Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, February 05, 2013

Planet Popcorn & Occubite :D

Cinta baru. Kegemaran terkini. Sedap betul dua2 ni. Nyummmmm!!! (Eh, macam pantun plak. Hoho)

Untuk pecinta popcorn macam aku ni haruslah mencuba Popcorn Planet. Enak bangat! Ada macam2 perisa pulak tu.Perisa feveret aku ialah caramel, curry & seaweed. Memang memula macam pelik je kan popcorn kari & seaweed, sekali dah rasa..tak boley stop. Memang layan. Caramel popcorn dia pun sedap..krup krap, terasa manis caramelnya tu. Dah macam Garrett Popcorn.Yang bestnya Popcorn Planet ni, dorang sediakan tester for each flavor. So boleh lah rasa2 dan pilih yang mana menjadi kesukaan mulut (bukan hati).Hee

 Ada 2 size. Mini dan large macam yang dalam gambar ni.
Harga untuk large ni RM9.90 sajok.
Murah banding Garret  :)


Ni ialah perisa seaweed. Tengoklah betapa gembiranya popcorn2 tu dibaluti oleh seaweed.Eh :D


Aqil pun gerammmmm je ha nak merasa. Sebab tengok mama sedap je makan depan dia.

Oklah, mama bagi rasa sikit. Aaaaaa..
Bagi dia merasa je, dia jilat2 pastu tak mo dah. Takdelah aku bagi sebijik gitu. Heee
Popcorn Planet ni ada dekat Setia City Mall & Pyramid.  :)

Ok, meh nak cerita pasal Occubite pulak. Apekebendanya Occubite ni kan?? Ia ialah muffins!! Yes muffins. Yang comel lotey menggeramkan lagi enak dimakan2 dengan penuh kasih sayang. Eh, over plak mama Aqil nih. Hee. Excited bila nampak kiosk Occubite ni sebab muffin2 nya semua comel sgt. Rasa nak picit2! Tak percaya??? Haaa..lihat lahhhhh..



Comellll bukan???

Rasanya pun sedappppp.Nyumm! Ni muffin tau, bukan cupcake, so texture nya pun lembut2 gitu. Ahh..tengok gambar ni buat rasa lapar balik!

Harganya pun ok. Lebih kurang macam Big Apple Donut.

Cer tengok price list kat atas tu.Nampak kan??



Yee..muffin ni tak manis sangat pun. Just nice manisnya. lepastu ada kismis2. Ada filling juga. Suka lah ngan muffins ni!

Mana nak carik?? Dekat WangsaWalk je.

So apelagi, marilah memaniskan diri dengan si comel yang manis2 ni.
Sekali sekala makan manis2 sikit ni takpe :D






5 comments:

HEMY said...

nakk....tapi taknak beli sendiri..leh?hahahaha

Izzati Asyraf said...

nampak macam cupcake la muffin tu..menarik tertarik sungguh..popcorn tu ada kat the mines jugak kalau tak silap..tapi x penah beli pon..

Mommy_Cha said...

hoihoihoi...meleleh nengok popcorn wei. dah le esok kena check gula ni! hadoiiiyaiii tidakkkkkkkk!!!!!!!!! cobaaannnn!

cha said...

comel giler mcm syg je nak makan haha. btw i tak suka benda benda sweet tooth ni mcm pavlova sume tu haih takat rasa 1 bolehla >.<

SweetLikeWhat said...

sedappppnyee muffin tuhh









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015