Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, January 19, 2009

Potong Jambul & Maut.

Semalam, aku ngan Bubud gi kenduri potong jambul anak kwn rapat kitorang, Baby, kat Klang. Wii..anak dia dah besar. 4 bulan dah dia. Muka pun dah lain. Masa lahir lain, sekarang lain. Yg penting, comel itu wajib! Hee..

~Haii..nama saya Aidil Zaquan. Comel kan saya?~
*Siap angkat kening sebelah lagi..comel!~

Eyyy..tgkla si Aidil ni. Comeyyy gila ok. Ngan putihnya, ngan blusher semulajadi nya. Cam anak patung tau. Masa kitorng sampai, agak lambat sikit, acara potong jambul dah habis. Huhu. Tak dapat nak tengok. Tapi takpelah, dapat tgk Aidil pun dah happy =)

Masa kat kenduri tu jumpa Umi & Abg Boya sekali. Lama gila tak jumpa "partner in gossipping" aku ni, Umi. Hee. Biasalah kan, bila kitorg dah jumpe, gamat la sebentar suasana.Macam2 cerita kuar. Pastu buat kenduri tu cam kitorang punya kenduri pulak. Haha. Jadi,tuk mengelakkan kejadian2 yg tak diingini berlaku, haruslah kami semua mintak diri dulu.


~Umi, Bubud, Baby~
(gambar ehsan dari Abg boya. Hee)

Pastu kami pergi Bukit Raja. Ingat nak gi beli barang, tapi terrr..tgk wayang sekali pulak. Kitorang tgk cerita MAUT. Huhu..


Preview kat iklan cam gempak je, sekali dah tgk. Huhu. Rasa nak nangis. Bukan sebab sedih, tapi sebab tak best. Jalan cerita Maut ni lemah sgt, tak sampai pun maksud yang Encik Bade tu cuba sampaikan. Hmm..dah la byk element "kelaka". Tak suka tgk Danny dalam cite ni, mcm spoil je. Pastu ada scene"seksaan neraka". Aku tak berapa suka dengan scene ni. Hmm..aku setuju ngan pendapat Fynn Jamal pasal benda ni. Aku rasa lakonan yang best dalam cerita ni ialah pakcik yg jual ayat2 suci. Tu je. Lakonan pelakon2 lain tu cam biasa2 je. Pastu ada part yang cam tergantung, contohnya cam scene accident, kereta JJ (lakonan Que Haidar) tergolek dalam longkang, JJ merangkak keluar dari kereta tu, tetiba terjumpa sorang budak yg ngeri ni. Siapa budak tu? Apa dia buat kat situ? Hantu ke? Entahlah. Lain orang, lain pendapat dan pemahamannye kan. Bagi aku cerita ni tak sehebat iklannya lah. Aku bagi 4/1o.


5 comments:

paiseh said...

olololorr.. tomey nyerr...! gua tengok budak tu lama2..pastu tengok gambar lu balik..lu dah jadi tak lawa. hakhakhakhak..!!!

gua dah agak tak best film tuh.. neway mekaceh laa membetulkan agakan gua.. hahaha..
gua tunggu GENG.. hehehe.. 10star dgr nye.. hmm...

Yah de keai said...

baru nk tgk maut..
comel la anak baby..nk anak jugak boley???

Erina Asmawani said...

Encik Paiseh :
Hakhakhak..lu jgnla bandingkan wa ngan baby tu, mmglah wa kalah tanpa bertanding..mmg baby tu comeyyy abes!

tula, mmg tak best pon..bagus lu tak tgk lagi, save duet..wa agak cerita wayang Upin & Ipin lagi best dari cerita ni..huu


Cik Yah de keai :
Babe, aku nasihatkan jgn la tgk cite ni..ble ko dah tgk, ko akan tak sabar2 nak kuar dari panggung tu, pastu dalam hati kau gerenti menyumpah2..tak best! tak best! Huhu

Comeyyyy kan? Tinggal 3 bulan lebey je, pastu ko pulak ley ber"anak"..lol..

Suffian salim said...

Cerita ni amat gagal kan..huhu

Erina Asmawani said...

ye..betul..mmg sgt2 gagal..huhu..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015