Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, December 23, 2008

Cerita ni hampeh


Petang tadi g tengok cerita ni. Keanu Reeves yg macho jadik hero. Macam gempak je tgk iklan cerita ni, sekali dah tgk...sangatlah menghampakan. Sgt2! Aku rasa ni lah movie lakonan Keanu Reeves yg pling tak best pernah aku tgk. Dalam cerita ni, Keanu Reeves jadik alien yang bertopengkan manusia, dari planet mane ntah, datang kat bumi sbb nak takluk bumi. Plot cerita lebih kurang ala2 cerita War of the worlds lakonan Tom Cruise tu, tapi cerita tu 10 kali ganda best dari cerita ni la. Cerita ni flat. Takde perasaan aku tgk dari start sampai habis. Pastu di tambah ngan skit2 scene yg mengarut, terus jadik hampeh. Pastu, ada satu aliennya ni, besar bagak cam KLCC, badan cam manusia, kulit cam org minyak, tapi kepala cam robocop. Alien paling lawak pernah aku tgk. Huhu. Walaupun cerita ni tak setanding cerita War of the worlds, aku perasan ada satu persamaan cerita ni ngan cerita War of the worlds tu, alien dalam dua2 cerita ni bermata satu. Hmm..adakah dorang nak samakan alien2 tu ngan dajjal (yg bermata satu, muncul masa hampir kiamat) atau kebetulan je?. Tak tau lah. Tapi, kesimpulannya, bagi aku, cerita ni tak best.


P/s : Akhirnya dapat gak aku mkn prosperity beger setelah lama mengidam. Thanks cintahati sbb temankan kekasihmu yg "garang" ni. Ilebiu =)

8 comments:

paiseh said...

hahaha...!! degil lagik...
org suh tengok citer lain.. nak tom krus gak.. kunun... huhuhuhuhu..!!

Erina Asmawani said...

bkn tom krus la encik paiseh..keanu reeves..
hehe..baiklah..pasni saya akan tgk cite yesssss man, histeria, dan beverly hills chihuahua

Anonymous said...

haaaa...cite paling hampeh yg pnah aku tgk..huuuu..nyesal plak kan tgk..huhuhuhu..bile nk banje aku prosperity nih?? -pyan-

Erina Asmawani said...

haa..tau xpe..hmpehhhh sgt kan..jom g mkn prosperity..nyum2! ko ar plak banje..ko x penah bnje aku kn? huhuhuhu

Hidemichimomotani said...

baik tgk Drama 'Dajal Suci'

Erina Asmawani said...

tau xpe..Rusdi Ramli belakon dalam Dajal Suci lagi best dari cerita ni..serius tak tipu..huu

paiseh said...

uh.. uh.. surry..
kanu reaves..! ngee..!!!

erk.. Fradoo bukak tak Hari Natal??

Erina Asmawani said...

bukak..kami tak menyambut hari Natal.. Jadi, silalah dtg ke Fradoo ok =) Dan kalau encik Paiseh memperkenalkn diri, anda akn dpt diskaunnnnn..hee









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015