Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, January 11, 2011

Coklat oh coklat

Weekend haritu gigih berhempas pulas buat coklat bersama kakak ipar kesayangan, buat dengan ikhlas dan penuh rasa kasih sayang nak bagi kat encik tunang dan keluarga ;)


 Happy new year? Eheee..dah seminggu berlalu kot. 



Bubuh dalam bekas tomey2.



I love u always ;)




Coklat lolly. Shedap wooo! ;)
Cantik kan kalau buat doorgift. Wink wink**
(^_^)

Nampak tak lolly tu ada yang ada lidi, ada yang takda. Actually ingat kekonon ada lagi lebihan lidi masa buat satey dolu2 kat rumah, sekali tengok2, tinggal sebatang la pulak. Sadiss! Tetiba mama came out with an idea, kan ada pencucuk plastik buat cucuk2 buah tu? Haaa..last2 kitorang buat tu jadik lidi lolly. Haha. Nampak lagi cantik. Mama ku memang kreatip. I love u mama! :D

Dah hias cantik2 coklat tu, dengan penuh perasaan  bunga2, jumpalah encek tunang keesokan harinya. Misinya haritu ialah ke kedai kad kahwin, nak hantar map, pilih design segala. Ingatkan nak pergi kejap je, lama pulak jadinya.Masa nak pilih design tu yang agak lama. Aku nak letak gambar kat kad, tapi encek tunang tak mahu, katanya nanti kad kita dibuang2 je, kesian gambar kita ke tong sampah. Betul jugak tu kan. So, kami decided tak perlulah letak gambar. Buat yang simple mimple but sweet mweet sudey. Hehe. 

Konon masa balik tu baru  nak bagi coklat ni . Sebab..yela, tak kanlah nak bagi awal2, kang cair pulak dalam kereta.Sekali kan...dah balik, aku dah siap mandi, gulek2 atas katil, rehat2 adalah dekat 40 minit lepastu, baru aku teringat pasal coklat tu. Ya Ampun!! Huhuhu..kelam kabut inform encek tunang yang lupa nak bagi coklat. Tapi encek tunang pun dah jauh, tak logik pulak nak suruh dia patah balik.Huhuhu. Kesimpulannya, coklat ni duk tersimpan je dalam peti ais sekarang, tunggu bertukar tangan ke encek tunang this weekend pulak. Ciann coklat ni. Gugugu.  Macam mana lah boleh terlupa kan? Haiihhh.(geleng2 kepala).


P/s: Sesiapa nak tau cara wat choc ni, email me ok. vincciputeh@gmail.com. Senangggg je ;)

9 comments:

Aidy Shahiezad said...

nampak best la..
pasni bleh la tlg watkan coklat tue skali ek... hehe.. ;)

-------------
visit my latest entry:
Ini Bukan Kisah Perihal AJL25...
http://aidyshahiezad.blogspot.com

CaDLyNN said...

ena..sile email ke aku ek..pls pls..nak buat coklat jugak~

Dayang_Amy said...

Ena..nak!!!!..email me amysueraya@yahoo.com.sg

Thnx Darl!

sweethOneY said...

oloh2 comel gila.. time org buat coklat ritu pun dh terpk nk buat doorgift tp coklat yg org beli ritu cepat cair la ena. cane gaya nak bertahan ni. haha.

comel sgt coklat lolipop tu. ena beli kt kedai mna eh bekas coklat tu ? susah nk cari la, mbe kt tpt org tu susah kot nk cari.. bleh bg spesifik nama kedai n kt mna tak ? :D tehehe.. tak abis menuntut ilmu ngan ena lg ni. byk benda nk tny psl coklat ni. tp xmo tny kt sni, nnt org taw betapa senang rupanya nk buat coklat ni haha :P

Erina Asmawani said...

Aidy:
nampak best..apatah lagi rasanya yang nikmat tu ;p boleh2, sebiji coklat umah singgit eh..haha


Lynn & Dayang:
Orait darlingsss..insyaAllah sok ai email k ;)

Izza:
Coklat yang ena guna memang tahan cair, tapi kao etak kat kete lama opkosla cair kan, sume coklat pun cair..

ena beli mould lolly tu kat same tempat ena beli coklat, ena selalu beli kat bakery shop kat seksyen 25 shah alam. alaaa..tapi nama dia dah lupe plak. Depan pasaraya NSK.Huhu. selalu main masuk je. Situ sume lengkap. Kat sek 13 pun ade, Bagus nama kedai bakery tu. Situ pun ade, tapi a bit pricey la..

Hehe..senang kan ;)

Masy said...

apsal x buatkan utk akak? patut buat laaaaa utk bday aritu.. isk2.. aahh x kira nak gak!

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
haahkan..lupa lah..baiikk! saya akan buatkan khas untuk mu kakak montok sayang! :P

Linda Musa said...

Nyummy...nak gak la resepi wat coklat warna warni ririn :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

yummy soklat itu~~









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015