Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Monday, January 05, 2009

Welcome back to school Cikgu Erina.

Hari ni aku dah start sekolah. Haha. "Sekolah". First day, sangatlah bersemangat waja. Kelas first ialah Strategic Management. Ye..walaupun aku pelajar sains kimia, minor subjek aku adalah subjek2 bussiness. Honestly, aku lagi suka subjek bussiness dari subjek kimia. Senang sikit. Hee. Kelas kedua pada petangnya ialah subjek Human Resource Management. Tapi lecturer tak datang pulak. Haih..Ni yang buat otak aku berteka-teki siapa gerangan lecturer yang bakal mengajar HR ni. Hopefully best macam Prof Hashim yang mengajar Strategic Management ;)

Malam tadi gi kedai spek. Nak buat spek baru. Akhirnya..setelah dekat dua bulan kot pakai spek "patah". Agaga. Stylo gakla pakai spek "patah" ni, walaupun agak susah nak pandang bawah. Asal pandang bawah je jatuh, asal pandang bawah je jatuh, tapi aku gigih nak pakai gak. Nak beli spek baru awal2 sangat kemalasan, sekarang da start klas balik, haruslah ada spek baru, senang nak study nanti. Ecececeh..

Aku mmg ada penyakit cerewet bab2 membeli ni. Semua spek kat kdai tu kalau boleh aku nak try. Nasiblah owner kedai tu dah kenal aku. Al-maklumlah, semua ahli keluarga aku (except ayah aku), selalu buat spek kat situ. Pas puas cuba mencuba spek. Akhirnya, aku berkenan yang ini.


Agaga. Ada ciri2 muka cikgu kan? Old school habis spek tu. Cermin besar. Luas pemandangan aku. Macam cikgu Bedah dalam cerita dulu2 tu. Haha. Tapi aku suka. Lagipun, elok je bila pakai ngan tudung. Tak kembang tepi2 tudung aku macam aku pakai spek yang lama tu. Tapi mama pulak tak berkenan. Besar sangat katanya. Ala..takpela besar, pakai kat rumah je pun. Tapi disebabkan aku seorang anak yang baik dan taknak melawan cakap mama, aku pilih la yang lain. Pasrah. Huhu. Nasiblah jumpa gak yang aku dan mama berkenan. Walaupun bentuk lebih kurang sama je ngan spek lama, tapi yang ni ada warna pink2. Tu yang buat aku jatuh centa tu. Barulah nampak cam student. Heee..



Spek ni comel. Luar warna maroon. Dalam warna pink. Lalala. I like. Siap dapat free bekas contact lens lagi, yang penting warna pink. Suka!



Terima kasih mamaku sayang sbb sponsor separuh duit spek. Separuh lagi aku guna duit PT aku. Hehe. Dari aku bazirkan duit tu kat benda yang ntah pape. Baik bazirkan kat spek aku ni. Banyak faedahnya. Tak menyusahkan mama ;)


5 comments:

corpetro said...

gambar pakai spek besar tu macam puan hamidah masa memuda dulu...kekekekekke

Erina Asmawani said...

agaga..tau takpe..sebijik kan? mmg boleh jadik cikgu..sesuwai sangat..hehe

Yah de keai!!! said...

spek baru dh beli..tggl nk dpt dekan je la cmni.ahahaha...sori sori..main2 je..insyaAllah babe..aku doakan..usaha tangga kejayaan!!!

Erina Asmawani said...

InsyaAllah..amin..amin..hehe..

Erina Asmawani said...

Thanx babe..kalau aku dapat dekan ko belanje aku seafood port klang k.Hohoho..









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015