Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, January 25, 2011

Perihal bilik pengantin

Bilik pengantin saya nanti kecik je. Bilik anak dara, yang ada single bed, almari simple ikea, rak buku & meja tulis yang akan ditransformkan menjadi bilik pengantin. Jadi, bilik kecil itu saya akan hias simple2 je biar nampak cantik dan tak serabut. Google kejap, cari2 idea ;) (Semua gambar ihsan google ye)




Serius berminat design yang macam ni. Simple! Warna putih plus cermin besar. Terus nampak bilik ni luas kan



Saya berminat jugak dengan cermin Ikea yang kecik2 macam ni








Lepastu dekat penjuru sudut nak letak almari kecik  yang ada drawer putih macam ni





Atas almari kecik tu nak bubuh lampu & frame2 gambar macam ni


Wohoo! Cantik kan lampu ni.Sweet gila!


Lepastu nanti nak pasang satu rak kat dinding..nak bubuh bunga2 atas rak tu. Contoh macam ni

Tapi takdela labu sayung tu kan ;p


Lagi, nak gantung pomander balls yang saya buat ni..

Ye..sekarang dah ada dua ;)


Dinding sebelah lagi satu pulak..nak hias dengan jam comel macam ni



Akhir sekali, nak bubuh kelopak2 bunga rose atas katil macam ni

Awww. Baru lah feeling2 pengantin baru kan ;p


Oh..berangan memang indah. Harap2 jadi kenyataan la ye. Hehe.
Tak sabar nak tunggu bilik siap renovation! ;D

15 comments:

sweethOneY said...

hehe.. iza pun suka bilik cermin beso2 gitu tp nnt nk tidur malam mcm malu pulak tgk cermin yunk. eh. tettttttttttttttt

ok. bye

*malu

hahaha

HEMY said...

pergh..enjoy your sweet preparation bebeh. bilik aku pn putih je perabot

CaDLyNN said...

cantiklah~ nak renovate bilik jugak boleh tak..hehe

Masy said...

yesss akak suke jam dinding tu! tp mahal noks! T___T takpe2 soh la sape2 sponsor hehhehe

eh, coklat utk akak mana? hahaha

ElyaElmo said...

skang trend bile simple2 kan??
klo nak compare 5 thn yg lepas..hehe

✿ y a t i e.sb ✿ said...

WAHH~ idea yg baek dan bernas..
sgt chantek utk bilik pengantin...
cepat2 pergi ikea..bli sume tu dan start renovate..=)

p R i n c E S s _ N said...

cermin besar2...bahaya wooo...nti nmpk bygan sndri...kekekekeke...larikkssss

bunga said...

lawa sangt..lebih2 katil yang ada cermin 2..

PutRee SeJiNjaNg said...

ppsssttt dear..in love ngan table lamp tu...so sweet kan.. ;)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

gile laaa berangan...hehehe...chiyaok ririn!!!!

k.e.r.i. said...

macam-macam pe'el orang nak kahwin ni yeh.

Erina Asmawani said...

Izza:
hahahahaha..tergelak ok masa first time baca komen kamu tu yunk. OMG! Teeetttt. ;p

Hemy:
yeahh..i'm enjoying it every second. hehe. Perabut putih nampak bersih je kan..sejuk mata memandang ;)

Lyn:
Bolehhhh sgt lynn..hehe

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
Aloloh kak..ciannye akak..kang cian baby dalam perut tu ngidam coklat. Nanti saya buat kan k ;p YES! kak masy sponsor jam.Haha

Elmo:
Betul2..5 tahun lepas..amboi..bukan main lagi..hehe

Yatie:
Bilik tgh in progress buat renovation yunk..barang2 dari ikea dah beli dah.hehe

Erina Asmawani said...

N:
amboi N..hahah..pasang cermin atas2 sikit ;p

Bunga:
cantik kan? simple je ;)

Tila:
yup2..sweet sangat kan ;)Nak2 kalo warna pink.Wallah!

Erina Asmawani said...

Pojie:
berangan la best pojie..maceh! ;)

Keri:
memang macam2,nanti ko nak kawen tahu la..hehe









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015