Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, January 04, 2011

Entry pertama 2011

Selamat tahun baru semuaaa ;) Even lambat 4 hari, still tahun baru jugak kan. Semoga tahun ni lebih baik dari tahun2 sebelumnya. Tahun 2010 terasa sangat cepat je berlalu kan. Tup2 dah 2011. Alhamdullilah..tahun lepas, apa yang diazam & dirancang berjaya tercapai. Azam tahun ni apa pulak? Cukuplah stabil dalam kerja, semoga majlis kahwin kami berjalan dengan lancar dan dapat menjadi anak, isteri & mommy-to-be yang baik, mithali & solehah dan juga bahagia happy2 dengan family tersayang nanti ;).Ada lagi azam2 yang lain, tapi tak perlulah  di reveal di sini. Lagi 12 minggu bakal bertukar status. 12 minggu? Fiuhhhh..pejam celik pejam celik je tu.Semoga dipermudahkan segalanya. Aminnn..

Ke persiapan kahwin pulak. So far, caterer, videographer, pelamin & kad dah booked. Alhamdullilah. Akhirnya semua dapat masa pergi Karnival Pengantin kat Stadium Melawati Ahad lepas. Semua yang nak dicari ada kat sana dan pekej2 ditawarkan pun in special price. Dapat save sikit budget. Sukaa! ;).Untuk pelamin,agak kusut jugak mula2 nak pilih design yang mana satu, setelah bincang2 ngan mama & encik tunang, akhirnya kitorang decided tuk pilih pelamin jenis bertiang roman. Tiang roman bagai tu tak tahan.Hehe.Aku pun baru tau nama pelamin ni pelamin bertiang roman.


Inilah contohnya pelamin bertiang roman. Cantik kan?
Credit to ZieLynn Boutique.
Tapi aku tak amik ngan boutique ni, gambar ni as contoh je ;)


Pasal barang2 hantaran pulak, kami idoklah beli terus semua sekali harung, kami mengamalkan konsep beli sikit2 lama2 cukup 9-11 dulang. Hehe. Maksudnya beli sikit2 dulu. So far, untuk pihak lelaki, dah ada kasut & baju kemeja. Untuk pihak perempuan dah ada handbag. Handbag je??. Huhu. Oh ye dan gelang tangan ;) Gelang cantik, simple dan comel. Terima kasih wahai encik tunang sekeluarga ;) Lagi..kasut, perfume set, makeup set bla bla sume tu, lepas2ni baru nak beli. Dah 2 minggu carik kasut hantaran untuk aku, tapi tak jumpe jugak yang berkenan di hati. Minat satu kasut comel ni dekat Clarks Sunway Pyramid, tapi sayangnye takde saiz la pulak (-_-"). Carik dekat Clarks Plaza Masalam lagi pulak, takde stok. Ishhh..keciwanya aku. So, misi mencari kasut hantaran diteruskan lagi sampai jumpa yang betul2 bukan saje berkenan di hati malah selesa juga di kaki. Yeahh! ;)


Lagi, nak cerita pasal ape eh?? Oh..1.1.11 haritu mesti ramai yang buat kenduri kendara kan. Tarikh cantik tu. Nak ucapkan tahniah kat Mas Ayu selaku classmate masa sekolah menengah dulu kerana selamat diijabkabulkan dengan pilihan hatinya.Tema wedding dia haritu sangat cantik, ala2 arab. Makeup Mas Ayu pun sangat cantik. Gorgeous! Siap pakai penutup muka lagi macam minah Arab ;). Yang menariknya pasal pasangan ni ialah, diorang bertemu di FB. Tak lama lepas tu terus nikah. Sweet je. Dah lama sama padan & sama kacak, memang secocok lah. Kuasa Allah kan, jodoh di mana2 je, kekadang yang kita tak sangka pun ;) Tapi sayangnye seribu kali sayang..aku tak bawak kamera, jadinya takde gambar pasangan mempelai ni (-_-"). Ishhh..


Dan tahniah juga untuk kawan baik ku ini, yang banyak menolong aku time aku bertunang haritu. Cik Umie Youmie, selamat bertunang! Bertambah lagi sorang geng B2B.Hehe.Harap semua perancangan berjalan lancar ye cik Umie. Jom kite buat wedding preparation sama2 dan yang penting...mari kurusssss sama2!  Hehe. Ye..sesungguhnya diri ini semakin membulat. Haiyoo..camne nak lose weight ni. Makin diet, makin bulat plak. Something wrong with my "diet" ni. Diet ke ko Erina? Hoho. Ok2, lepas ni kena seriusssss kuruskan badan.Salah satu list azam 2011 jugak ni. Chaiyok2! 


Si bulat yang bahagia.

Ok, bye


14 comments:

p R i n c E S s _ N said...

diet ketat2 yunk...N dlu x mkn nasik..hihihi...

zonaku said...

all d best!

Dayang_Amy said...

syahdu je bila encik kekasih terpaksa round karnival pengantin dkt stadium melawati sengsurang... nk buat cemane, kite kt sabah..Huhuhuh! tp kite pun dpt pakeh murah utk honeymoon. huhuhu

Masy said...

menarik menarikkkkkkkk nyam2 akak pun nk cari kat fb gak laaaa hehehe

mizz sue said...

su pun xdiet lg ni..boooolat dah ni

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

menghitung hari la ye gamaknye..

CaDLyNN said...

ena! itula..diorg tak upload lg gambar kat fb...nak tgk balik ayu yg gojes...

Yunus Badawi said...

Aku pun nak ucapkan slmt tahun baru kat ko juga w/p dah 4 hari.

12 minggu tu sekejap aje. Slmt menempuh hari bahagia.

HEMY said...

teringat bini aku nye pakej baju pelamin sume 3ribu lebih..bila aku cek, pelamin smpi 1700..aku revoke amek lain dpt 800..tak ke dekat seribu tu

baper plak rega pelamin ko ni?

Erina Asmawani said...

N:
tu la yunk..nak diet ketat2 ni..huhu..xmo makan nasi gakla

Kak Zona:
Thank u kak ;)

Amy:
Alolo..cian dia. Tapi kekasih awak sgt baik, even g sensurang, tetap gigih. Ena haritu x sempat nak g booth hunnymun pun..huhu

Kak Masy:
Nyum..nyum..ape lagi kak..start seraching on fb now..hehe

Erina Asmawani said...

Miss sue:
Marilah kite berdiet same2 sue..huhu

Pojie:
Iyee..menghitung hari dan detikk..cuak2..

Lyn:
Tula pasal..tapi karen baru uplod semalam..comey..ayu dah ade baby ;D

Erina Asmawani said...

YB:
Selamat tahun baru YB. Tula..sekejap je kan..fiuhhh~ Semoga semua berjalan lancar hendaknya..

Hemy:
Bini ko kena exactly ngan aku nye kes..aku kena 3 ribu lebih jugak, sekali pergi temapat lain, survey2,pelamin tu 1200 je pun..kena rajin survey2 kan tgk pekej kawin ni..

sweethOneY said...

pejam celik jap je kan 12 minggu tu enaa.. silap2 nnt masa majlis kawen org, ena dtg bawak perut bulat comey. hihihihi.

hr tu pegi jugak survey2 kt karnival pengantin tu.. tp tak booked apa2 la. rileks2 dlu. hehe

Erina Asmawani said...

Izza:
Aminnnnn ;) ! hehe

Karnival pengantin sekrg tiap bulan ada yunk..so, just take ur time..survey2 tu penting tau..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015