Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Sunday, December 07, 2008

Sesi membuat custard caramel dan sesi berBBQ

Pada sebelah paginya, (pagi tak pagi sgt la..sbb semalamnya dah tdo lewat kan anyam ketupat), sesi membuat custard caramel yg sedap lagi sgt senang. Cara2nya ialah

Pertama : Sila beli dulu custard caramel instant seperti di bawah

~Di luarnya begini~


~ Di dalamnya begini~

Ada 2 peket custard mix ngan 2 peket sos karamel


Kedua: Campurkan custard mix tu ngan 1000 ml susu dan kacau kacau kacau smpai mendidih




Ketiga : Masukkan custard tadi dalam bekas pastu terus tuangkan sos karamel




Akan kelihatan lapisan sos karamel seperti di atas


Keempat: Sejukkan custard karamel tadi dalam peti ais. Masa nak hidang, terbalikkan custard.


Tadaa..inilah hasilnya. Sedappp...

Petang tu, family abang dan kakak ku tiba. Meriahla rumah ngan tentera2 kecik tu. Bila dah ramai2 ni, confirmlah best buat BBQ kan. Jadi..Pada sebelah malamnya pulak ialah sesi berBBQ..

Para2 ibu ditugaskan untuk mencucuk daging sate


Para2 bapa ditugaskan untuk membakar




Dan para2 anak ditugaskan untuk makan makan makan.
Nyummmmyy!



No comments:









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015