Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, February 25, 2013

Aqil's 1st Birthday!! :D

Sabtu lepas,23.2.2013..genap Aqil Hamzah setahun. Syukur Alhamdulillah. Sebulan sebelum tarikh tu dah dok sibuk2 discuss ngan encek hubby nak buat birthday Aqil macam mana.Biasalah, bab2 ni mesti mama budak je yang hover. Ayah budak rilek2 je. Hohoho.Macam2 plan. Kejap2 nak macam ni lah, lepastu tukau plan nak macam tula...last2 timbul idea nak buat dekat KFC je.kFC Extreme Park, Shah Alam menjadi pilihan. Sebab utama pilih KFC ialah mama dia suka makan ayam KFC. Ehh..bukan2.Tu bukan sebab utama..sebabnya senang dan mudah. Dan setelah dilihat pada pekej2 birthday party yang ditawarkan, memang sangat menjimatkan. So, senang, mudah dan jimat! :)

Majlis bermula pukul 3pm.Rancang nak pergi KFC jam 2 sebab nak siapkan setting2 sikit, sekali pukul 2.30 Aqil baru bangun dari afternoon nap. Kelam kabut kami terus ke KFC. Sampai2 sana tinggal 5 minit je lagi nak pukul 3pm. Macam lipas kudung menyiapkan candy buffet dengan welcome table segala (eceh..siap ada welcome table lagi koo..dah macam wedding je.Heee). Makanan2 ngan party gifts untuk tetamu pihak KFC yang siapkan. Senang. 

Tak lama lepastu datanglah tetamu. Happyyyyy!! Makin lama makin ramai. Meriahhh sangat. Family tercenta, kawan2 terdekat, mommies bloggers. Seronok. Dengan kekanaknya..dengan babies. Memang happening. Birthday boy?? Mestilah dia pun happy!! Hehehe. Merangkak sana sini nak kutip belon, main ngan kawan2 sebaya dia, mulut tak benti2 potpet. Tapi kekadang dia macam moody sikit sebab macam tak puas tido pun ada.

So let the pictures tell u the thousand sweet story ok :) 
(Serius banyak gambar ni..jangan fengsan tau)

Jungle Safari Birthday Party.
Let's celebrate Aqil first birthday! :)

Welcome table.
Welcome board & guestbook 100% buatan mama Aqil.
Mama Aqil memang suka lah buat2 menda gini :D


Candy buffet dari mama Aqil juga :)


Party gift :)

Para tetamu yang sudi hadir :)

 Thank u so much B dan Nani :)
Sorry..lupa sangat nak bagi party gift kat adik dan abang. Sigh.

 Meet Aty "Aku Bukan Bidadari"
Akhirnya..berjumpa juga kami. Selalu baca blog dia je.Suka! :D


Mommies & babies :D
Ramai kawan2 Aqil..suka dia :)

Mama2 melayan anak makan :)



Tengok si Naila..ngape buat muka gitu?? hihihi

Dalam pukul 430pm gitu..keluarlah Chicky. Maskot KFC. Wahhhh..ingatkan bebudak je eksaited..mama2 ngan ayah budak pun eksaited. Ada game 'mencari harta karun". Comey gila game nih. Harta karun yang kena cari ialah handbag, duit singgit, fries ngan kasut baby. 4 terawal yang jumpa harta karun dapatlah hadiah. Semua pun cepat2lah carik. Hahaha. Gamat kejap suasana.We had so much fun!


Semua dok fokus kat Chicky haa..


Amboih..Daddy Naila suka kemain dapat manyak hadiah.
Hahaha

Aisy kekaguman tengok Chicky.Hee

Lepas abis game, sesi potong kek pula. Yeayy!



Happy birthday to you..
Happy birthday to you.. 
Happy birthday to Aqil Hamzah..
Happy birthday to you..
Yeay!

Aqil masa ni dia saspen je tengok Chicky.
Habis je semua orang nyanyi, Aqil nangissss..sebab takutkan si Chicky.
Aololo. Cian anak mama

Kek yang disediakan oleh pihak KFC. 
Termasuk dalam pekej jugak. Niceee ;)


Sesi Chicky menyampaikan hadiah pada birthday boy :)
*Aqil cuak*


Sesi bergambar2 bersama Chicky pula :)
Babies menyerbu Chicky :)

Terima kasih bebanyak sudi memriahkan majlis Aqil :)

Erin & Family :)

Wawa & family :)
*tu ngape dua org budak tu pandang bawah pulak*

Kak Mimy & MommyCha serta family :)


Ayu & family :)


Memuahhhhhh!! :D


My beloved family in law :)

My beloved family! :')
Sayangggg semuanya. My family my life.


Umie & family :) 
*birthday boy dah tdo kepenatan masa ni*

My sporting aunty :)

Actulally party habis pukul 5pm, tapi kami mintak extend sampai pukul 6pm. Staff KFC tu memang sporting lah. Terima kasih staff KFC sebab tolong sediakan semua! Terima kasih juga pada semua tetamu sebab sudi luangkan masa memeriahkan majlis Aqil. Mahap andai ada terkurang kat mana2. Sorry kalau tak sempat nak duduk borak2 lama2. Diharap semua yang hadir, pulang dengan perut yang kenyang dan ada kenangan manis untuk disimpan. Eceh.


Terima kasih dari kami sefamily
InsyaAllah panjang umur kita jumpa lagi :)


22 comments:

SweetLikeWhat said...

wah meriahnye..

happy besday aqil..moga jadi anak yang soleh dan taat pada ibu dan ayah ye..aminn...

zonaku said...

happy bday sekali lagi aqil... acik nampak uncle keri amik pic, ntah bila dia nk buat entry... :P

aunty wafa x datang eh?

amal said...

seronok je nampak semua org hehe.. happy 1st birthday aqil!

HEMY said...

epi sebeday...walaupun uncle gojes datang terlambat skit..tapi ok la...hehehe

erin said...

waa seronok sgt, especially bila ada game tu..hahaha parents yang terlebih excited. amboi daddy naila, happy gile..hahaha. sorry ena, tak stay lama hari tu, hubby nk blik cepat, x smpt ramah mesra, dgn aqil pun x smpat nak dukung dia, hepi besday to aqil again, muah untuk dia, dah x bobot la, tp tetap comel..hehe

~Leyyatasha~ said...

wa best tgk Aqilnye birthday siap ade game lg..

Wawa said...

alamak hai daddy naila hover tau...hihihi...
happy bday aqil tomey!

With Julia said...

wahhh seronok birthday party aqil...happy birthday dear...:) creative lah deco mommy :)

Mommy_Cha said...

next time takmo dah ober eksaited..nampak sgt gemmss momycha disitu..huwaaa! buat malu jer..giler gemmmss..
sobs!
:(

neway happy besday aqil :)

pastu time berbut hadiah kemain yang paling tamak jugak dok berebut dgn daddy naila..ahakS!

Masy said...

akak baru makan popcake tu tadi hahahaha gila lampi. mekasih ena dan seluruh wargakerja yang terbabit. akak kenyang tahap gorila terdamparrrrrr.. hohihohi

CikNaa said...

gambar yg banyak tp suke tengok! hehe..dlm banyak2 komen, nk komen 1 je..apsal aunty & ena tu same muka?? sejibik tau.. huhu..

YanaUjang said...

hepi belated besday aqil..semoga membesar menjadi ank soleh..insyaAllah..

happening gak eh buat party kt kfc.. ^_^

e k i n ♥ y u s r i said...

1st time dtg sini
sbb tgk kat blog mommy cha
anyway....selamat berkenalan

CaDLyNN said...

meriahnye...happy bday aqil..semoga jadi anak yg solehah

❀aRaBeLLa❀ said...

Happy birthday aqil!! Semoga jadi anak yg bijak,dengar kata mama dan papa ye! 💋

PUAN THALHA : said...

wow! meriahnya!
happy beshday aqil! moga sihat dan membesar dengan bijak
dah plan mahu buat beshday di kfc juga. inshaAllah. hehe

Aku Bapak said...

happy birthday Aqil! semoga membesar sebagai anak yg soleh

Anak Lebah Comot said...

Happy besday aqil!!! Seronoknyer aqil dpt jumpe kawan2 kan..

Erina Asmawani said...

Thank u semua aunty & uncle for the wishes & doa for Aqil :) Min Ya Rabbal Alamin :)


Acik Zona: Itulah nye..kita tunggu dan lihat je la. Hehee. Tak..acik Wafa tak dapat datang

Aty_Fared said...

aty ade selambak gambar korang semua..esok letak kat blog...:) neway..besday party yang besh..

Eyma Misae said...

Ni kfc yg kt stadium shah alam tu ek?

Eyma Misae said...

Ni kfc yg kt stadium shah alam tu ek?









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015