Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Saturday, May 29, 2010

Movie+ wedding+ jenjalan= Happy kuasa 23 ;)


Malam Sabtu, masa dihabiskan di panggung wayang menonton 2 movie secara marathon. Wohoho. Ye kami memang tamak. Kami yg dimaksudkan ialah aku dan adik lelaki ku ;) Best! Lama tak buat movie marathon gini. First tengok movie Prince of Persia!! Kami dah tengok dah. Lalalala.Sila jangan jeles ok. Errr..tak payahlah cerita sipnosis movie ni eh. Kang potong stim pulak tuk mereka2 yg belum tonton lagi.Movie yg jalan ceritanya simple..direct je, santai.Seronok lah. Ditambah lagi ngan Prince Dastan yg manis habis..bukan macho, aku tengok dia manisss je. Alahaii..bikin cair 15 minit. Princess Tamina pun sangatlah comel ala2 Angelina Jolie. Bagi aku cerita ni memang best la, tak boring sebab banyak unsur2 lawak & padat ngan action. Part burung unta & taxes memanglah kelaka (eh..eh..terrrbagitau pulok ;p). Tapi scene lawan2, gaduh2 la paling best.Perkasa sungguh Prince Dastan tu! Hehe. Bagi aku cerita ni best! Banyak pengajaran leh dapat dari movie ni.Overall bagi 4.5/5 stars! Memang wajib tonton ye semua ;) 

Prince Dastan: Ok..lepas ni aku boleh jadik model ShawLover nih. Confirm laris!
Princess Tamina:Hmmm..hensem jugak si Dastan ni ye.

Lepastu kami tgk cerita hantu pulak. Konon nak tgk movie dR Rozmey yg tiap2 hari canang kat suratkhabar Kosmo tu kan, katanya dijangka ada 5 juta penonton tu. Hahaha. Takdelah. Tak nak tgok movie tu pun. Memanglah aku supporter filem local tapi tuk filem 2 Alam tu. Errr..fikir 10 kali dulu lah nak gi tengok. Tak minat.Kami tengok movie ni..

-Nightmare on Elm Street-
Haiii adik2..hensem kan abang?
Huhuhuhu

Filem ni..errrr..bagi aku tak bestlah. Boring.Huhu. Even penuh scene terkejut2 tahap gaban. Tapi tetappp jugak boring. Ingatkan seram macam movie hantu Freddy Kruger zaman aku kecik2 dulu. Seram gila movie yg dulu tu smpai aku takut nak tido malam. Tapi yg ni kurenggg.Mungkin sebab Freddy Kruger yg ini adalah pedophile (pencabul kanak2), jadinya cerita ni ada keji sikitlah. Yek..yek! Bazir duit je tau. Ingatkan seram. Kecewa. Disarankan untuk tidak menonton filem ni. Nak tgk jugak, beli pirate cd sudeyyy. 

Aktiviti hari ni pula diteruskan dengan menhadirkan diri ke majlis persandingan sahabat aku masa sama2 study kat Sarawak dulu. (pehal ayat skema plak nih).Ditemani oleh cik Bubud kesayangan.Pengantin perempuan adalah sgt cantik, ditambah lagi dengan pelamin yg cantik, jadinya wedding yg super duper cantik. Simple but cantik ;)

Cantik bukan? 
Semoga berbahagia ke akhir hayat
Adzha & Adila
(^_^)

Masa on the way balik ingat nak singgah kejap dekat Bukit Jalil, nak register tuk event "Relay for Life" anjuran Persatuan Kanser Malaysia. Tapi ayahanda dah call tuk jaga kedai ditambah pulak ngan hari hujan, jadi terpaksa dibatalkan hasratnya itu. Tapiii..dah mintak Kak Zona tolong daftarkan. Thanks again kak ;) Dah berjaya menyumbangkan sedikit bakti tuk mereka2 yg memerlukan. Happy buat kerja amal. Ingat kalau sempat nak pergi jugak event malam ni. Event ni 2 hari, harini dan esok. Jomlah ramai2.Lets show some support ;) 

Dan hari esok semestinya hari yg paling seronok. Sebabnya, dapat meluangkan masa ngan family tercenta di sini..

Weeeehuuuuuuuu~

Oklah, nak pergi carik losyen sunblock sekarang. Lalala.

6 comments:

Aidy Shahiezad said...

filem 2 alam tue filem ape ek ?? ;)

zonaku said...

sangat becak sbb this year buat kat padang.... bukan kat trek.

aku pun melarikan diri, kul 1o dah kat rmh... xtahan miang rumput

HEMY said...

fuh.sekali harung hapdet peristiwa yg bermakna lak tu semua..ekekeke

:: p R i n c E s S _ N :: said...

lame x tgk muvee...jeles2....wahh..weddg tu sgtt cantekk..

Erina Asmawani said...

Aidy:
Filem katak kot. Dua alam..hehe

Kak Zona:
Tula..trainer masa keje dulu de join, dia siap bermalam lagi..tgk gambar2 dia habis kotor kaki tapi cam enjoyyyyy je. Syok lah..rugi tak dapat join. Huhu

Hemy:
Yess..senang..all in one entry ;p

N:
Cantik kan yunk..takpe..pasni tiap2 minggu ley tgk muvie yg suami tersayang ;)

peaNut said...

jeless eyh..lom tgk cta prince of persia gk...huhuhuu









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015