Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, May 27, 2010

Salahkan hormon..

Dua tiga hari kebelakangan ni emosi aku agak tak stabil. Perasaan sentap menjadi2. Biasalah, pms. Tapi kali ni lain macam dia punya pms. Semua benda aku nak makan hati. Benda kecik jadik besar. Benda besar jadik makin gabak. Padahal takde apa yg serius pun. Sampaikan si cintahati bercakap gurau2 pun (seperti selalu), aku naik suara marah2 dia. Ya Allah. Apahal ni? Aku tetiba tak pandai nak kawal perasaan pulak.Haish! Sangat bahaya bersikap camni.Kesian kat mereka2 yg menjadi mangsa. Sorry (T_T)

Paling tak tahan, aku jadi tersangatlah ciwek.Sikit2 nak nangis. Tak dapat kuar rumah, nak gi pos ofis sebab nak pos barang kat customer pun aku boleh bantai nangis.Bongok kan? Kalah emo orang mengandung. Yang lagi tak tahan, petang tadi aku baca paper Kosmo, pasal kucing kena paku kat kepala, tengah baca2, tenung gambar kucing tu lama.Rasa kesiannnn sangat, tetiba terus mengalir air mata sedih. Huhu. Ciwek gila.Kesian gila tau ngan kucing tu, bodoh piang org yg paku kepala kucing tu.Kalau kucing tu terus mati, takpela jugak, ni kucing tu hidup lagi. Terseksa!


  Poor Cat (T_T) Nak baca lebih lanjut, kat sini.

Sambil2 emo, selak lagi suratkhabar, kali ni kat bahagian hiburan. Tengok gambar, baca tajuk.Aku terdiam. Emo lagi, kali ni pasal artis feveret aku sejak zaman hingus meleleh lagi. Rasa tak percaya.


Ingat gimik tajuk filem ke, cerai dalam cerita drama ke apa, sekali rupanya betul.Sah bercerai. Dah la tgh mengandung 4 bulan, dicerai lagi dengan talak tiga terus. Yg paling sedih, masa suami dia lafaz cerai tu, dia tahu yg isterinya ni tgh mengandung. Sedihlaaaaa.Kenapa tergamak seorg suami buat kat isteri cam ni. Memanglah kita tak tau apa2 yg terjadi kat rumahtangga diorang, tapi sebagai suami, takkanlah sangggup cerai isteri yg tengah mengandung benih dia sendiri.Kekadang macam tak paham, si perempuan nampak cantik je, almost perfect di mata kita, tapi alih2 kena cerai.Ishhh.Tapi Anne macam tenang je jawab soklan2 yg wartawan tanya.Redha je. Aku pulak yg emo.Lepas habis baca semua, tak semena2 air mata aku laju je turun sampai menitik2 atas paper.Gilo! Rasa sedih melampau. Tetiba teringat kes kawan aku yg baru bercerai hari tu. Terngiang2 lagi ape yg dia ckapkan kat aku. "Marriage is like a gamble". 

Suatu masa dulu. Teringat Sehati Berdansa. Huhu

Ya Allah, jauhkan lah aku dari perkara yg buruk,sesungguhnya ajal maut ,jodoh pertemuan di tangan Mu.Sekarang ni mood mmg macam tsunami. Nangis..nangis..nangis.Dari cerita kucing sampai perihal artis pun aku tangkap nangis.Haiyohh! Hormon..hormon.(T_T)


P/s: Pasal gath geng memuah tak jadi kat Fradoo smalam pun bikin aku emo.Haih~

6 comments:

peaNut said...

kmk pun jadi sedih baca apa yg ktk tulis tok....siann anne

:: p R i n c E s S _ N :: said...

nape ni yunk..?? nk piyed ka?? lex2..N pon lately emo gaks..giv me 5!! hohoho

Pn.Ibu said...

kesian kat kucing tu sgt2....
seksa2...

yAtie -sB- said...

huhu~
em0si perempuan mmg tidak menentu..
itulah perempuan..
he he he..

cian kat anne ngan kucing tuh..

*~ aRaBeLLa ~* said...

aku pon x dapat gii..

Erina Asmawani said...

Peanut:
Yalah..sedih owh (T_T) emo

N:
Biaselah yunk..aunty visit nak mari ni macam2 perangai. huhuh.Gimme 5! hikhik

Pn Ibu:
Kesian kannnn.huhuk (t_T) dahla paku tu panjang.huhu

Yatie:
tu la yatie..mmg unpredictable..so kaum adam kenalah banyak2 memahami kami k..huhu

Arabella:
takpe2..nex time jumpe la kite semua k









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015