Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Sunday, February 15, 2009

Just another wedding "kompang"

Buat pertama kali nya dalam hidup, aku stuck dalam jam selama 1 jam. Kejadian ini berlaku semalam, apabila aku ngan kawan2 aku nak gi wedding kawan kami, Arfah namanya kat Rawang, nak lalu highway Guthrie, tapi jalan kat situ kena tutup. Disebabkan apa? Accident? Bukan.Road block? Bukan. Ada manusia buat mogok? Bukan. Semuanya adalah kerana Le Tour De Langkawi. Yee...Punya barai kitorg dalam kereta. Dari kul 1230 tghari, time matahari tgh panas terik yg amat sampai pukul 130 ptg. Ciss..sampai kan driver2 dan penumpang2 dalam kerete, keluar duk melepak kat divider jalan sbb tak sanggup dah nak duk dalam kereta lama2. Tapi aku tetap gigih duk dalam kereta, ada air-cond, lagi sejuk dari lepak kat luar. Tapi tahap kebosanan kami mmg tak boleh nak kata apa. Aku rasa mcm nak je ketuk pintu kereta makcik sebelah pastu pinjam paper dia jap. Bosan gilaaaaaaa!! Dah la perut aku punyelah berkeroncong mak yong. Kreeuukkk..kreeeaakk..krriiukkkk~~


Apa yg kami buat dalam kereta tuk hilangkan bosan? Tgk aksi2 org yg melepak kat divider jalan, berangan2 jadik artis dan yg paling penting menangkap gambar. Hakhakhak..



~Aku, Kerol & Lan~
*Psst..Lan masih single..sape berminat sila gtau eh..haha



Lepas kul 130 ptg camtu barulah kereta boleh bergerak. Sampai tol Rawang lebih kurang kul 2 ptg. Nak mencari rumah pengantin pun mencabar gak. Sesat2. Huhu. Syukur jumpa gak akhirnya, masa tu dah pkul 2 lebih. Pengantin pun dah lepas makan beradap, tgh busy layan tetamu. Kami pas mkn (lauk kenduri Arfah sedap bangat! =p), bergambar2 ngan pengantin, balik. Penat woo. Walaupun penat tapi puas hati + happy sbb dpt attend wedding member. Member dah jemput, tak baik tak pergi. Kalau ada org yg tak pergi wedding member dia sbb nak celebrate valentine, meh sini aku siku dia. Apa daa..wedding member bukan hari2, celebrate valentine tu bukan penting pun. Dari wat benda2 yg tak berfaedah tu, baik gi wedding member. Dapat gak pahala. Hee. Cakap pasal valentine, best gak kan nikah + wedding time valentine, nanti org lain sibuk celebrate valentine yg ntahapa2 tu, Arfah & hubby celebarate anniversary dorang.Wee..sweetnya~




To Arfah & Hubby: Congratz! Moga berbahagia ke akhir hayat =)
*Arfah sgt tantek tau time wedding dia. Terpesona ngan matanya =p




Ambik berkat bergambar bawah pintu gerbang. Boleh? Haha..



8 comments:

KeTe PeRPeL said...

kenape kompang??

lan baik said...

promote baik nampak...

Erina Asmawani said...

Kete perpel cayang:
Mestila kompang bcoz we don't use bell at kenduri kawen ok..haha

Lan baik:
Hakhak..promote kecil2lan je..sbb tu aku guna font size yg paling kecik tu..lol

cute chempedak said...

hi Erina!
i make it private my blog..
this is my email.mizz_aizamia@yahoo.com.nnti email i ur email..love to invite u.cos i love to read ur blog..so do i love when u read mine =)

sweethOneY said...

nk amik berkat cepat kawen ek :D

Erina Asmawani said...

Aklima:
Dah email dah. Thanx 4 invited me =)

Sweethoney:
haa..tau xpe..haha *gatai =p
izza kawen dulu kot..lalala..=p

:: p R i n c E s S _ N :: said...

cun laa maroon....nk tumpang berkat boley..??hehehhe...

Erina Asmawani said...

Princess N:
Jum kite amek berkat sesame..hiks









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015