Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, August 13, 2009

Pemenang Anugerah Kawan Lelaki Terbaik 09

Aku ada seorang kawan baik. Lelaki. Aku kenal dia masa study 3 tahun lepas. Macam mana aku boleh berkawan baik ngan dia? Ntah. Tetiba je. Macam ada chemistry with each other ( tau lah sama2 amik course Science Chemistry dulu..bhahaha). Memang ngam. Sekepala gitu. Dia memang partner segala partner lah bagi aku. Partner for study, partner in library, partner in gym, but most of time partner in gosipping la. Bak kata pepatah classmate kitorang dulu "Di mana ada Erina, di situ ada Lan. Ibarat adik beradik, air dicincang takkan putus".Over! Kahkahkah..


Dia baik. Seriously baik. Sanggup dengar segala masalah2 aku. Dengar bebelan aku. Dengar cerita aku yg panjang2 sampai bosan, tapi dia gigih jugak dengar. Walaupun dalam hati dia cakap "cepatlah abis cerita minah ni", tapi muka maintan macam tengah khusyuk dengar. Sanggup melayan karenah mengada2 seorang kawan perempuan yakni aku.Sanggup tolong aku saat aku susah dan still tolong gak aku saat aku senang.Yang sudi bagi kad raya setiap kali hari raya & kad birthday setiap kali harijadi aku (selain dapat dari kekasih hati ). Tau sekarang teknologi dah canggih, tapi dapat kad by hand adalah sgt best dari dapat e-card. Tengok! Aku dah banyak merepek ni. Banyak sgtlah baiknya kawan aku ni untuk dihuraikan satu2. (huraikan??). Hahaha..


Oklah, direct to the point. Anugerah Kawan Lelaki Terbaik 2009 jatuh kepada (jeng..jeng..jeng..)


~AZLAN SHAH ABDUL RAHMAN~



*clap..clap..clap
(single & available ;p)


Mengapa beliau diberi anugerah pada hari ini? Bukan pada hari Merdeka atau pada Hari Raya Aidilfitri? Ini kerana hari ini, bersamaan dengan 13.08.09 adalah HARI LAHIR beliau yang ke 24 TAHUN !!!


*HAPPY BIRTHDAY LAN!! Sila sedar diri yang anda semakin tua. Semoga berjaya dalam dunia pekerjaan (sebagai chemist yg berjaya!) dan bertambah2 rezekinya. Tidak lupa bertemu cintanya. Aku doakan kau bertemu jodoh ngan mana2 gadis cun (seumpama Agnes Monica mahupun awek yg kau selalu dok usha kat kafe tu) masa kau kerja nanti. Lan..huhu..kau nak kerja kat JB!! Sedihhh.(Di mana..kan ku carik ganti.Serupa dengan mu~~ok..stop..stop).




So, siapa cakap lelaki dengan perempuan tak boleh jadik bestfriend?
Kami bolehhh je ;)




P/s: Ala..siapa nak temankan aku gi Bazar Ramadhan nanti? tsk..tsk..tsk..

13 comments:

kueh bakar said...

dalam hati siapa yg tau..jeng jeng jenggg...

Erina Asmawani said...

jeng..jeng..jeng..xda maknanye..
aku dah sound dia awal2 "weh, ko jgn jatuh cinta ngan aku tau! aku dah ada boyfren yg disayangi" haha

zonaku said...

memang boleh jadi kawan y baik.......
sayangnya.. kadangkala bila salah seorang jatuh hati.... hubungan y akrab blh putus seputus-putusnya....

ini pengalaman, true story...

btw: happy bday to lan... keje elok²

zonaku said...

ops.. lupa lak.. kawan lebih berharga dari kekasih

Monkey D Luffy said...

dah kawen nanti blh ker?

Erina Asmawani said...

zonaku:
yup..btol tu, bla kawan baik amik keputusan tuk teruskan hubungan lebih dari status seorang kawan..itu mmg kesilapan besar. Sgt besar! It happens to me too..twice!! bila dah putus mmg hilang kedua2nya..both love& friend~

mmg x boleh jadik kawan baik balik dah cam dulu2..haih...terasa bodo btol~

Tapi sekarang dah ada kwn baru, and for sure i will not repeat a same BIG stupid mistake again. Instead, i already have my future hubby..Insyaallah ;)

Kapten:
Friends will remain friends forever~

aRaBeLLa said...

sis lak suke yg boleh jadi bestfren & kekasih..2 in 1 gitu..ngeh..ngeh..ngeh..

Erina Asmawani said...

arabella:
besfriend tak boleh jadik kekasih tapi kekasih kompem ley jadik besfriend..all in 1..hehe

p/s: kita bukan sama baya?

Jard The Great said...

besh kan ade kawan lelaki... ;p

azlan shah said...

Riri sorry aku lambat bace entry ko ni,aku punye la bergegas nak bc entry,tp internet umah aku tetibe lak buat hal(padahal xbyr bil bulan lepas...hahaha...ni la akibat nak pakai internet free,tepakse la aku online kat mamak.order teh o suam secawan tp duduk 4-5 jam,buat kedai tu macam mak bapak aku yg punye..hahaha...ade aku kesah)...ee da keluar dr tajuk,ape aku membebel ni...bla aku bc entry ko ni rs mcm nak nangis..tp aku berhenti nangis jap(sbb nak control macho)..xsangka plak aku menang anugerah ni..huhuhu,terharu.kepade mak ayah kat kg.yg membesar kn sy,sahabat sy erina yg xjemu2 melayan kerenah member ko yg tintong ni.dan peminat sy yg berbillion(ade peminat ke?)...berangan la pulek...trima kasih byk2...
p/s:riri..ko bg award yg berprestij ni xde medal ke,peti ais,washing machine ke...huhuhu

Erina Asmawani said...

jard the great:
Best kan ;)

Azlan shah:
hahahaha..tu la ko.Sape suh x bayar bil internet.Eee..panjang nye ucapan ko..papepon jgn nanges2 k.Burok! haha..keje nanti rajin2 tau,pastu keep in touch owezzzz. Jaga diri bebaik! Huhuhu (aku sedih)

P/s: banyakla ko nye peti ais ,washing machine segala..aku banje ko mkn sudey..jom SR!

aRaBeLLa said...

sis tahun 84 la deknon..ahakss
btw akak pulak terbalik..kekasih tak semestinya boleh jadi bestfren..ahakss..hmmm

Erina Asmawani said...

laaaa..kita pun 84 la diknon..kta sama baya ok..hehehehe ;p hai kakak..haha









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015