Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, November 11, 2010

Perlu cadangan & pandangan

Agak komfius disini. Kalau dalam majlis pertunangan, yang mana kalau merisik & bertunang dijalankan sekali, mestilah ada 2 bentuk cincin kan. Satu cincin merisik, dan satu cincin bertunang. Jadinya, yang mengkompiuskan aku disini ialah di jari mana patut cincin2 ini disarungkan? Adakah ianya begini....



1. Cincin merisik di jari manis kiri dan
 cincin tunang di jari manis kanan




2. Cincin merisik di jari tengah kanan dan
 cincin tunang di jari manis kanan



3. Ataupun kedua2 cincin merisik dan
cincin tunang di jari manis kanan




4. Cincin merisik di jari kelinking kanan dan 
cincin tunang ni jari manis kanan.


Haa..mana satu ni? Ke main sarung je, ikut bakal mak metua nak sarung jari mana? Hehehe.
Pandangan & cadangan plissss ;)


P/s: Gambar semua ihsan pak google ya 

9 comments:

HEMY said...

ikut la mana pn...sama je...kang ada la sapa2 bersuara masa majlis dijalankan

~ miss femme fabulosity ~ said...

Hahaha.. Bnyknye choice.. kite pon dah pening tengok :))

Tapi tak pernah dibuat orang pakai cincin jari kelingking.. nmpk x chantik jer =)

If u ask me (yg tak bape nk pandai nie) I think I go for option number 1 (^_^) Merisik kiri, bertunang kanan.

Kalau both satu tgn yg sama tp jari berlainan, dah kena cari saiz lain plak kn? Aduh..kompius!! >_<

PS: Wow.. buat 1 shot! Mesti best kn ;D

sweethOneY said...

orang dulu xde risik2 pun. tunang je. pastu bakal mak mertua tny jari mana nk sarung neh, terus hulur jari manis tangan kiri. sbb suka cincin di stu :) hehe

p R i n c E S s _ N said...

mcm N kan wat satu2 mjlis...so skg..cincin tunang jari kiri..cincin nikah jari kanan...cincin merisik simpan..huhuhu

Mrs. ieza said...

weweittttt nk tunang dah mcik eh hihi...
dulu aku pun wat skali jek, so nak senang kan citer juz beli 1 cincin yg equal to 2 rings...

Masy said...

ikut mana dan la kot hehehe. mak2 ni dia lg tau, anda hulur je tangan. hehe

LanaBusyBee said...

sunat pakai di jari manis kiri atau kanan..xelok pakai di jari hantu kena dan jari telunjuk...^^refer ni yer darls http://pacatgunung.blogspot.com/2010/01/seni-memakai-cincin.html

neway, selamat menempuh persiapan menuju hari-hari bahagia ^^, saya sudah laluinya ^^

Aidy Shahiezad said...

ade dua cadangan kt sini...

1st, biasanya bab sarung cincin nie bagi la pd yg pakar... biar la makcik yg sarungkan tue pilih jari mane yg dia suka... setel problem... :D

2nd, cadangan ditutup.. huhuhu... :P

------------------
visit my new latest entry:

Chenta Hati Baru...
http://aidyshahiezad.blogspot.com

Erina Asmawani said...

heee..maceh banyak2 semua atas pandangan anda.Sangat2 menghargainya ;)Dah tak kompius2 da..lepas ni nak buat macam gambar no 1.Cincin merisik kiri, cincin bertunang kanan ;)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015