Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, December 16, 2009

I ♥ Perth (Part 3)

Hari ketiga adalah hari menguji kesabaran. Sepatutnya activity kami start pukul 8.30 pagi tapi atas sebab2 tak boleh di elakkan (salah satu dari group kami sesat..huhu), jadinya semua aktiviti tertunda sampai pukul lebih kurang 1 ptg. Aku punyalah excited pukul 8 pagi dah siap, tunggu punya tunggu, tak datang2 jugak, sampai aku tertido dalam kereta. Excited nak pergi jalan punya pasal sampai tak nak keluar dari kereta.Huu.Geram memanglah geram tapi tak boleh nak salahkan sesiapa, bukan dorang mintak nak sesat pun kan. Chill lah ;)

Bila semua dah berkumpul, kami terus ke Fermantle. Bergambar2 sakan dekat war memorial park.



~Fermantle War Memorial Park~


Then, berdesup kami ke E-Shed markets. Tmpat menjual souvenir yg terkenal kat Perth ni. Kat sini lah kami borong segala souvenir tuk fam & member2 tersayang. Borong sakan memasing. Kami memborong kat satu kedai je, owner kdai tu Indonesian. Price barang2 kat situ murah banding kedai2 lain. Masuk2 kedai tu mmg aku rasa dah macam kat Malaysia je la sbb mostly customer yg membeli kat situ ialah warga2 Malaysia & Indonesia. Rambang mata masa kat sini weh, rasa cam nak borong banyak2 tapi memikirkan AuD 3.16 kali ganda RM, terpaksa sekat2 belanja. Sekat belanja pun habis AuD 100 gak kat sini ;p


~E-Shed Markets~



Dah penat memborong, kami semua ke King's Park. King's Park ni ada botanic garden and one of war memorial park jugaklah. Pemandangan kat sini mmg sgt2 cantik. Tak tau nak describe apa lagi, enjoy the pics je la eh.


~At Botanic Garden~




Our L.O.V.E
Tapi V tak berapa nak jadik. Haha..



Our L.O.V.E lagi..



Dari King's Park ni, boleh tengok pemandangan yg amat2 indah Perth City.Susah nak cakap perasaan masa ni camne. Terlalu indah sampai terus bercita2 " One day I will bring my parents here". Murni kan cita2 ku itu ;)



Kalau malam ni lagi heavenly cantik~




Biar hatiku menangkap pemandangan indah ini. Feeling jiwang dah mari..





Ni ialah tugu peringatan yang mana belakang dari "penjara" tu tersenarai nama2 warrior yg terkorban masa perang tu.





Kawasan kat sini memang luas. Penuh dengan rumput karpet yg menghijau tu. Warga2 Aussie ramai yg beriadah kat sini. Berpiknik. Baring2 sambil baca buku. Kanak2 bergulek2. Baring2 sambil beromantika ngan pasangan sendiri, siap pakai sleeping bag lagi.Diorang tak kesah pun. Kami pun apa lagi, mestilah tak nak lepaskan peluang baring2 kat sini. Haha. Bila lagi weh,tempat boleh baring sesuka hati, kita baring2lah. Rilek2 santai. Cuba kalau buat kat mana2 taman kat Malaysia, confirm di pandang pelik & kena ngumpat. Yela, not our culture kan..


Peeeewittttt~
Sambil2 baring, sambil tgk langit biru. Syiokkk!!Tapi sebenarnya kami segan jugak..yelah, tak pernah berbaring2 di public kan sebelum ni. Tak kuasa lah.Tihihi..



Last sekali, nah terimalah gambar comel dari kami khas tuk korang.

Haha. Layan je la.


7 comments:

sweethOneY said...

nnt g honeymoon kt stu ena :D

*~ aRaBeLLa ~* said...

jeles..huwaaaaa

Masy said...

waaaa klu akak feveret ni buat pangai gini - baring dpn khalayak ramai hehehehe

fiD said...

ala. nak la tengok gambo bertinju dgn kangaroo! =)

HEMY said...

aku yg dh grad universiti pn tk nampak perkataan love yg korg cuba buat..ahaha

yaa..freemantle tu aku penah pi..tmpt korg baring2 tu pn aku pi..aku pi pakai sandal n lengan pendek je masa tu..terrer

ko gi rate 3.16??wau..mahal..aku time tu rate 2.90

Erina Asmawani said...

Izza:
Hehe..terpelanting yunk nak gi hunnymun sini..very high expenses

Arabella:
Ala..namolah jeles2..nanti ko pergi jugak kan ;)

Masy:
Hahhaaha..akak jangan, kang kena kaco ngan "org gila" lagi kang..haha

Fid:
Haaa..next entry k ;)

Hemy:
Hahahah..tak nampak ke LOVE kitorang?? mmg kurang berbakat lah kami ni..masa kitorg g angin sgt sejuk..menusuk2 tulang...tapi mat saleh slumber je pakai singlet & short, sipa bare foot lagi dorg g jejalan

:: p R i n c E s S _ N :: said...

kemain posing...siap baring2 ena..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015