Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, August 14, 2009

Prevention is better than cure

Hari2 kerja, bergaul dengan orang ramai, risiko tuk mendapat penyakit pandemik adalah sangat tinggi. Jadinya, haruslah aku ambil langkah berjaga2.




Sekali macam doktor daaaa...Hahaha
(erk! tu lengan ke kayu balak? tsk..tsk..tsk)


Walaupun azab bernafas bila pakai mask ni, ku gigihkan jugak pakai bila fikir azab sakitnya kalau terjangkit ngan penyakit berbahaya tu. Mintak di jauhkan la. (nauzubillah). Lantaklah orang nak kata poyo ke apa ke. Yang penting aku ada kesedaran tuk jaga kesihatan diri sendiri. Sekarang H1N1 dah meragut 51 nyawa. Takkan nak tunggu darurat baru timbul kesedaran diri. Jom ramai2 kita pakai mask. Ala..bukannya mahal pun mask tu, Rm 1 je.


Masa pakai mask ni, tetiba teringat time aku buat thesis tahun lepas. Alahai..memori..




Rindu masuk lab..huhuk~


Sekarang ni pun kualiti udara tak berapa baik. Kat Shah Alam ni lagilah, dia punya jerebu memang lain macam. Kekadang terasa nak demam pastu nak sakit2 mata pun ada. Klinik pun penuh ngan pesakit2 yang kena demam. Banyak2kan minum & makan makanan yg berunsurkan vitamin C tuk tingkatkan imun badan dan jugak banyak2kan minum air kelapa muda tuk sejukkan badan.



P/s: H1N1 is everywhere, so beware!


7 comments:

momentinlife said...

aku pn pki mask.. tp dlm lab je la.. heheh

Anggur ngan longan/laici eh? hurmm tetiba rsa nk mkn... =)

zonaku said...

mahal laaaaa... kampeni aku letak 50sen jer!

Jard The Great said...

ahaha.. ku mmg dah fobia beb.. mmg kena pakai ar mask.. gud for u!

Erina Asmawani said...

momentinlife:
haha..dulu aku pon pakai mask dlm lab je tp skrg kat luar lab pon pakai..bahaya woo..

P/s: anggur & longan..mehla dtg kdai..

Zonaku:
loh..murahnya..cekik darah tol la farmasi tmpat aku beli tu..

Jard:
jom sama2 kita jadik awek ninjaa..wacha!!

Precious said...

Memang kena berjaga2 musim skang ni ... Bagus kerana dah amik langkah pencegahan! Harap cepat2 wabak ni berlalu.

aidil62nd said...

tahniah anda berada didunia yang sebenar..kat news street time ada mask pakai t-shit jer..murah..

Erina Asmawani said...

Precious:
Tu la..hopefully bencana ni cepat hilang..huhu..

Aidil:
Mask pkai tshirt? camno tu? awak pun jgn xpkai mask dalm estet tu..oik2 hutan banyak woo...dangerous!









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015