Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, October 05, 2012

Aqil kembali ceria :)

Syukur Alhamdulillah. Hari ni Aqil dah sihat dari demam. Bangun pagi2 ceria2 macam biasa.Malam tadi pun elok tidonya. Takde cranky2. Lega hati kami :)

Pagi2 selak langsir nak tengok cahaya matahari ;)


Dah pandai main cak2 sekarang. Alahai anak..cair hati mama :D


Cak mama. Cakkk!


Heee..ngade tau senyum manja2 gitu.


Cheeky! Banyak dah akalnya sekarang ni


Senyum menggoda.Aummm! Pandai pulak tu angkat kening sebelah ;p
Terima kasih ya Allah atas anugerah Mu ini.

Semalam kami bagi Aqil minum ubat cara CikNaa, memang berkesan!! Aqil tak muntahkan balik ubat tu. Caranya lepas slow2 tolak ubat kat mulut Aqil pakai syringe (memanglah dia meronta2 kan, tapi tenangkan dia, pegang kaki tangan dia semua), lepastu cepat2 tiup muka dia. Terus Aqil telan ubat tu masa muka dia kena tiup!! Hehehe..magic. Mekasey CikNaa for the tips.

Lepasni InsyaAllah kami tau dah macam mana nak jaga baby demam. Belajar dari pengalaman ye dok. Banyak tips dan petua kami dapat, cara nak masukkan ubat dalam mulut, jaram pakai air asam jawa untuk surutkan panas.Banyak. Thank u for sharing.Sayang kalian semua. Muahh! Yang penting Kool Fever memang nak kena standby, sebab kita tak tahu bila baby kita nak demam kan.Jangan jadi macam kami, badan Aqil dah panas baru teringat nak beli Kool Fever.Huhuhu. Lepastu, termometer pun penting untuk check temperature baby.

Oklah, selamat hari Jumaat semua. Semoga kita semua diberkati olehNya.Have a great day :D


6 comments:

PUAN SUE said...

yeay! boypren aqilah dah sihat!

sri noraima othman said...

alhamdulillah.dah ceria dah :D

aTy _faRed~ said...

Alhmdulillah..:-) haa..kalau kite tiup muker die..die tak ley napas..tu pasal die tepakse telan ubat tu..cr ni pon mak aty ajar mase aty kene bg adik2 aty mkn ubat dolu2..mase tu aty pon kecik lg..heheh..so berguna biler dah ade anak sndr ni kan...:-)

Erina Asmawani said...

Sue:
Yeayy! Boleh lah dating ngan Aqilah. Eh ;p

Kak Aima:
Alhamdulillah :)

Aty:
Alhamdulillah.Wahh..baguslah Aty, kakak yg baik. Betul, skrg ley apply kan ke anak pulak kan :D

Wak Gelas™ said...

chomeyy je kann.. ehheeE

Wak Gelas™ said...

chomeyy je kann.. ehheeE









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015