Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Saturday, February 14, 2009

2 thumbs up for GENG!!!



Malam tadi, aku ngan seangakatan Geng ku pergi ke Summit tuk tgk movie GENG: Pengembaraan Bermula. Kesimpulan yg aku boleh buat dari movie ciptaan Les Copaque ni ialah.. MEMANG BEST!!!! Filem animasi terbaik Malaysia! Even Geng ni cerita animasi je, jalan ceritanya best, 3D nye cam gempak, cukup ngan unsur2 kelaka sampai ketawa terkekek2, seram sampai terangkat badan sbb terkejut, nervous sampai mata terbukak besar, sedih sampai airmata bertakung..semua adalah. Dari awal start cerita tu sampai habis, tak de pun scene yg bosan. Kalau korang rasa diri tu dah tua tuk layan cerita cenggini, silap besar la. Cerita ni bagi aku mmg sesuai tuk semua peringkat umur.Jangan ingat Upin & Ipin ni tuk kekanak je. Bapak kekanak, mak kekanak, atuk kekanak, nenek kekanak, sume boleh layan cerita ni. Kalau tak caya, weekend ni sila pergi tgk cerita ni. Bawak 1 family. Nak bawak kekaseh sempena hari kekaseh hari ni pun takpe. Haha. Tak kan terasa membazir nya RM1o tuk beli tiket wayang cerita ni. Sekali lagi aku simpulkan..cerita ni mmg comel, mmg best, best, best, best, lagi best dari cerita MAUT, lagi best dari cerita QUARANTINE, lagi best dari cerita THE DAY THE EARTH STOOD STILL.Betul..betul..betul..bak kata Ipin. Hee..



~Angkatan GENG ku~


Jom layan "Lagu Damai" dalam cerita ni. Syok!

7 comments:

fararusdi said...

nak tengok jugak.. tapi skang sape nak teman..

paiseh said...

peh.. awal gile lu rembat tengok.. gua baru nak bekira2 bajet nih.. hahahaha..!!

Erina Asmawani said...

Fararusdi:
Ur lovely fwends kan ade, ajakla dorang tgk same k =)

Paiseh:
wa support local movies, sbb tu wa cpt2 tgk..mmg syok wo..wa syorkan lu g tgk! baru lu rasa muda & bergaya..hakhak

:: p R i n c E s S _ N :: said...

yerr....5bintang N kasik...mmg beshhhh gilerrr GENG ni..plus kagum anak bangsa kte nyerr product...

cOngratz!!!

cute chempedak said...

hehe.hoooyeeehh!
dah abis exam.kekeke.
ehh..
Fradoo tu ape? *scratching my head*

Erina Asmawani said...

Aklima:
Fradoo tu drink stall which sell the most
superdelicios ABC in Shah Alam..hehe..=p
Jum datang Fradoo mkn ABC special..

p/s: 4 more info, aklima baca entry pasal Fradoo yg Ena dah post b4 ni k

Erina Asmawani said...

Princess N:
Yea!! Best sgt kan..bangga ngan Les' Copaque =)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015