Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, November 08, 2011

Baby headband ;)

2 minggu lepas, angin kerajinan untuk buat felt craft tetiba datang. Mungkin sebab dikelilingi oleh baby yang ramai. Terus ting ting! Timbul dea nak buat baby headband ;)

Memula buatkan untuk Intan tersayang,lepastu buatkan untuk Trisya pula. Just a simple headband. Saya gunakan felt yg jenis lembut tu, senang nak gunting dan lekatkan. Try juga nak jahit tepi2 words tu tapi hasil jahitan amatlah tak kemas, jadi buat keputusan gam kan aje pakai glue gun. Senang & dijamin melekat kuat. Jadi..inilah hasilnya  ;)


Intan punya ada riben, Trisya punya big flower ;)


Haritu pergi melawat baby Trisya, kami hadiahkan sekali baju & set mitten & booties. Haruslah pink, nak padankan dengan headband tu. Hehe. Ok, pilih baju2 baby girl amatlah merambangkan mata. Semuanya comel2!

Dan si comel2 dengan hedband masing2 ;)

 Intan Maisarah & Ummi nya;) Comey! Buat muka terkejut pulak Intan.Geram!


Baby Shameena Trisya @ Trisya yang bam bam! :)

Sekarang dah terajin pulak nak buat felt craft ni. Kita tengok sampai bila angin craft ni bertahan.Hehe. Buatkan untuk Xiyad pun comey jugak ni, tapi idoklah headband. Tunggulah suprise dari Aunty Ena k ;)


13 comments:

sitihalisa said...

Wahh. kreatifnye ;)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

bby laki bole x pakai band tu????

Masy said...

hahah kecilah klu Xiyad pakai hairband ni. takut kang ayah dia pun join sekaki LOL

pRincESs_N said...

tomeinyerrr....klo N ade baby girl da tempah da..

HEMY said...

oii..tersedak anak aku..leh je pakai..tp jgn la letak bunga bah..ahahaha

Anonymous said...

Erina,awak sungguh kreatif ;p
Cantik2 hasil tangan awak :)

Siti Humairah said...

anti ena,,nnt klu little pumpkin kite gigirl bole la melanje kite headband comel tu ye,,:P

Amal Lya Meyaa said...

Nak jugakkkkk x)

Erina Asmawani said...

Sitihalisa:
Maceh dik.ni ikut mood je ni ;D

Pojie:
tak boboiboy la nanti..laki pakai topi baru comey

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
hahahah..ayah dia pun nak jugak kan..pakai masa main tenis nanti..haha

N:
hehe..tula...accesories tuk baby girl mmg geram2 kan ;)

Erina Asmawani said...

Hemy:
hahaha..xde la aku nak buatkan Xiyad headband juga..hoho

Cik Anon:
Thank uuuu ;)

Erina Asmawani said...

SitiHumairah:
Opkos buley mommy ;)

Amal:
nanti makcu buatkan k :)

Amal Lya Meyaa said...

Haha xD Okayy :) Buat tau xD









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015