Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, October 22, 2012

Memuah Piknik :)

Setelah dirancang selama lebih kurang sebulan, akhirnyaaa..memuah piknik bersama geng memuah di Kalumpang Resort berjalan dengan lancarnya. Syukurrr :) (Alaaa..kalau starting dah bahasa novel, sampai habis entry lah ni bahasa novel je kang. Lantakkk. Hahaha)

Hari Sabtu, seawal jam 10 pagi kami dah keluar rumah. Sempat buat mihun goreng & sandwich lagi pagi tu.Tapi disebabkan kekomfiusan jalan (mahapkan saya.ngee), dekat pukul 11pagi jugak kami sampai. Kami disini ialah Kak Masy, Keri, Aqil dan mama Aqil. Ayah Aqil datang lewat sebab beliau keje. Huuu.Selang 10 minit lepastu Hemy & family pun sampai. Just nice la memasing tiba lebih kurang waktu yang sama.

 Aqil bersama acik Yiyis dan opah Masy nya. 
Kak Masy terus naik pangkat jadi opah lepas jadik mak sedara Amir.
Hohihohi


Sesampai je kat sana, terus register nama, bayar admission fee, sewa pondok & tempat BBQ semua, dan terus kami ke pondok. Wakaf Kasturi nama diberi, pondok yang paling besauuu sekali kat situ. Memang besau, boleh muat 50 orang gamaknya.Sooo happy!

Acik Yiyis yang rajin melayan si Aqil. Memang geng lah.


Aqil macam biasa keterujaan tengok air sungai.
Macam dah tak sabau nak berenang je gayanya.



 Us. 3 pasang je yang berjaya untuk join.
Serius ni kalau lagi ramaii, komfem lagi meriah.

Tapi takpelah, mereka yang lain pun bukan sesaje tak mau join..masalah yang tak boleh nak elak. Kita hanya merancang ye dak, walaupun dah rancang lama mana pun tapi sebaik2 perancangan adalah dari Dia :) Cuaca pun Alhamdulillah sangat indah, sungai pun cantik sangat. Memang gerammm! Rasa nak berendam sekali. Tapi..bila dah jadi mama ni kan, apa2 pun anak yang paling utama. Kalau Aqil dah besau takpelah nak dibawak berendam sungai sama.Aqil pun still mandi air suam2 lagi. Jadi, mak2 hanya duduk di pondok dan di pinggiran sungai sajok :P

Aqil & Xiyad bersama mama masing2 :)

Si Hemy & Keri ditugaskan untuk memanggang ayam. Terbaikk ayam diperap oleh Wawa ni. Memang sedap!! Dah la saiz gemuk2. Tempat BBQ yang disewa ni pun memang besar, boleh panggang 4 ekor ayam sekali gus. Memang berbaloi bayar sewa RM50.

Dalam pukul 2 mcam tu ayah Aqil sampai. Haa..teruslah bawak Aqil jejakkan kaki ke dalam sungai. Suka sangatlah sebab dari tadi tengok dari kejauhan je. 


Suka betul dia tengok air mengalir tu.


Bila jejakkan kaki, kesejukkan! Hehehe. memang kami tak bagi dia mandi, sebab sejuk sangat. Takut terkejut. Rendam kan kaki dia kejap tu pun dah menggigil2. Tapi tetap teruja suka.

Dan sebenarnya tujuan berpiknik ni untuk sambut birthday Xiyad Asytar 1 tahun, memuah junior yang pertama. Memang abang long ni.

Saya lah si birthday boy itu. Lagi 4 hari saya genap setahun :)
Moga jadi anak yang bijak, membesar dengan aktif dan sihat. Nanti boleh main gulek2 ngan Aqil :)

Wafa & suami yang tak dapat datang di saat2 akhir sempat orderkan kek birthday untuk Xiyad.Memang special keknya. Comellll!! Siap ada edible sticker Upin Ipin lagi sebab Xiyad suka tengok Upin Ipin.


Dibawa oleh acik Yiyis dari Puchong dengan peluh kelembutan dan kasih sayang sebab tak mau kek ni rosak. Tapi sesampai je dekat sana, Xiyad tengok kek dia terus kelepaapp!! Tangan dia dah kat atas kek. Teruja dia tengok Upin Ipin dekat kek tu agaknya. Hohihohi.Takpe, kek dia sendiri dimahapkan kalau dia yang roasakkan :D Cantikkan kek tu.Diluarnya pelangi...


Di dalamnya juga pelangiiiii!!! Cantiknya la haii..dah la rasa pun sangat sedap *makan sambil pejam2 mata menikmati*. Mekasey Wafaaa!!!


Puas makan (serius makanan adalah sangat banyak!), puas berendam, lebih kurang pukul 3 lebih macam tu (eh ke pukul 4 eh?) kami pun kemas2 dan pulang sebabnya Kak Masy & Keri pun kena balik awal. Memasing ada hal lain lepas tu. Dan2 kami pulang, hujan renyai2 pun turun. Syukurlah..hujan rahmat. Apa2 pun memang enjoy piknik kali. Memang syiokkk!! Oh, nanti nak buat entry pasal memuah piknik lagi. Stay tune!! :D



8 comments:

Drama Queen said...

wuuuuuuuuuuu sedapnye kek.
wuuuuuuuuuuu sedap nye ayam
wuuuuuuuuuuu besh nye korang...
wuuuuuuuuuuu xiyad, hidung tu kenapa xiyad? haihhh.. patut la dari smlm aunty tengok hidung tu.. ingatkan photo efek kehape.. sape cakau tu xiyad??
aqiiiiiiiiillllll meoww.. grrrr.. gigit pipi.. grrr.. grrr

ok.. pasrah.

HEMY said...

nak gambar xiyad tuuu~~~~ hehehehe..memang best lah..sapa yg saje2 book tiket dh tau date kita set ni mmg rugi lah~~

aku smlm terus start mandikn air sejuk kat xiyad. so dlm kul 11 gitu baru mandikn xiyad air sejuk..

pasni leh msukkn sungai..hahahaha

❀aRaBeLLa❀ said...

Pehh 7 lapis rainboww cake..! Masa bali aritu 4 lapis kot..huhu
Cantik kek..wafa ni dah boleh bukak kedai nih..

CikNaa said...

amboi2 aqil.. syokk aa dia.

izfanora said...

pergh, pergh, pergh !

kek yg super gojes.. seronoknyer picnik.. lama dah xpicnik..

aTy _faRed~ said...

okeh..part ayam tu memang menarik jiwa raga..heheh...
asben tak nak bawak gi air terjun lagi..die kate licin..:( teringin nak bawak anak gi sanae pulak..laut dah merasa...air terjun la pulak kan...

zonaku said...

~hu....

kukeciwa!!!!!!

jgn letak pic makanan lain dah! cukup cukup sudah! seksa ni tau!

Masy said...

bellan, kek ni wafa tempah - kedai kt puchong hehehe

olololo comeynyeee budak2 grrrraaammmmm kakak! eh kakak plak.. geram opah mama! eh? hahahaha siot la amir, sabau jelah kakak comey..

pelik sunggoh laa gambau saye yg 1st tu.. mcm bkn saye je -_- hehe

makanan seme best! mekasih semeeeee









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015