Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, August 18, 2009

Pokok bertanya

Kadang2 perasan tak, kalau kita drive pergi sesuatu tempat tu, masa nak pergi terasa lamaaaa je perjalanan tu, terasa jauuuhhhhhhhhhh je, tapi bila dah balik terasa sekejap, terasa dekatttt je.

2 minggu lepas, aku dengan si cintahati pergi kenduri kahwin member aku kat Banting. Banting ngan Shah Alam adalah jauhhhh. Nak2 pulak masing2 tak pernah pergi Banting, jadinya perjalanan tu agak mencabar sikitlah.Tapi syukurlah kitorang selamat sampai tanpa sesat barat.

Lepastu, masa on the way balik, aku rasa macam kejappp je perjalanan, tetiba dah nak sampai highway..
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Aku :"Eh syg, terasa macam kejap je kan on the way balik ni, masa nak datang tadi rasa lama gila..macam jauh sangat je"
Cintahati: " Tula pasal, tadi rasa cam lama je, ni rasa cam kejap pulak"
Aku: "Betul lah, masa kita nak datang mmg terasa lama, sebabnya pokok2 tepi jalan ni semua tanya kita " Nak pergi mana tu? Nak pergi mana tu?",tu yang lambat tu sebab semua pokok nak tanya kita"
Cintahati: "Yehhh?? Macam tu eh??"
Aku: "Yelah, mama cerita kat kitorang masa kecik2 dulu"

Tiba2 si cintahati bukak cermin kereta, lepastu jerit sekuat hati..
"KAMI NAK BALIKLAHHHHHH"

Aku:..............................................................
Cintahati: "Ha'ah lah syg, patutlah on the way balik ni terasa cepat je sebab pokok2 tadi tak tanya soklan dah. Ubby dah jerit bagitau diorang semua tadi." (sambil sengih2 unta buat muka perli)
Aku:....................(tahan gelak).Pastu masing2 gelak jin.
Kahkahkahkah

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Oh syg, boleh tahan jugak loyar buruk ko ni. Adehhh~

14 comments:

pink2green said...

oke.sy boleh bygkan.dia memang mcm tu!! cian kak erina.haha~

~ miss femme fabulosity ~ said...

Sebab pokok bagi salam.. dia ucap selamat jalan etc etc.. pasai tue rasa cam lama nye laaaaaa perjalanan.. huk huk~

TerubukMasin said...

kalau la pokok bleh berkata-kata...
gua pasti dia akn jwb gk..:p

zonaku said...

yer ke?? aku x tau la plak... so bila balik tu pokok dah x tanya ker??????????


tp otak si cintahati mmg best!

Jard The Great said...

ahahaa.. dua2 loyar buruk.. ngam ar tu... ;p

Erina Asmawani said...

shira:
haha..dia mmg selalu loyar buruk kan shira..mmg suka kena cubit tu!

Ellina:
Ooo..cam tu eh ell..banyak version rupanya dongeng pokok nih..cam comel je..

Terubukmasin:
hahaha..lagi lajuuu drive kalo dgr pokok2 ni bercakap

Zonaku:
bila balik pokok tu tak tanye dah sebab dia dah tanya kita time kita nak datang..gitulah ceritanya..
hehe..

otak cintahati tu mmg penuh idea tuk kenakan org..tapi mmg best ;p

Jard:
Barulah sehati sejiwa~~~

paiseh said...

gua pun ada pernah baca teori ni.. nak pecaya takut tahyul.. tapi memang betul lah..

*bukan pokok je.. batu.. tanah.. parit. trafik light.. longkang. sungai.. bla. bla.. bla..

aRaBeLLa said...

cayalah chenta hati ko..ahakss

pink2green said...

tag utk anda.sila amek.hehe

Firol said...

macam boleh buat lagu je...pokok oh pokok....

Masy said...

cesssssss

Erina Asmawani said...

Paiseh:
betul kan..tapi versi dongeng pokok lu lagi dasyat la..segala mak nenek tepi jalan pon tanya..haha..x comel langsung!

Arabella:
Kat aku tak caya ke? haha

Shira:
Oraitt.nanti akak buat k ;)

Firol:
"Pokok oh pokok..kenapa engkau tanya, macam mana aku tak tanya, aku nak ikot ko sebenarnya"
boleh gitu?

Kak Masy:
Cesss jugak.Tihihi

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

鯛魚燒Star said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015