Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, April 26, 2011

Review: Hand Bouquet ;)

Ok, kali ni review pasal hand bouquet pulak. Masa wedding haritu saya pakai 2 hand bouquet.Satu untuk nikah & satu lagi untuk bersanding. Dua2 saya pilih rose sebab suka sangat dengan bunga rose! Cantik & wangi ;)


Ni hand bouquet masa nikah. 
Combination of light pink & purpelish pink ;)
Masa ni baru lepas spray dengan air, tu yang berembun tu.



Sila fokus dekat hand bouquet tu. Nice kannn ;)
Yang ni harganya RM40 ;)
Puas hati sangat!




Untuk hand bouquet masa bersanding, saya pilih rose merah.Memandangkan tema sanding ialah putih merah.Dan cuba perhatikan dekat bunga tu,ada kain renda2 putih tu kan, comelll..saya rekues untuk letak macam ni.Lain dari yang lain sikit. Hee. Siap ada pemegang plastik lagi bawah tu. Senang nak pegang ;p




Yang ni harganya RM60.
Worth to pay ;)




(^_^)

Dengan adanya hand bouquet, pengantin akan jadi lebih berseri & ceria kan ;) So, pilih hand bouquet yang betul2 sesuai ok.


Oh ye, saya tempah hand bouquet ni dekat Seksyen 25, Shah Alam. Dekat kedai bunga biasa2 je, kedai kecil dekat deretan2 kedai, selepas roundabout. Hmm..tak tahulah nak explain macam mana, tapi rasanya kat Seksyen 25 tu ada kedai bunga ni je.Kedai bunga yang takde aircond & tak mewah.Takde nama pun kedai ni.Kedainya memang sempoi je.Bukan macam kedai florist yang gah. Tapi yang penting memang puas hati sangat tempah bunga kat sini sebab deco nye cantik dan paling penting sekali murah ;) Jadi,untuk B2B dari Shah Alam, nak cari hand bouquet, pergi kedai ni ok. Highly recommended ;)


10 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

suke nak termeninggal kat baju yg putih tu...nice!!!

sweethOneY said...

suka suka sukaaaaa bunga tangan merah yg ada renda2 yg comel tuuuuu.. murah la yunk hand bouquet dia..

iza nnt tatau lah mak andam provide ke tak, tu nk tny.. kalau tak, mungkin Zatil akan DIY ;)

Siti Humairah said...

ena,,,cantik sgt,,suka2,,tp rumah saye jauh dr kedai tu,,nnt xsempat guna dh layu,,huhu,,

Erina Asmawani said...

Pojie:
hahaha..over tau sampai nak termeninggal..btw,macehhhhh ;)

Izza:
Murah kan..ena rasa berbalaoi bayarla..kalo kat florist mewah2 tu mesti dah rm100 above..

actually mak andam ena ade provide bunga tangan sekali,tapi artificial..ena xmo..hehe

Erina Asmawani said...

Umie:
kan kan ;) maceh..g survey2 kat tanjung karang tu mie..mesti ada nye kedai bunga biasa2 ni..

Jari Gebu said...

aku terlupa nak tanyer ko kt mana buat HB tuh..hari tu buat sendiri..tp buruk gile...tensen pun ade..tp xpe..benda dah lepas..hehehe

Erina Asmawani said...

mana de buruk..comey je HB ko ritu ;) betul..lagipun benda da lepas..yang penting majlis berjalan lancar ;)

Jari Gebu said...

betul3..xpe dah x kisah..kawin pun ala kadar..buat mn yg penting jerk dl..tq for ur support..mengantuk di pejabat..lalala~

Anonymous said...

erina.seksyen 25 tu taman sri muda ke maksud u? roundabout kfc tu ke? ke roundabout kuil india? sbb sri muda byk roundabout la.i nak cari la kedai tu.

Erina Asmawani said...

sorry lambat reply, baru perasan ada komen u..roundabout dekat Kfc. ada gerai2 kecil belakang tu.









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015