Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, May 14, 2010

Habis sudah~

Tamat sudah fenomena Adamaya. Last episod semalam memang terkesan kat hati tisu ku ini. Nangesss weh (T_T). Part Lisa mintak maaf kat Adam. Betul2 menyentuh perasaan.Adam hati kering time tu, ingat tak nak maafkan si Maya dah.Bagi aku overall cite ni mmg best. Bak kata kakak aku, kisah rumahtangga zaman sekarang.Tapiii...nak di ikutkan Adam tu sebenarnya dah masuk kategori dayus lah kan?? sbb dia biar je isteri dia curang dulu. Tapi baguslah Adam ni, sanggup tolak tepi ego seorg lelaki,sabar gila n guna psychology tu ajar isteri dia.Bagus2..mmg patut dipraktikkan dalam diri semua suami2 di  dunia.Hehe. Tapi rasanya Adam ni sorg je kot kat Malaysia ni (yg berlakon tu je), yg sebenar2nya wujud tak laki cam ni? Yg penyabarrrr gila. Haish..kalau cam Dani tu aku taulah ramai. Kawen ngan org lain pastu bajet boleh bagi lebih dari apa yg Adam dah bagi kat Maya. Chet! Anak bini pun tak terjaga,  menagih cinta dari org lain pulak.Tapi baguslah dia jadik mereng pastu. Haha. B..B..semua dia panggil B.Aku suka ending itu! 

Ada gak yg memback up watak Dani cakap kesian kat dia, dia sebenarnya pencinta yg setia. Setia ke? Kawen ngan org lain pulak. Maya pun ada salah gak, sapa suh melayan si Dani, abai anak suami (eh, pantun 2 kerat?). Tu ketagori curanglah tu kan, not good.Not good. Apa2 pun, cerita ni mmg best. Suka! :) Maybe sbb pelakon pon main peranan penting kot, kalo watak Maya tu bagi kat Fasha Sandha sumpah cerita ni jadik tak best.Hahhaha (sorry, saya tak minat dia).Dan juga sebab ada Amani, excited tgk Adamaya sebab ada dak kecik comellll tu ;). Scene paling best semalam masa dia geget kaki si Dani. Haha. Comel2.Oh, tapi sedikit keciwa sbb Mika takde semalam ;p


Dani: B..pliz B..jgn tinggalkan i B, i cintakan u sgt2! 
Maya: Err..sorry Dani, cinta i hanya tuk suami i,Adam, papa kepada Amani.Tolong lepaskan i.
Adam: Get a life Dani. Ur such a LOSER! Heh..Maya aku punya selamanya.Pigidahhh!LOSER! LOSER! LOSER! 

Aku ingat aura Adamaya ni dah abis, sekali dan2 malam tadi dapat mms dari sorg kawan aku ni. Bukak2 mms tu ada tulis..My new girlfrend

Amani comel!!

Cisss..rupanya dia dapat tangkap gambar ngan Amani. Amani datang opis dia jemput mama dia balik. Mama Amani ngan member aku tu satu tmpat kerja. Berebutlah org bergambar ngan dia semalam.Saje je nak buat aku jeles. Tapi Amani ni betul2 comel la..petah ckp pulak tu. Oh, baru ku tahu si Mia ni (Amani) berumur 5 tahun. Kecik comel loteh la kamu :))) 

Siapa tengok movie I'm not single?? Adamaya ni lebih kurang cerita tu lah kan. Pasni slot akasia cerita apa pulak eh??

12 comments:

Frodo Baggins said...

eh dah abis ke?
wa baru plan nak tgok

wakakkakakaka


>>___<<

fiD said...

hoohoh...

smalam 1st time tengok kak ,hoho..

k.e.r.i. said...

aku tak paham apa best nya citer tu.
arghh. tensen.

Stilla said...

hye dear...first time visit ur blog...nice arrr...suka tgk gbr u kat header tu...

best kan cita adamaya ni...i pun siap nangis bila part maya minta maaf..hehhehe...

kalau ada masa visit2 lah i ekk...btw,nice to meet u dear...=)

Aidy Shahiezad said...

finally,
adamaya dah abes tanpa sempat aku layan... hehehe....

p/s: nmpk cm ramai lelaki yg tak amek pusing psl adamaya pun.. hohoho...

peaNut said...

suka sgt2 ending dia tu...hepi ending...lucu plak tgk si dani jd angau cmtu..haha

zonaku said...

oooooooooo. .
itu endingnya




aku x smpt tgk pun.. ada la satu dua episod jer sempat layan.. esp ms cuti ari tu

Pn.Ibu said...

kita xdpt tgk semalam...bengang sgt! tp xpe...nt nak tgk kat catch tv3....

Erina Asmawani said...

Frodo:
Hahahampeh la lu bro ;p

Fid:
bestttt kannnn..nanges tak? haha

Keri:
Ko tak tgk mmglah ko tak tau best ke tak..pastu nak tensen2 plak..tgk dulu baru tau..eh, ko tak minat lisa ke? lelaki pelik..haha

Stilla:
Halu dear si putri sejinjang ;)
Maceh yunk..header kenangan mase g perth dulu..suka tgk pic tu..

tula..sedih sgt kan time tu..huhu..meleleh airmata ni..

nice tu meet u too tilla ;)

Erina Asmawani said...

Aidy:
Lelaki yg x layan adamaya mmg lelaki yg rugi. Rugi besar!. Lisa cun gila kot dalam ni..hehe..plus..patut contohi sikap si adam ni sbgai suami yg penyabar..

Kak Zona:
Donlod la kak..cite ni best giler!

Mar:
Nak tgk nanti sedia tisu banyak2 k ;p

Masy said...

sedih aaa takde Mika masa ending. benci tauuuuuuuu huhuhuhuuuh

manan said...

hehehe..dA oang jeles ngan kamek...hehe









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015