Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, December 10, 2008

Rebet..Oh..Rebet

Tengahari tadi gi Pejabat Pos Besar nak claim rebet. Sampai2 sana, isi borang, amik nombor giliran, 2486. Nombor angka giliran time tu 2443. Jadinya, kena tunggu 43 org lagi. Aku amik jalan pintas. Gi kaunter pos ekpress, bagi borang kat abg yang jaga kaunter time tu. Senyum2 skit. Abg tu amik cap jari aku pastu terus amik borang aku dah isi tadi. 10 minit camtu, abg tu panggil balik, dia ckp terus pergi kaunter 8. Aku pun pergilah ngan semangat berkobar2 tak sabar nk pegang duit banyak. Hehe. Kakak yang jaga kaunter tu, sain2 borang aku tu, pastu kira2 duit, koyak resit dan terus hulur kat aku sejumlah wang ngan resit sekali. Aku sangatla gembira senang hati. Lalalala..syukurlah.

~Makcik kayo~

*Hehe*

Sebenarnya abg yang jaga kaunter pos ekpress tu regular customer Fradoo. Dia ckp kalau aku nak claim rebet nanti, tak payah beratur panjang2, terus je gi jumpa dia. Nanti dia tolong settle kan. Bertuahnya jadik anak tokey Fradoo. Ngehngeh. Kalau tak tadi mesti aku kena beratur lama2. Pastu petang tadi abg tu dtg minum kat Fradoo. Kebetulan aku yang jaga gerai ptg tadi. Jadi, aku belanjalah dia minum. Orang berbudi kita berbahasa betul tak? Terima kasih ye abg pos ekpress. Hee..


2 comments:

paiseh said...

kayo nye makcik..!
leh laa banjer ABC Fradoo.. huhuhuhuhu..!!

Erina Asmawani said...

Mohle ke Fradoo..dah jumape ke lom? hehe









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015