Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, October 30, 2012

Aqil's first haircut! :D

Alkisahnya semalam, kami bawak Aqil ke barber shop untuk gunting rambut dak kecik tu.Pergi dekat kedai feveret ayahnya je.Wiiiii. Mama excited!!(Pehal mama excited ntah, gunting rambut je pun.Hohoho). Rambut Aqil dah terlalu panjang,tak sekata pulak tu. Kiri kanan rambutnya panjang betul,lepastu kalau ngamuk mulalah dia tarik2 rambut2 dia yang panjang tu.Rimas pulak menengoknya.

Sampai2 sana, ramai orang.Tunggu la kami kejap sambil baca paper.
Aqil pun nak baca :) 


Kita tak sabar nak gunting rambut ni mama.Yeay!

Lebih kurang 20 minit menunggu, terasa lama pulak.Keboringan melanda. Terus cakap kat encek hubby nak ke pasaraya deret barber shop ni jugak, selang beberapa kedai je,nak beli sikit barang2 dapur. Aqil duduk dengan ayahnya. Sampai je dekat pasaraya tu, baru je nak amik sayur tetiba encek hubby call. "Sayang,cepat.Aqil dah nak potong rambut ni". Lohhhh..kejap betul. Tak sampai 5 minit. Terus mama dia ni lari berdesup ke barber shop balik. (Mesti orang yang tengok pun pehal la minah ni lari tetiba. Hahaha)

Sesampai je kat barber shop tengok rambut Aqil dah botak separuh!!! Alaaaaa..kenapa botak ni. Mula lah mulut ni mengomel kat encek hubby. Sebab asalnya kami nak potong rambut dia biar ada rambut sikit, macam ala2 abang askar gitu. Takdelah botak terus. Tapi acik gunting rambut tu yang suggest potong botak gitu,encek hubby pun ok je.Sebab katanya senang,lagipun rambut budak cepat panjang. Mama pun terpaksa lah pasrah. Takkanlah nak ditampalnya balik rambut Aqil kan. Aqil steady je duduk kat seat tu. Acik tu letakkan kayu biar tinggi. Ayahnya kata masa memula potong tadi dia diam je. Pandang cermin. Heehe.Goodboy! :)

Masa ni dia macam nak nangis dah. Mebi sebab geli kot potong belah belakang tu.Sekejap sangat!! Acik tu zaass zasss rambut Aqil pakai mesin terus dah licin. Tak samapi 5 minit pun.


Masa ni dah start nangis manja.Alololo,ngape nangis sayang. Tak macho tau .


 Dah siap! :)
RM5 je. 


Tadaaa!! Aqil's new look! :)

Terus nampak macam muka dia kecit. Macam dah kurus pun ada. Dah macam abang2 :)

Dun worry sayang, mama cover kebotakan awak tu pakai topi comey ni ok. So that u still look comel. Hehehe

*Aqil pasrah jela*

Harap rambut baru tumbuh cepat, lebat ,sekata dan tak professor lagi :)

Say goodbye to rambut panjang yang boleh ikat tocang!! :D

15 comments:

sapphire said...

aqil sangat comel ok!!

PUAN SUE said...

Su pn rase nak botakkan rambut aqilah smula,sbb rmbut aqilah cam kasar n tajam sbb su pki myk johnson tu kt rmbt aqilah,mak pn ckp myk tu wat rmbt jd kasar.rmbut aqilah mcm stop jd pnjg je.ngape ntah.sedih

erin said...

kesian aqil kena tocang, mama ni nakallah..haha

sweethOneY said...

Hahaha Aqil pasrah je, tocang pun tocanglah mama skrg dah botak licin habis dah hihihi. Tgk gaya rambut Aqil ni mcm cepat panjang kan

CikNaa said...

mama die nakal! siap ikat tocang bagai.. kah3..

HEMY said...

hahha..terserlah kebulatan dia botak gitu

Drama Queen said...

grrr grrr grrr aqil!!!! bila kita nak jumpe ni!!!! grrr grrr bulat oihhh.. tak pe, pasni guna jari pun boley qil.. huhu

Lady Antz said...

rambut harith pun dah panjang.. tapi tak nk botakkk.. waaa waaaa..

Masy said...

abam abam sangatttt.. heheh

Erina Asmawani said...

Nilam:
Metacey acik Nilam :)

Sue:
Haa..Sue botakkan lah.Ley geng Aqil. Upin Ipin. Hehehe. Mana tau pasni rambut Aqilah tumbuh cepat n lebat. Ena pakaikan Aqil minyak kelapa dara..memang cepat tumbuhnya.

Erina Asmawani said...

Erin:
Hahhaa..geram menengoknya! Dia asik nak tarik je rambut tepi2 dia tu..ikatkan terus, baru senyap.

Izza:
hehehe..sekarang dah takley tocang dah. Haah, cepat panjang. Ikut rambut ayahnya.

Erina Asmawani said...

CikNaa:
sekali sekala..takpe.Hehehe

Hemy:
Bulatkannnnn :D

Erina Asmawani said...

Iza:
Grrrr..nanti kite jumpa eh aunty.Dia festime rasa rambut botak dia, terus dia gosok2 kepala dia. Hehehe

Kak Eja:
hehhee..kasi potong itu rambut bulak bulat..

Kak Masy:
cam abam bomba tak? hehehe

Izzati Asyraf said...

Aqil comel sgt..murah senyuman

Stilla Royazrie said...

kiuuutttttt!!!! :)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015