Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Saturday, October 24, 2009

Convocation Day Part 2

Dengan segala hortmatnya, minggu ini diisytiharkan sebagai minggu konvokasi untuk menghargai dan memperingati hari bersejarah tuan punya blog. Jadi, sepanjang minggu ini, entry2 dalah berunsurkan konvo sahaja. Selamat menjamu mata dengan gambar2 menarik yang akan dikongsi oleh beliau ;)



My convo heels ;)


Yup, Uitm punya konvo, untuk perempuan, tak perlu pakai kasut bertutup. As long as kasut yg dipakai mempunyai heel sekurang2nya 2 inci. Tu je syaratnya. Heels ni pun di beli di saat2 akhir. Esok nak konvo, malam sebelumnya tu baru sepantas kilat pergi beli. Wajib jugak beli sebab ku mmg takde heels maaa..kasut semua flat2 je. Paling koman pun wedges lah. Tak berapa nak reti sgt pakai heels ni. Maklumlah, I ni ada ganas skit. Haha. Dibeli di Vincci,Sacc Mall. Ditemani oleh si bestie Puan Yah, lagi 15 minit kedai nak tutup. Gopoh gapah try heels2 yg ada. Bukan tak nak beli awal2, ku ni jenis seorang yg fussy sikit. Last2 jumpa jugak yg berkenan di hati. Cantik kan? Kan? ;p


-H1N1 Precaution-


Ye..mmg wabak H1N1 sekarang dah berkurangan tapi Uitm tetap ambil langkah berjaga2. Mencegah kan lebih baik dari merawat. Nak2 bila ada event besar macam ni kan, macam2 kemungkinan boleh berlaku. Standard macam semua konvo, kami beratur ikut angka giliran dulu sebelum masuk dewan. Then, ada pegawai kesihatan check suhu kami sorang2 guna imbasan suhu yg check dekat dahi tu. Wajib pakai mask & hand sanitizer lagi sebelum masuk dewan. Tapi bila dah dalam dewan, kami bukak lah mask tu. Mana tahan, berpeluh muka. Habis semua makeup cair ;p



Wihihi. Terasa macam ninja graduation pulak
Terasa macam Cat Nur kasih pun ada jugak. Haha


Bukan senang nak konvo pakai macam ni. Korang ada? ;p Nanti gambar ni boleh tunjuk kat anak cucu bila dah tua. Mesti diorang proud dengan nenek diorang nanti. Hahaha. Oklah, have a great weekend semua ;)



9 comments:

pinkeen said...

cute pkai mask..time konvo ritu ingt nk pkai gak..tp xde geng la ;p

fiD said...

aduiiiii!!!! naseb bek time amek gambo x pakai kan...

paiseh said...

gua pun bulih menyamar amik skrol laa kalu mcmni gayanya~

HEMY said...

mmg unik la...ada sarung muka...cm masing2 buruk sgt muka..hahha..tu la kesimpuln kalau aku cucu ko

sume buruk ke nek...ada topeng..

aahaahahahah

Erina Asmawani said...

shira:
cute kan..cam shibe ninjaboy..hehehe..patotnya slumber je pakai aritu shira..

Fid:
Tau xpe..kalo tak haru je semua org nampak mata je..huhu

Paiseh:
Wa pun boleh menyamar jadik student anc..kehkehkeh

Hemy:
Wuishhhh..mana de. Cucu2 aku nanti mesti terpegun sebab nenek dia stylo time konvo..nenek2 kawan dia takde pun gambar gini..haha

sweethOneY said...

kena pakai gak ek mask.. izza time konvo hr tu kecoh H1N1 gak.. time tu lagi la.. ms tgh kritikal kan.. tp ukm takdelah buat cek suhu bagai bla3..

nasib baik xde pape :D

congrats again!!

pinkeen said...

tak pakai mask pon mama abah boleh hilang tak jumpa cari..lagi la kalau pakai..huhu ;p

Erina Asmawani said...

Izza:
Tau xpe, time izza konvo haritu mmg tgh kritikal H1N1 ni kan..syukurlah xde pape ;) Uitm strict gile yunk..huhu..tapi bagus gak lah, prevention is better than cure ;)

Shira:
Hehe..ciannye ye..standardlah time konvo, mesti ada adegan hilang2 punya..ena pun dulu cenggini gak..carik belah sini, parents carik belah sana, last2 dah penat baru jumpa..huhu..sadis

pinkeen said...

ye..sangat sadis tau! k.ena pkai heels bukak, shira kne heels tutop!! saket taw..hukhuk..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015