Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, October 15, 2012

Jalan-jalan Hari Minggu :)

Semalam petang kami ke Sunway Pyramid. Bawak Aqil jalan2 :) Dan tujuan utama kami ke sana ialah untuk tebus voucher Nandos yang dimenangi dalam satu contest ni.Hehehe. Pasal ni later2 lah cerita. Ni nak cerita pasal Aqil's wonderful time dulu.

 Ayah pakai merah, Aqil pun pakai merah :)

 Masa ni monyok je sebab baru bangun tido. Kusyuk tengok orang main ice skating.

Sesampai je depan Brands Outlet, tetiba nampak Wahhhh! Banyaknya permainan untuk kanak2. Ada keretapi lah, bumper cars,Merry Go Round,Ferris Wheel pun ada. Best2! Bermulalah sesi pujuk ayah Aqil untuk naik permainan2 kat sana. Tihihi. Tapiii..memandangkan semua macam untuk kekanak besar, ada 1 ni je yang sesuai untuk Aqil.

Are you thinking what I am thinking, mama?
Yes Aqil! Hehehe *sambil sama2 jeling ke kanan*

 Dan yeayy! Aqil dapat naik kuda Merry Go Round nih. Hehehe. Aqil rilek2 je, mama yang over tau :P
Steady je dia pegang palang tu. Macam budak besau je lagaknya.


Ok, ni bebetul nampak mama yang excited lebih, bukan Aqil. Hahaha
*Aqil usha makwe ke tu?*

:)


Weee! Mama happy, Aqil buat muka pasrah. Hahaha


Choo! Chooo!
 Ayah pun pasrah jela tolong tangkapkan gambar mama ngan Aqil. Hee


"Ayah, nanti Aqil dah besar kita naik bumper car belakang tu pulak ok" :)
Semua permainan kat sini kena bayar.Tapi harga nya takdelah mahal.Sesuai sangat untuk bawak anak2 berhibur di hujung minggu.Nak2 pulak sekarang petang2 hujan je kan, nak ke taman tak boleh. Jadi ke indoor park lah yang sesuai untuk diorang bermain2 :)

Bila dah puas main, masa untuk isi tank pula. Ke baby room lah kita! First time ke baby room Sunway Pyramid. Besttt! Lengkap semua ada. Bersih pulak tu.

Tapi ada 1 nursing room je la.



Siap ada baby cot. Senangla untuk mommies yang ada anak ramai, kot nak susukan or tukarkan diaper si baby, kakak atau abangnya boleh lah main dalam cot tu kan :)


Tempat tukar diaper, sinki, air panas & sejuk pun ada. Senang nak bancuh susu :)

Apa2 pun, Aqil kena penuhkan tank dulu. Baru senang hati nak sambung jejalan lagi.
Nom nom nom! Eh, sempat pulak usik dagu mama ye :)
*sila abaikan kandungan hembeg mama Aqil tu. Hehe*


We had a really great time. Seronok!Aktiviti seterusnya bersambung ke next entry pulak ye. Bye



12 comments:

Ryn said...

sonok nye aqil dapat jejalan...balek mesti penat.....mama nye lagi penat kot...hik3

HEMY said...

ari tu xiyad pestime baring atas papan lapik yg kat dinding tarik kuar tu..nangis tak hengat..hahahaha

sweethOneY said...

comelnya gambar sama2 jeling ke kanan tuuuu

PUAN SUE said...

Selonokknye aqil! Smalam kami p fradoo lg pas p klinik baharuddin kt c2

zonaku said...

ppatutnya dialog jadi camni:

Are you thinking what I am thinking, Aqil?
Yes mama! Hehehe *sambil sama2 jeling ke kanan*


.. sebab mama y nampak lebih excited!

CaDLyNN said...

abviously mama aqil yg lebih excited... :p

ayie zaharuddin said...

hehe comel. aqil tenang je sume gmbr kekeke

aTy _faRed~ said...

lame tak gi sunway...lame giler kot..!!! huhu

neway...aty nak beli stroller macam aqil tu...senang n ringan kan...tak sempat nak gi carik...

Erina Asmawani said...

Ryn:
betull..Aqil memang penat lah..mama tak bape penat sangat. Hehe. Ssekali sekala jalan2..

Hemy:
mesti dia rasa pelik..huhuhu..

Erina Asmawani said...

Izza:
metaceyyy..sesama tengok merry go round. Tihihi

Sue:
alohhh..tak dapat jumpa lagi. Huu

Erina Asmawani said...

Kak Zona:
Hahahahahhahaa..betul la kak.Dialog yg tepat.Mama ni suka tau over excited :P

Lynn:
Aqil pun excited gak tu, tapi disimpan didalam hati. Hahaha

Erina Asmawani said...

Ayie:
heheh..tenang macam ayahnye :)

Aty:
sila pergi Aty..banyakkk yg best2 dah skrg. Tu buggy mothercare :) memang senang nak bawak memana..ringan.









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015