Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, May 12, 2010

Movie + makan2 + moment capturing = Best kuasa 23!

Wehuuuu~ Semalam adalah hari yg amat seronok! Baca title kat atas pun dah tau kan kenapa. Bersama2 ngan kawan tercenta aku ni telah menggembirakan diri ke Pyramid semalam. Tujuan utama tuk berjimba2 tgk movie & makan2 smpai fengsan. Hoho.Lama tak berjumpa beliau, jadi perasaan happy berganda2 ;))

Bersama Cik Bubud ;) Bakal pharmacist ni. InsyaAllah~

Semalam masa tgh bersukaria sambil2 berfikir2 nak tgk movie apa, boleh pulak kasut aku buat lawak weh. Yee..kasut pun dah pandai buat lawak sekarang. Lawak samdol! Tercabut pulak tapak dia. Masa memula tercabut sikit je, budget nak gi carik gam gajah pastu lekat, sekali on the way nak carik gam tu..boleh pulak tapaknya tercabut semua! Sadiss.Nasib dekat2 ngan kedai kasut..terus masuk carik sandal baru. Yang murah2 sudeyy.Huhu


Tengok! Samdol tak samdol lawak wedges ni, dahla baru beli. Haihh~


Nasib ada sandal RM10 ni. Save budget..hihihi
Ala2 Ipanema gitu kan..jadilah..sandal emergency nih ;)

Since movie yg kami nak tgk tu start pukul 6, jadi kami berjalan2 carik makan dulu. Memacam dalam otak ni, nak makan TGIF la, Bubba Gump la, Ayam Penyet Ria la, Tony Romas la..sambil2 tu meronda2.Selera kami mmg besar masa ni. Last2 kaki stuck dekat depan Chicken Hartz. Haha. Mmmg sesuaiii sgt tuk kami yg tgh lapar gila ni kan.RM20. All u can eat beybeh.Mmg berbaloi. Yeahh2~


Nom..nom..nom..food heaven~

My favvy!!! Potato chips kat sini mmg cedap!

Kenyang perut, suka hati ;)))

Then kami pergi tgk wayang. The Losers. OMG! Movie ni mmg bestttt. Best kuasa 23! Cerita pasal revenge. Taknak cerita banyak. Pergi sendiri tengok, siapa kata tak best aku bagi 1 shawl free. Haha. Boleh gitu? Dahla hero2nye kiut2 & kental2 belaka, nasib aku tengok ngan Bubud, kalau tgk ngan cintahati ni, mesti dok selalu cover mata aku taknak bagi tengok lebih2. Hahaa.


My feveret heroes dlm movie ni ialah

Muke cam Adam ;)

The coolest dude. Watak dia boleh bikin jatuh centa tau ;p

"Don't stop believing
Hold on to that feeling
Streetlight people "

Habis movie, mulut asek nak nyanyi lagu ni je..hehe.Lagu tema movie ni. Lagu feveret dalam Glee nih! ;p

Pas tgk wayang, kami menyinggah pula dekat FULLHOUSE.Lifestyle store & cafe. Ohh..cafe ni mmg cantik! Kami terpikat ngan deconya. All white. Ownernya ialah Korean & dia amik nama Fullhouse ni sempena cite korea Fullhouse tu. Yg Rain jadik hero tu. Kami minum2 sambil teruja. Hehe

Chocolate mint & Vanilla Strawberry. Nyummy ;)
Foods & Drinks kat sini pun mmg affordable. 
Lebih kurang Secret Recepi je.

Ada jual baju2 & accesories juga. Kawaiii~

Putih itu suci ;)

Lovelyy~ 
Waiter & waitress kat situ pun sgt ramah. Volunteer tuk snapkan gambar kami ;)

With Thomas the tuan rumah ;)

Mmg jatuh centa ngan cafe ni ;)
Anda semua sila terjah ok.
Sunway Pyramid level LG1

Wahhh..such a great day lah! Ok, itu saja aktiviti pada hari semalam. Masa tuk kemaskini ShawLover plak. Lalalala~

12 comments:

HEMY said...

wah....class gak tmpt mkn minum ko. gigil gak kalu aku ikut

martina matsah said...

aiyak!! leh lak wedges lipan tu tercabut tapaknyer...wakakak

Erina Asmawani said...

hemy:
haha..Fullhouse tu nampak je mewah tapi pricenya very affordable lah..ko patut bawak cembam gi sini tau..romantik je ;)

Mar:
Tauuuuuuuu xpeeeeee (T_T). Bongok nye wedges..huhu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

hohoho..patot r ena tau fullhouse..same2 pegi rpenyerr..besh kan..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

here my addrss yunk..

28, Jalan 4/5 L,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor...

yunk..dkt kad kawen ade addrss..da receive lom?

Erina Asmawani said...

N:
Fullhouse mmg sgt besh ;)

Thnx yunk..nak post something nih..hehe..lom dapat lagi kad..sok kot smpai..

*~ aRaBeLLa ~* said...

ish tak pasan lak de kedai Fullhouse ni..nampak sgt da lama tak pegi Pyramd padahal dekat je kat umah..huhu

Dayangku Army said...

T_T menangeeesss tengok cafe tu koz macam best sangat. Ngeee..memang akan ku terjah lah next month.

Btw, ena sangat cumel dengan shawl serta baju itu. sangat kiut. Baju tuuuuu..i like!

Aidy Shahiezad said...

next time kna standby gam gajah dlm purse nie... bru lg jimat... hehehe... ;0

Masy said...

akak slalu lalu je dpn Fullhouse tu, ooo rege dia ok eh? nanti bole la try hehehhee

Erina Asmawani said...

arabella:
ni kat wing baru..kalo tgk dari luar mmg cam butik..tak pasan de cafe dlm tu..hehe..g terjah k

Amy:
Sila terjah ok amy, ade banyak branch..kat ampang ade, kat putrajaya pun ade, concept dia cam rumah,ada bilik, dining hall, ruang tamu..mmg comel lah ;)

heee..maceh yunk ;)) pasni kalo de rezeki nak bukak blogshop baju plak ;))

aidy:
haaaa..satu idea yg menarekkkkk. Aku suka ;) tak pun bawak selipar spare ke mana2..hehe

Kak Masy;
Harganye sgt ok..standard secret recipe..x mahal sgt..n xdelah murah sgt..affordable ;)

Redbloodsnow said...

eee besttt leh layan muvi kat cinema. mek juakkkkkk yg layan muvi kat lappy. lappy alu bertuka jd dvd player...hahaha









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015