Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Sunday, December 13, 2009

I ♥ Perth (Part 2)


Ishh..ish..sorry guys. Have been so busyyyyyy lately. Busy dengan dunia baru. Tihihi. Dunia apekah itu?? Can not be reveal at this moment ;p Haish..Rindu gila dengan blog, 2 minggu tak usik, bagaikan 2 bulan lamanya, siap dah bersawang2.Rindu dengan bloggers juga. Adakah anda semua sihat?? ;)

Neway, this is backdated entry, sambungan dari entry lepas. Still about Perth. Even dah lama tp memori indah itu still terpahat dihatiku.Eceh..

Hari kedua, kami melawat dua universiti di Perth. Hasil jasa baik Abg Sham yg drive & bawa kami meronda2, akhirnya kaki kami terjejak jugak dekat Western Australia University (WAU)ni. Antara uni yg paling lama dekat Perth. Wow! Tgk bangunan uni ni pun dah cukup buat kami teruja. Very classy!! Jom cuci mata tgk gambar jom ;)





~The University of Western Australia~



Indah bukan??




Mencari ilham di bawah pokok kononnya..




Music dihatiku..



Then, after semua dah berkumpul kami terus gerak ke AQWA ( The Aquarium of Western Australia). Hmm..sama macam Aquaria KLCC tu. Tempat ikan2 comel beriadah. Tuk org yg dah pergi dua kali ke Aquaria KLCC tu cam aku, bila pergi ke AQWA ni rasa cam biasa je. Mmglah ada sikitttt rasa excited tapi takde apa yg boleh dibanggakan. Dalam tu semua lebih kurang sama je ngan aquaria, so bagi aku agak membazir duit jugak pergi sini. Excited lagi pergi sunday market. Tihihi. Tapi nak buat camne kan, ini semua dah ada dlm tentative program, nak tak nak, kena ikut jugak. Pasrah jo lah..





In AQWA

We are The Outsider geng





Rilek2 santai..





Beramah mesra dengan Mr Ray. Dalam gambar ni nampak cam berani, hakikatnya aku gerun weh..ikan ni sangat ramah sampai macam dia nak terbang & makan tangan aku. Huhu..mungkin imaginasiku terlalu tinggi..










Dengan buaya darat..ku tak gentar..hohoho



One of my fav pic!! Indah bukan ciptaan Tuhan ni?? Subhannallah..



Lepas dah boring tengok ikan, ikan pun dah boring tgk kami..kami semua gerak ke Sorento Quay untuk lunch. Hanya berjalan kaki sebab jaraknya dengan Aqwa dekat je. Kami lunch di Fish & Chip. Lepas cuci mata tengok ikan, isi perut dengan ikan jugak. Mungkin hari itu wajar dinobatkan sebagai hari "Sayangilah Ikan Sedunia". Haha..






Lepas konyang perut, kami para2 gadis melakukan aktiviti jejalan di Sorrento Quay, manakala para2 jejaka ke msjid berdekatan tuk solat Jumaat.


Berposing ala2 flying high beybeh.Di depan Sorreto Quay ada pantai yg sgt best. Masa ni angin pantai sgt sejuk. Even dalam gambar tu nampak cam panas, hakikatnya sngat sejuk menusuk tulang. Tapi still gak sun burn.Huhu. Masa ni aku tersangatlah gayat.Gigil2 kepala lutut nak duduk atas batu tu. Sebabkan kat Perth, gigh jugak aku turun bergambar, kalau kat Malaysia ni, kirim salam jo lah.Gayat beb..gayat.


Destinasi seterusnya kami ke Edith Cowan Unirversity (ECU). Universiti kedua yg kami lawat pada haritu. Kalau WAU tadi penuh dengan ciri classy, ECU ni pulak penuh ngan ciri2 moden. Memang cantik & kagum. ECU ni terkenal dengan course biotech engineering & bussiness.


Tapi sebelum ke ECU kami singgah ke masjid Al Majid dulu tu para2 gadis menunaikan solat. Sila abaikan tudungku yg penyek akibat ditiup angin dingin tu. Untuk pegetahuan, masjid ni di bina hasil sumbangan para hartawan Indonesia. Indonesian kat Perth sngat ramai. Boleh jumpa mereka kat mana2 je. Bila melangkah masuk masjid ni je, rasa bangga kejap sebab semua bahasa digunakan dalam masjid ni ialah bahasa Melayu. Melayu Indonesia. Contohnya dekat tempat ambil wuduk ada notice "Jangan bazirkan air". Terasa macam kat Malaysia je ;)



Inilah dia Edith Cowan University. Kami berlatar belakangkan bangunan business (if I'm not mistaken) which the building is like "kapal terbalik" shape. Smart gila kan??Separuh dari building tu diperbuat dari kayu. Cantik bangat!




Kami dibawa ke computer lab, library & hostel di ECU ni. Staff di ECU ni very welcoming, sgt friendly, siap bagi beg ECU & lollipop sorang satu lagi for free. Universiti kat Malaysia ada tak buat gini? Tihihi..


Masa balik tu kami singgah di park berdekatan tuk minum petang. Ku tak ingat nama park tu. Disebabkan banyak gila burung parrot jinak, boleh tak aku namakan park tu "Parrot Park'. Haha. Sukati aku je kan. Tak kisah lah, yg penting kat situ mmg banyak gila burung,semua jenis ada, merpati, parrot, itik,semua ada. Kita bawak makanan je kat dorang, pastu semua duk menyerbu kita. Wahh..bestnyaaa..rasa cam puteri burung pulak~





Itik kat situ sangat notty ok. Dia gi sodok kaki aku. Agaknya dia geram aku asik fokus kat parrot je bukan kat itik. Haha


Haaa..u see..u see..ada bakat jadi puteri burung kan?? ;p




Aha..masa nak balik tu terserampak ngan triplet babies ni. Mereka sgt adorable. Yg pnting mereka kembar ok!! Dah la kembar 3, unik pulak tu sbb notice tak rambut diorng, semua lain2, it's their original hair colour..said the mom. Waahh..memang rare.Senanglah mak diorng nk bezakan each other. Kawaii~


Destinasi terakhir pada haritu ialah berjalan2 area Hey Street area Perth City. Masa ni memasing energy dah flat se flat bateri kamera memasing. Especially aku lah, kamera bateri dah habis, haruslah aku duk diam2 kan. Tapi sempat jugak pinjam kamera si Haizun yg dah nyawa2 ikan baterinya tuk snapkan pic aku ni.


Gambar terakhir tuk entry ini.Terimalah..

Me and a bronze statue of well loved street entertainer, Percy Button.


Sekian. Terima kasih ;)


P/s: Bloggers tersayang, souvenir korng de lagi kat tangan aku..lum sempat nak post. InsyaAllah in this week ok ;)

9 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

beshnyerr perth yunk...blogger tsayang tu adakah saya?

Masy said...

sapekah blogger tersayang tu? kakak terbabitkah skali? ehem ehem~

Yunus Badawi said...

wah bestnya ko dpt jalan2 tempat omputih tu. Kawan aku dulu ada yg belajar di WAU tu. Skrg dah kerja dan dah jadi org kaya hehehe

HEMY said...

mmg jeless...teringat lagi aku nye boomerang yg aku beli dr perth..

gambar kedua tu cm ko agkat universiti tu..hebat2

*~ aRaBeLLa ~* said...

chantek giler pic2 ko weh..jeles aku.....btw aku akan tunggu ketibaan koala kiut itew..heheh

Jard The Great said...

ade sebenier utk aku tak?? ehehehehe...


luving the header beb!

Erina Asmawani said...

Princess N:
opkosla N one of my blogger kesayangan, bak alamat meh..nak send sebenir..hehe

Masy:
Akakla yg paling disayang..hehe..dapat kap ped..

YB:
pergi tempat org mmg best yb. Kat WAU mmg ramai student malaysian..

Hemy:
Ko pernah gi sana eh bro?? bila tu?? Bestttt kan Perth..rasa cam nak pergi lagi!

Arabella:
Sabaq na..koala akan sampai khas tuk mu ;)

Jard:
Mestilah ada..meh dtg fradoo amik ;)

Maceh ;)

sweethOneY said...

siapa blogger tersyg tuuu :P

enaaa.. dunia baru apa tu. ha, dh keja kee????

Erina Asmawani said...

izza lah blogger tersayang sayaaaaa ;)

Hehehe..tettt..haahla yunk, kite dah kerja









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015