Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, December 31, 2009

Kesalahan tahun 2009

Masa on the way pergi tempat training pagi tadi, dengar topik pagi Hot Fm. Fafau cakap "Apa kesalahan besar yg dah anda lakukan pada tahun 2009? Kongsikan bersama kami.."

Ada satu panggilan dari seorg gadis. Buat pengakuan lebih kurang camni "Saya dah buat kesalahan besar dekat seorang insan yg paling saya cinta. Selama tiga tahun kami bersama tapi saya telah lukakan hati dia. Saya sayangkan dia". Dengan suara sebak


Dalam hati aku terus ingat gadis ni curang ngan kekasih dia. Rupanya aku salah.


Sambung perempuan tu "Saya terpaksa lukakan hati dia, walaupun saya tahu dia sangat sayangkan saya, dan saya sangat sayangkan dia, tapi saya terpaksa memilih keluarga saya dari dia. Saya terpaksa tinggalkan dia demi ibu saya. Kepada orang yg saya sayang ,( dia sebut nama), saya minta maaf banyak2 kerana telah melukakan hati awak. Saya memilih ibu saya dari awak" dengan suara sgt sedih


Fafau ckp dengan suara sebak jugak "Jangan sedih ye. Awak dah buat satu kebaikan. Syurga itu di bawah tapak kaki ibu"


Sebaknya aku masa ni. Kagum aku dengan keputusan yg dia buat.Dia bukan buat satu kesalahan. Memang tak salah langsung. Dia dah buat satu pengorbanan. Bagi aku,kekasih kalau hilang, boleh cari ganti. Tapi kalau ibu, satu je dalam dunia dan akhirat. Dialah syurga kita. Kalau gadis tu memilih lelaki tu dari ibu dia, belum tentu hidup dia bahagia tanpa restu seorang ibu. Biar gadis tu bersedih, patah hati sekarang, aku yakin dia akan hidup gembira & bahagia lepas ni.


Hmm..satu pengajaran aku dapat di pagi hari terakhir 2009 ni. Secara jujur, kalau aku kat tempat gadis tu pun, aku akan buat keputusan yg sama macam gadis tu buat. Mama ialah segala2nya.



Nyawaku



Wednesday, December 30, 2009

2009+1


Pejam celik...pejam celik, tinggal lagi sehari je nak masuk tahun 2010. Terasa macam kejap je, terasa macam baru je minggu lepas buat azam tuk 2009. Tahun 2009, bagi aku dipenuhi ngan banyak perkara manis2 belaka. Campur ada sikit yg pahit2 jugak, tapi sikiiiit jelah. Mungkin untuk proses mematangkan diri.


Tahun 2009,antara benda manis yg aku akan ingat sampai bebila ialah ku habis study setelah berhempas pulas bertahun2 lamaya (fuh..penat beb...penat), bestfriend tercenta ku kahwin, ahli keluarga bertambah, hubungan ngan centahati makin hari makin serius (ngeee..), vacation yg best gila ( pergi Sarawak & Perth. Yay!), cik Lisa berubah wajah, konvo yg paling diingati,suprise birthday bash ( paling indah!),adik ku bertunang dan akhir sekali permulaan ke alam pekerjaan. Yep, ku dah mula bekerja sekarang. Even ni bukanlah job yg diidam2kan(dan tak pernah terfikir pun) tapi untuk pengalaman, ape salahnya belajar benda baru kan? Pengalaman tu yang penting.Always be positive ;)


Yang pahitnya, buat pertama kali dalam hidup, aku betul2 memberontak dengan org yg aku paling syg ( baca: bukan cintahati). Alhamdullilah, sekejap je. Aku pun tak sanggup nak berlarutan lama2, terseksa & rasa berdosa melampau. Aku rasa semua org akan melalui fasa memberontak kalau dah sampai satu tahap tu.Betul tak?? Harap itulah kejadian pertama & terakhir berlaku dalam hidup. Terima kasih jugak sebab kejadian tu membuatkan aku bertambah matang sikit.


Masa betul2 berlalu dengan cepat kan?? Hmm..aku harap tahun 2010 ni beri lebih banyakkkk perkara manis2 kat aku & family. Azam baru?? Azam aku tahun ni tak banyak..cukuplah tuk dapat kerja yg bagus, dapat buat simpanan yg banyak & ada satu ikatan yg indah. InsyaAllah ;).Dan semestinya tahun baru, aku harapkan semuanya bertambah baik dari tahun sebelumnya.Memperbaiki segala kelemahan & meningkatkan prestasi diri sendiri. Aminn.


Harap ku dapat tempuhi segala pahit manis tahun 2010 nanti dengan tenang. Selamat tahun 2010 semua ;)


~Enjoy ur life~

Tuesday, December 29, 2009

Candid Photo Contest




Sejak2 nak mengakhiri tahun 2009, ku perasan ramai bloggers yg buat contest. Ni blog contest yg kedua ku join. Macam menarik jugak. Contest ni dari blog abg Halim ni. Syarat2 nya pun simple je. Ku tahu contest ni sekali lagi dari blog Hemy. Rajin dia join contest2 ni. Aku pun nak rajin cam dia lah. Hehe.Untuk contest ni korang perlu taruhkan 1 gambar candid korang. Jadi, ku pilih ini...



Hohooho..marah itik sambil menggenggam dedak.


Masa ni aku tgh nak bagi makan kat burung2 comel tu, sekali itik sekor tu pulak yg tetiba meluru datang. Aku marahlah itik tu, sbb sebelum tu dia sodok kaki aku. Terkejut tau!Huhu.Tu pasal la muka aku kat dalam pic ni cam nak nangis pun ada. Emo lebih ngan itik.Kehkeh..


Contest ni tutup 31/12 ni. Pe lagi, mehla kita support para2 bloggers sekalian. Joinlah contest best ni ;)




Monday, December 28, 2009

I ♥ Perth (Part 5)

Mari ceria2 kan mata bersama si comel2 ini. Kembali ke Caversham Wildlife Park. Lepas puas beramah mesra ngan kangaroo2 comel, kami berjalan ke tempat burung emu pulak.


This is emu..(err..yg dlm sangkar tu eh ;p)

Emu ni spesies burung yg hanya terdapat di Australia. Spesies burung kedua terbesar lepas si ostrich. Features burung ni pun ala2 ostrich cuma bulunya lain sikit. Emu ni comel sgt..muka innocent je, rasa cam nak tarik2 je bulu dia tu! Emu boleh membesar sehingga 2 meter! Dulu emu ni mmg bersepah2 kat Australia, tapi skrg, disebabkan pembangunan yg pesat,emu ni hampir pupus. One of endagered species :(



With Blue Tongue Lizard


Perasan tak cicak tu?? Yee..lidahnya mmg berwarna biru. Tapi masa gambar ni dicaptured, cicak ni tak nak jelir lidah pulak. Malu lah tu nak tunjuk lidahnya tu.Zoo keeper tu yg pelik tgk lidah aku yg terjelir2. Wahaha. Cicak ni pun spesies haiwan yg boleh dijumpai di Australia sahaja.


(credit to Google)
Haaa..tengok2..biru kan? Cam mkn bubble gum yg membirukan lidah tu ;p




Burung hantu yg pandai berjoget. Ewah..ewah~




Hairy Nosed Wombat

Ya Allah..dalam banyak2 haiwan dalam wildlife park ni, haiwan ni yang palingggggggg aku geram! Rasa nak gomol2 je. Dahla duduk statik, muka takde perasaan. Eyyy..comel betul! Ni spesies wombat yg jarang ada kat Australia. Selalunya wombat yg kita tgk (kat tv ke kat magazine ke), hidungnya bulat kan? Tapi ni hidungnya agak pelik siikit. Ada bebulu. Hehe. Tapi yg pastinya wombat ni takde kaitan ngan ba alip ba ya tau ;)



Dengan Pink Parrot yg jinak..Quackk..Quackkk~
Rasa nak picit2 je!



Tasmanian Devil


Pic khas tuk Fid. Ko suka Tasmanian devil kan dik?? Ni lah dia. Sorrylah, pic agak blur sbb kena zoom. Tasmanian ni kena duduk dalam cage. Spesies ni pun hanya boleh didapati di Australia. One of endagered species jugak. Haiwan ni mmg bahaya. Even kecik je ( macam besar anak anjing) tapiii..kekuatan dia mmg sgt super power. Ganas!Perasan tak taring dia tu?? Sekali dia menggigit, dia takkan lepas. Gigit & carik2 kan mangsanya sampai lunyai. Biasanya, mangsanya ialah kangaroo. Huhuk. Poor kangaroo :( Tasmanian ni jugak ada keluarkan satu bunyi. Bunyi bising macam Tasmanian Devil dalam kartun Looney Tunes.



Koala ni posing khas tuk Arabella.
Comel tak?? Tido terselit celah pokok sambil tersengih
tunjuk gigi. Hohoho





Koala adalah sgt2 comel. Rasa nak dukung timang2 je. Tapi tak boleh nak buat sesuka hati gitu kan. Banyak tatatertib kena patuhi masa kat tempat koala ni. Nak belai dia, tak boleh pakai tapak tangan, kena pakai belakang tapak tangan..maksudnya kat kulit kita. Manja betul! Masa kami lawat ni semua koala tido..huhu. Koala ni mmg suka tido, dalam sehari, dia akan bangun 3-4 jam tuk makan. Masa lain tidooo je. Koala akan makan satu daun je iaitu daun eucalypt dan tak minum air sbb daun tu dah bekalkan air untuk badan dia.





Comel mmg comel tapiii..tengok kuku dia tu. Scaryyy tau! Mmg Stitch. Raw..rawwr! Ok guys, happy reading. Daaa ;)



Wednesday, December 23, 2009

CONTESTO de LOUR



Ni adalah entry bergambar suka suki khas tuk contest dari blog kameraxburuk ni.First time ku join blog contest selama ku berblog ni. Saja2 je join ni sebab cam menarik. Takde syarat2 yg berat nak kena ikut. Simple. Hadiahnya pun menarik. Topap free weh..siapa nak bagi kan. Thanx to Hemy sebab promote contest ni. Ni lah gambar2 yg ku taruhkan ;) Ulang tayang je pic2 ni semua, tambah2 sikit je.Hehe


Ni pic masa bercuti kat PD haritu..








Ni pulak pic dari entry lama2 dulu..





Ni pic diedit khas for those yg menyambut Krismas pada hari Jumaat ni ;)
Hohohohoho..




Haaaa..pic ni bukan ulang tayang..saje je nak letak..

Telinga merah, telinga biru..u marah..i love u..boleh gitu?? ;p


Apa lagi korang..joinlah..cepat2..tarikh tutup 31/12 ni.
Good Luck~



Tuesday, December 22, 2009

Totally bersepai sepai!

Kalau aku bengang ngan broadband kat rumah ni, ku selalu pergi ke satu cyber cafe ni (cc). Memang selalu jugak lah aku pergi cc ni sampai anak owner cc tu dah sangat rapat ngan aku. Aku panggil dia Nin, comel, budak perempuan umur 6 tahun. Biasalah, kata anak tokey cc, confirmlah bab2 google, chatting ym ni dia dah advance kan even umur baru 6 tahun. Nak di jadikan cerita, hari Ahad haritu aku pergilah ke cc ni, kebetulan si Nin ni ada. Excited la dia duduk kat pc sebelah aku. Nak google bagai. Tiba2..


Nin: Kakak, gambar apa yg best eh?? Nin nak print, nak buat scrap book.
Aku: Hmm..gamba hello kitty.

Dia pun google gambar hello kitty


Nin: Tak best lah kakak. Nak gambar lain
Aku: Hmm..cuba Nin google Princess & the Frog. Filem baru ni tau. Bestttt~
Nin: Macam mana nak eja kakak??

Aku pun taipkanlah untuk dia. Teruslah keluar segala jenis gambar filem Princess & the frog. Excited lah budak kecik ni tengok segala gambar2 tu.

Nin:Kak, Nin nak gambar Totally Spies lah pulak. Kakak tolong taipkan

Aku pun gigihlah menaip tuk dia, kat pc dia. Walau agak terganggu sikit tapi takpelah, ku layan kan jugak. Lepas taip, keluarlah segala mak nenek gambar Totally spies ni



3 Gadis Spy kiut miut


Wah..budak kecik tu pun apa lagi, punyalah excited. Ditekan next, keluar lagi gambar lain. Excited sgt sampai riuh cc tu jadinya.

TIBA-TIBA...


Dia tergelak2. Kelaka sgt rupanya. Aku biarkan jelah. Dalam hati, mungkin excited sgt lah tu..


Nin: Kakak..kakak..cuba tengok gamba ni.(Sambil dia click & enlarge gamba tu. Sambil2 tu dia ketawa).

Aku pun tengoklah dengan perasaan lemah longlai (terpaksa melayan). Sekali tengok2, nak terjojol mata ku..

Gambar lusyahhhhhhhhhhhhhh ok!


Gambar salah sorang karekter totally spies tu tgh make love. Dengan keadaan sgt 18sx. Bogel dan terkangkang!


Huhuhu..masa tu aku rasa macam ada satu batu besar hempap kepala aku & pecah bersepai2. Huhu..patutlah budak tu gelak sakan. Mungkin bagi dia kelaka tngok kartun kesayangan dia tu berbogel. Adehhh...

Ku cepat2 tutup pic tu. Pangkah terus. Takut mak & ayah dia perasan. Terus aku cakap ngan dia tak baik tengok gamba camtu. Yelah, walaupun dia kecik lagi, tapi kena bagitau jugak, takut dia ingat tak salah tengok benda2 18sx gitu.


Huhuhuh. Dengan keadaan yg sangat bersalah, ku terus bukak yahoo game. Bagi dia main game "Kitchen Bridget". Haish..


Situasi tadi cukup buat jantung aku berdegup 1000 kali seminit.Berpeluh2 aku di buatnya (-_-")



P/s:Aku bersalah tak dalam hal ni?? huhu..


Tahniah Adik ku~











Tadaa...sebenarnya dah hampir sebulan majlis ni berlangsung tapi baru berkesempatan nak upload cerita ni. Hehe..bagus kan kakak ni. 2 hari lepas Hari Raya Haji haritu, telah berlangsungnya majlis pertunangan adik aku ni ngan centahati tercentanya. Gubahan2 kat atas tu hasil tangan ku, mama & kakak.Tema yg sgt simple.Cantik tak??



~Mama menyarungkan cincin ke jari bakal menantu ;)~


Alhamdullilah, majlis berlangsung dengan lancarnya. Sempurna dah satu bab. Tahniah adik ku. Tahniah banyak2.




Inilah tunangan adik ku. Lily namanya. Sgt sweet orangya. Baik. Pandai masak. Terer buat choc chips. Hehe. Umur 23 tahun, muda setahun dari adikku.




~Sesi bergambar dengan saudara mara~

Adik aku tak dapat snap gambar ngan tunangnya sbb masa tu dia sgt selekeh.Hoho.Mama tak bagi. Ada ke patut, pakai baju cam nak gi mancing. Pastu sempat lagi masa org semua berbincang, dia gi memancing kat lombong belakang rumah Lily ni. Ish..ish..kalau dah kaki mancing tu, kat mana2 pun nak mancing. Dia tak kisah. Nasiblah Lily dapat bakal suami kaki mancing ;p


Tengok tu..sgt selekeh kan budak ni ;p


Bisalah, bila ada majlis2 camni, confirm lah aku diserang dengan soalan2 cepucemas oleh makcik2 aku kan. Haishhhh!! Penat dah menjawab. Kalau dah jodoh adik ku sampai awal, biarlah dia teruskan dulu. Ku tak kesah. Memula dulu sentap lah jugak kan, tapi sekarang dah tak kesah dah. As kakak, aku sentiasa doakan yg terbaik tuk adik ku ni. Tapi yg penting, hadiah langkah bendul,kakcik nak blackberry bold eh. Hohoho ;p



Tak kesah lah, langkah bendul ke, langkah tunggul ke. Yg penting, bila jodoh ku dah sampai, turn aku pulak kan. Rileks lah ;). Sygg, jgn risau..cintaku hanya tuk mu. Ku takkan carik lain. Heheh


Buat adik ku, moga korang bahagia sampai ke jinjang pelamin & bahagia ke akhir hayat. Jangan lupa hadiah langkah bendul ok. Haha~


Monday, December 21, 2009

Sedihhhhhhhhhhh..

Apakah perasaan anda, tatkala baru lepas solat asar kat surau di sebuah kolej tempatan, keluar2 surau dengan perasaan segar, tetiba dengan sekelip mata je perasaan tu berubah...apabila..



kasut kesayangan takda di tempat asal

kasut kesayangan takda di mana2 setelah penat mencari

kasut kesayangan telah HILANG!!!

lebih menyedihkan lagi..

kasut tu hadiah harijadi daripada bestfriend tercenta

Sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

(T_T)



Kenapa dalam banyak2 kasut cun yg lain, kasut rimau ni jugak yg di kebas. Huhu. Sedih..tapi nak buat camne, menangis air mata darah pun tak guna. Redha je lah, tak ada rezeki. Moga org yg mencurinya tu terima balasan yg setimpal. Ish..terkilannya :(



Pakai tak sampai 3 bulan pun..





Tapi takpelah, sempat kita sama2 gi Perth
Sob..sob :,(


Nasib ada kasut lain dalam kereta, kalau tak, mahu seharian aku kaki ayam kat sini. Huhu.Sabarlah, dugaaann..dugaan



P/s: Sorry babe, aku tak sengaja hilangkan kasut comel tu :,(

Thursday, December 17, 2009

I ♥ Perth (Part 4)

Ceriakan pagi anda dengan mencuci mata melihat gambar haiwan2 comel ini ;). Hari ke empat ialah hari yg palinggng best."Hari Sayangi Haiwan Australia". Kami mulakan aktiviti dengan pergi melawat Caversham Wildlife Park. Yay!! Tempat ni mmg besttt bagi animal lover cam aku. Dahla haiwan2 kat sini semua comel2, rasa cam nak seludup sekor2 bawak balik Malaysia. Haha






Haa..tengok! Tengok! Ayam dia pun comelllll! Ni ayam tau, jangan confius pulak. Huhu. Comel sgt ayam ni, semua putih, siap kaki dia pun berbulu.




Sesampainya kat sini kami terus ke Molly's Farm tuk tgk farmshow. Best! Tapi yg tak syoknya masa kami terhad. Sebab banyak aktiviti lain nak buat lepas ni. Jadi tak dapatlah tgk show2 yg lain.Huhu

Disebabkan masa terhad, terkejar2 kami mencari haiwan2 Aussie yg rare tuk bergambar. Tempat ni dahla besar, pening gak kami nak mencari. 1st place to go mestilah tempat kangaroo kan.


Tadaaaaaa!! Welcome to Kangaroo Land

Hai Mr Kangaroo..nak makan daun ni tak?? Nak tak??

First time bertentang mata ngan kangaroo. Comel gila haiwan ni. Ya Allah, rasa nak dukung peluk kuat2. Haha. Tapi jgn haraplah boleh buat gitu kan, ada several rules lah kena ikut masa kat kangarooo land ni. Yg paling penting sekali jangan sesekali pegang ekor dia. Dia akan melibas!!! Ekor dia besar ok.



Baby kangaroo. Alololoh comeynya ko! Rasa nak picit2!




Ayah kangaroo. Macho je. Pijak kang!! Hiyahh! Comel2!
(tak dpat mengawal perasaan geram tgk haiwan2 ni..even dlm gambar)
;p



Beauty & The Handsome. Aww~




Masa ni sangat lawak. Masa ni, dua ekor kangaroo ni aku tengok macam tido je, aku pun pergilah bergambar kat diorang. Aku peganglah badan sekor tu, elok je lepas gambar ni di snap, kangaroo yg aku pegang badan dia tu pandang aku pastu terus tepis tangan aku (pakai tangan dia tula). Terkejutttttt ok! Garang gila kangaroo tu! Haha. Nasib ko kangaroo, kalo kucing aku dah piat2 telinga ko.




Masa ni cuaca agak panas. Jadinya banyak kangaroo bergelimpangan tido. Macam mati pun ada. Ko tonyoh daun kat hidung dorang pun taknak bangun.Huhu



Haaa..yang ni versi putih. Bukan albino tapi spesis lain sikit. Comellllll.Makanan kangaroo ni mmg diorang ni dah sediakan, diletakkan dalam satu tong besar. So, boleh lah ambik seberapa yg kite nak. Tapi mostly kangaroo kat sini buat tak layan je kalau kite bagi makanan tu, agaknya diorang dah kenyang ke dah bosan. Bagi daun jugak yg diorang layan.




Comel kannn?? Cuba tgk tangan dia tu..kecikkk je..ley bertinju ke?? ;p




Haaa..ini pulak ialah walabi. Spesis binatang berpoket jugak cam kangaroo tapi ni kecik & muka macam tupai sikit.




Ni mama kangaroo. Tengok tu aku dah bubuh makanan depan hidung dia pun tido mati gak. Huhu. Perasan tak poket dia tu?? Ada kaki!! Baby dia tdo terbalik. Haha. Comel betul!!




Alahai..sweetnya mama & baby kangaroo ni. Tenang je tengok diorang tido. Aloloh.


Nak share sikit info dengan kamu semua pasal haiwan comel ni, kangaroo membesarkan anak dia di dalam kantung. Kiranya macam mengandung di dalam kantung.Ini kerana, dia melahirkan anaknya waktu kandungannya sebulan, yang mana waktu tu babynya hanya sebesar kacang merah je & baby ni terus akan masuk ke dalam kantung mama dia. Kat dalam kantung tu la baby ni akan menyusu & membesar selama 9 bulan. Lepas 9 bulan barulah baby ni boleh keluar sekejap2 dari kantung tu. Dan lepas 18 bulan barulah baby ni boleh cari makanan sendiri.


(image credit to Google)

Inilah rupa baby kangaroo yg baru lahir. Kecik sgt kan?? Merah.Mata pun takda lagi. Ni tengah menyusu dalam kantung mama dia. Unik betul ciptaan Tuhan ni. Subhanallah ;) Oklah, nanti sambung cerita pasal haiwan lain pulak. Bye


P/s: Baby kangaroo is called joey ;)

Wednesday, December 16, 2009

I ♥ Perth (Part 3)

Hari ketiga adalah hari menguji kesabaran. Sepatutnya activity kami start pukul 8.30 pagi tapi atas sebab2 tak boleh di elakkan (salah satu dari group kami sesat..huhu), jadinya semua aktiviti tertunda sampai pukul lebih kurang 1 ptg. Aku punyalah excited pukul 8 pagi dah siap, tunggu punya tunggu, tak datang2 jugak, sampai aku tertido dalam kereta. Excited nak pergi jalan punya pasal sampai tak nak keluar dari kereta.Huu.Geram memanglah geram tapi tak boleh nak salahkan sesiapa, bukan dorang mintak nak sesat pun kan. Chill lah ;)

Bila semua dah berkumpul, kami terus ke Fermantle. Bergambar2 sakan dekat war memorial park.



~Fermantle War Memorial Park~


Then, berdesup kami ke E-Shed markets. Tmpat menjual souvenir yg terkenal kat Perth ni. Kat sini lah kami borong segala souvenir tuk fam & member2 tersayang. Borong sakan memasing. Kami memborong kat satu kedai je, owner kdai tu Indonesian. Price barang2 kat situ murah banding kedai2 lain. Masuk2 kedai tu mmg aku rasa dah macam kat Malaysia je la sbb mostly customer yg membeli kat situ ialah warga2 Malaysia & Indonesia. Rambang mata masa kat sini weh, rasa cam nak borong banyak2 tapi memikirkan AuD 3.16 kali ganda RM, terpaksa sekat2 belanja. Sekat belanja pun habis AuD 100 gak kat sini ;p


~E-Shed Markets~



Dah penat memborong, kami semua ke King's Park. King's Park ni ada botanic garden and one of war memorial park jugaklah. Pemandangan kat sini mmg sgt2 cantik. Tak tau nak describe apa lagi, enjoy the pics je la eh.


~At Botanic Garden~




Our L.O.V.E
Tapi V tak berapa nak jadik. Haha..



Our L.O.V.E lagi..



Dari King's Park ni, boleh tengok pemandangan yg amat2 indah Perth City.Susah nak cakap perasaan masa ni camne. Terlalu indah sampai terus bercita2 " One day I will bring my parents here". Murni kan cita2 ku itu ;)



Kalau malam ni lagi heavenly cantik~




Biar hatiku menangkap pemandangan indah ini. Feeling jiwang dah mari..





Ni ialah tugu peringatan yang mana belakang dari "penjara" tu tersenarai nama2 warrior yg terkorban masa perang tu.





Kawasan kat sini memang luas. Penuh dengan rumput karpet yg menghijau tu. Warga2 Aussie ramai yg beriadah kat sini. Berpiknik. Baring2 sambil baca buku. Kanak2 bergulek2. Baring2 sambil beromantika ngan pasangan sendiri, siap pakai sleeping bag lagi.Diorang tak kesah pun. Kami pun apa lagi, mestilah tak nak lepaskan peluang baring2 kat sini. Haha. Bila lagi weh,tempat boleh baring sesuka hati, kita baring2lah. Rilek2 santai. Cuba kalau buat kat mana2 taman kat Malaysia, confirm di pandang pelik & kena ngumpat. Yela, not our culture kan..


Peeeewittttt~
Sambil2 baring, sambil tgk langit biru. Syiokkk!!Tapi sebenarnya kami segan jugak..yelah, tak pernah berbaring2 di public kan sebelum ni. Tak kuasa lah.Tihihi..



Last sekali, nah terimalah gambar comel dari kami khas tuk korang.

Haha. Layan je la.










Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015