Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Friday, January 14, 2011

Hari comel-comel sedunia

Semalam adalah hari comel2 sedunia sebabnya telah berjumpa dengan macam2 benda yang comel. Balik dari jumpa customer semalam, singgah di JCO sebab tertarik dengan baby donuts nya yang comey lotey ni. Automatik teringat kat anak buah comey yang suka makan donut. Sesuai sangat, tak comot2 dia makan donut lepas ni. Memang comel untuk budak2 kecik. Budak tak kecik pun comel jugak. Sekali ngap je, hilang tanpa dikesan ;p

Introducing...J.PoPs, the baby donuts!!


24 biji = RM 17 lebey2
Comey kan? Comey kan?
(^_^)

Balik tu, singgah ke Empire Gallery kejap. Saje nak jejalan, tak pernah pergi sana walaupun dekat je dengan rumah. Jalan2 cuci mata, sekali terjumpa kafe comel yang menjual makanan2 comel.Aaaa..terus mata berkilau2 bila jumpa makanan comel dalam kafe tu, yang telah lama aku idam2 kan. Selalu baca blog orang cerita pasal kesedapan & kekiutan makanan ni je, sekali semalam jumpa depan mata. Oh, sangat comel!!


Whisk! Ini lah kafe comel itu.

Memang sangat comel. Kecik molek je kafenya.Rasanya dalam tu muat 10 orang customer je kot.Tapi interior design nye sangat memikat hati. Simple tetapi sangat comel ;). Homemade cake dia nampak sangat menyelerakan. Nyummay!! Dan makanan comel yang buat aku teruja sangat tu ialah ini..


Tadaaaa!!!! The Macarons!!

Holololoh. 
Comey gila kan? Tengok kat internet dah comel, tengok depan2 lagilah comel.Apa itu macaron? Macaron ialah kuih orang Perancis.
Sebiji = RM2 (padahal besar duit 50 sen je ;p)
 

  Setiap warna lain2 flavor.
 
Yang pink tu rose, yang putih tu vanilla, yang purple tu blackberry blueberry, yang kuning tu lemon, yang paling sedap sekali ialah biru!! Peanut butter! Rasa  macam sayang gila nak makan.Macam nak susun cantik cantik, pastu frame.Hehe.Rasanya?Sedap..manis2!Lemak berkrim.Mmm..sambil makan (geget kecik2),sambil tutup mata. Sebab nak feeling keenakkannya. Mahal kot. Haruslah makan dengan penuh nikmat ;p



@ Whisk cafe ;)


Dan benda comel terakhir ialah terjumpa dengan ini..

Toilet for mommy & little daughter!
 Sangat  comellll kan. First time jumpa toilet sebegini comel.
Toilet bowl untuk little daughter tu tersangatlah kecik comel je.
"Come daughter, we shi shi together" kata ibu kepada anaknya.
Haha..sumpah comel.

Dey apa daa..atas2 gambar makanan, last sekali gambar toilet bowl pulak. Haha. Terbantut selera korang kan ;p. Suka lah benda2 comel ni, kalau kita dikelilingi dengan benda2 comel, contohnya macam  suka kumpul sticker2 comel, miniature comel2,bilik tidur comel, katil comel, kereta comel, tunang comel, ooops!! secara automatik kita akan merasa happy selalu dan feeling2 comel kan? Kesimpulannya, benda comel menceriakan hati. Boleh gitu? ;)



10 comments:

CaDLyNN said...

ena~ nape cmpur gmbar mknn dgn toilet bowl~ potong betullah~ hahaha

Masy said...

nak ajak wafa gi sini laa nanti (tetibe kan. hahahahaha) jom ena!

sweethOneY said...

adeh. elok2 menikmati gmbr makanan, tibe2 jee gambar toilet. hahaha.

benda comel mmg mendamaikan :D

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waaaa...sgt mahai la kueh prancis tu..tp mmg comey!!!!

Cik Bee said...

Comey nye kueh mueh tu!!! tempting!

zonaku said...

masyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.... ajak aku gakkkkkkkk.....


er ena, kecomelan pasti menceriakan... setuju!

Erina Asmawani said...

Lyn:
Hahaha..dah agak dah..mesti potong kan gambar last tu, tapi bagus gak, takmo bagi ko terliur ;p

Kak Masy:
yee tau..kalo ajak saya, asik bz je manjang kan kak? Jomm!! hehe

Izza:
toilet bowl tu pun comel ape ;p
Yee..betul,mmg sagt mendamaikan ;)

Erina Asmawani said...

Pojie:
mmg mahal weh..tapi dap2! Aku suke! :)Nak kena belaja wat sendiri nih..

Cik Bee:
kannn??? g la beli. Mesti sayang nak makan..hehe

Kak zona:
Jom kak!! (ajak bagi pihak kak masy) hehe..

marilah kita sama2 mengumpul barang2 comel tuk menceriakan hati ;)

p R i n c E S s _ N said...

da lame sgttt2 x mkn jCo...

Erina Asmawani said...

kena pegi tu yunk..t ngidam NZa jr ;)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015