Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Sunday, January 11, 2009

YOUTH 09

Wikipedia- Youth is the period from infancy or childhood to maturity.

The age in which a person is considered a "youth," and thus eligible for special treatment under the law and throughout society varies around the world.

  • "Youth... those persons falling between the ages of 19 and 30 years inclusive." - United Nations General Assembly
  • "Time in a person's life between childhood and adulthood. The term "youth" in general refers to those who are between the ages of 15 to 25." - World Bank
  • The Commonwealth Youth Programme works with "young people (aged 15-29).
  • "People between the ages of 20 and 25." - Goverment of Tasmania
Jadinya, aku ngan bestie tercenta masih tergolong dalam "youth" lagi. Tanpa segan silunya kami redah pergi YOUTH 09 kat PWTC harini. Ahaha. Memang aku bangga ngan diri aku sendiri harini sebab berjaya drive gi PWTC sekali gus masuk KL buat pertama kalinya. Di ulang sekali lagi, pertama kali drive pergi KL weh, setelah berumur 24 tahun. Selalu turun KL naik komuter je, tak pun orang lain drive. Memang penakut betul aku nak drive masuk area KL sebelum ni, tak rock betul, tapi disebabkan azam 09, akhirnya ku berjaya. Pasni, boleh drive gi KL lagi walaupun aku menyampah lalu jalan depan Sogo. Banyak gila kereta! Benci! Oopp..KL ni bukan yang paling jauh aku drive ye, aku banyak kali drive balik kampung kat Muar, area2 Klang Valley yang lain (except area KL), semua dah expert, Shah Alam jgn cakaplah..dah khatam, cuma drive g area KL je mmg aku fobia dari dulu. Tak tau kenapa, sebab banyak kereta kot. Huhu..

Erina & Yah
~Tadaa..Kami di YOUTH 09~


~Sebelum masuk hall, kasi cop dulu itu tangan~

Masuk2 je hall YOUTH tu, sangat teruja nye aku. Best sangat! Sebab ada banyak booth brand2 indie, dari t-shirt, accesories, kasut, cuppies, dress..banyak lagi lah. Memang stok limited la barang2 ni. Waaa..t-shirt2 kat situ semua lawa2. Huhu. Kasut pun lawa. Juling mata aku. Setelah menawaf bahagian brand2 indie ini beberapa kali, berjaya gakla kami beli t-shirt yang cantek ni. Hee..

~Sangat comel!~

Pastu, Yah shopping beberapa dresses yang superb comel, sempat hadiahkan aku 1 baju yang comel lagi. (Thanx a lot Yah!! Aku suka! Hadiahkan la lagi. Ahaha). Aku beli poskad, sticker2 comel Karya ni. Aku suka sangat kumpul benda2 kiut camni.


~Mancis tercomel, besar duit 10 sen je.Go green~

Sambil2 menawaf booth2 ni, haruslah kami bergambar.Dalam tu ada satu dinding ni memang penuh dengan gambar2. Suka aku tengok gamba2 kat situ. Cantik!.


~Yah kekonon tengah kusyuk tgk gambar2 kat dinding~


~Kami memang comel~

~Kekadang kami sengal..haha~

Aku suka tgk lukisan2 yg dipamerkan. Semuanya comel2. Especially yang bawah ni.Minat sungguh aku. Kiut gila!

Anak kucing mengirim surat,
dari Jawa sampai ke Deli,
Hidup kita dikandung adat,
Budi tidak dijual beli


~Suka aku tgk misai kucing ni. ~

Lepas dah pusing2 hall tu, kami tgk ada macam2 aktiviti lah, ada band performing (aku nak tgk Yuna, tapi tak tau die perform kul berapa..huhu), ada wall climbimg activity, ada autoshow, ada sesi bergambar ngan ular, ada career attack..banyak lah. Ikutkan hati taknak balik lagi tapi di sebabkan kitorang nak g Mid Valley pulak pastu, lebih kurang kul 3, kami chow. Kesimpulan yang boleh dibuat tentang YOUTH 09. MEMANG BEST GILA! Sesuai tuk yang berjiwa muda mudi cam kami.Yang belum pergi lagi, sila pergi =)


~Daaa..kami nak gi Mid~



4 comments:

paiseh said...

aaahh...! apa ada ngan umor? angka je semata2.. kan??kan.?? hahahaa..!!

gua sampai kul 5 atas sebab2 x dpt mengelak.. banyak event da abes.. sedeynyer..!!

Erina Asmawani said...

Betul3..hanya angka semata2..pedulik ape kan? heehehe..

lu mmg rugi la pergi lambat..mmg happening wa cakap lu..xpe2, don't be sad..nex year lu pergi lagi..hakhak

Yah de keai!!! said...

lalallala...ari yg sgt2 besh!!! jd mude sekejap~ disana, cik erina jd giler sekejap! LOL

YES!!! mmg kami sgt2 chumel!! **perasan**

Erina Asmawani said...

Lallalala..kami mmg comel..**kenyataan** Lol









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015