik teruja, si kakak lagi double teruja sebab dah lama tak pergi tengok wayang. Sampai JJ dalam pukul 9 malam macam tu, terus ke kaunter wayang beli tiket. 


RM 14+ RM5 for 3D spec = RM 19 per person
Ok la kan? :)


Lepastu, nak pergi mengisi perut. Dah janji dengan Caca nak belanja dia KFC, tapi masa tu duit kat wallet tinggal RM18 je, pergilah withdraw dekat Maybank kejap. Sampai kat atm , dah tekan amount duit segala, boleh pulak mesin tiba2 tergendala. Jadinya tak dapat keluarkan duit. Huhu. Sangat sadis. Demi adik tersayang takpela, sanggup jugak tunai hasrat dia ke KFC dengan berbekalkan RM18 je. Kekonon nak amik dinner set, pastu kongsi2. Tapi kecewa gila bila smpai kat KFC, tengok manusia beratur punyalah ramai. Jadinya, kensel, tak jadi makan kat situ. Huhu.Memang umat manusia kat JJ malam tadi pun MasyaAllah memang ramai gila. Macam nak pergi berperang.Rupenye semalam ialah Jcard day. Patutlah luar biasa ramainya. Perut memasing dah berkeroncong dah ni.Pusing2 carik tempat makan lain,takut tak cukup duitnya.Huhu. Last2, beli ayam goreng drumstik JJ je, 5 pcs= RM 6. Muahaha. Tak dapat KFC, ayam JJ pun jadilah. Perut dah sangat lapar. Shedap pun shedap (kalau dah lapa, apa2 pun shedap kan ;p).


Kami yang dah kenyang ;)
Then pergi berjalan2 kejap sambil membuat aktiviti tuk mengisi masa lapang. 

Tengok2 haiwan comel kat Pet Lovers Centre.
Eh..eh..kenapa bugsy ni comel sangat?
Rasa nak pijak!!


Bergambar2. 
Masa ni tengah membuli Caca. Actually belakang tu Caca tak berapa muat nak masuk pun, ada dinding. Tapi aku paksa jugak dia masukk. Haha. Pasrah je dia dapat kakak camni.


2 budak comot yang tak boleh blah.


Overall movie ni aku bagi markah penuh. Sebab cerita ni sangat best!(depends orang kot, aku peminat movie animasi ;)) Jadinya, semua nampak menarik & comel2 je dalam movie ni.Rapunzel, princess yang kena culik masa baby oleh seorang tua ni sebab rambutnya (Rapunzel) ada healing power.Eugene, pencuri tersohor yang kena buru dengan polis raja (polis?) sebab dia dah curi crown, tapi tetiba tersesat dekat rumah Rapunzel. Maximus, kuda comel yang ingat diri dia seekor anjing kot. Lawak kuda ni.Hoho. Pascal, chameleon comel, satunya2 kawan Rapunzel dekat rumah sepanjang 18 tahun.  Ah..suma la comel2. Watak comel, jalan cerita comel and yes,movie ni banyak moral story, sesuai tuk kanak2 (dan juga orang dewasa). Tak rugi. Sila pergi tonton ye :))


 "Flower, gleam and glow.Let your power shine. Make the clock reverse. Bring back what once was mine. Heal what has been hurt. Change the fates' design. Save what has been lost.Bring back what once was mine.What once was mine" 
-Nyanyi2 lagu ni sambil sikat rambut biar rambut panjang
 macam Rapunzel-
Comel!



P/s: Ngangkung best tak? 

6 comments:

Aidy Shahiezad said...

nk tengok gak..
tp macam agak tk selesa plak bile kna pakai 3D speks tue + speks sedia ada... haih... :(

----------------
my new latest entry:-

Inginku Terbatas Dek Sebuah Ranjang !!
http://aidyshahiezad.blogspot.com

zonaku said...

ya.. sangat best citernya....


get a dream!

CaDLyNN said...

mcm best je..nak tengok jugak!!!

p R i n c E S s _ N said...

bes ekk yunk..nk tgk..tp asik full jekk...

ngangkung...uhuk...za x kasik tgk...

Erina Asmawani said...

Aidy:
Harus pergi tgk!! haahkan, mesti rasa x selesa, pakailah c lens kalo nak tgk 3D ;)

Kak zona:
kan kak ;)
yeahhh ..everyone should have a dream~

Lynn:
Wajib tontonn!
G ajak adik2 ;)

N:
Gla tgk yunk..very recommended~
Ngankung tu cam cite lawak je kan..

sweethOneY said...

best sgt222222222.. tak terkata nak ckp camne bestnya citer ni. ahahaha. punya lah nk kata best tu :P

org kuar panggung senyum22222222222 jeee.. sbb sgt2 sweet n happy ending kan









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015