Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Thursday, March 24, 2011

Gunakan setiap peluang yang datang..

Sebab mungkin peluang itu hanya datang sekali je dalam hidup kita. Betul tak? Harini aku pergi interview dekat Kementerian Pendidikan Tinggi. Last minute dapat tahu pasal inteview ni. Jadinya harini aku cuti.Perasaan adalah happy masa dapat tahu pasal interview ni. Dapat tak dapat kerja tu belakang kira, yang penting dapat peluang pergi inteview. Tak pernah di interview oleh kerajaan lagi.Hehe

Sekarang dah start usha2 vacancy dekat company lain memandangkan peluang dekat Sime Darby ni masih samar2 lagi. Kawan2 yang sama join Sime Darby Management Apprenticehip Programme (MAP) ni dulu pun ramai dah chow kerja kat tempat lain. Tapi memang masa mula2 join program ni pun diorang (Sime Darby) dah bagitahu awal2, this is not a job-guarantee program.So, aku macam tak letak harapan menggunung la. Just buat yang terbaik & termampu je. Kalau dapat absorb dalam Sime Darby, rezeki. Kalau tak, mungkin rezeki kat tempat lain ;)

Dah la masa nak bangun pagi tadi punyalah liat bukan main.Kata hujan lebat kan,so sejukkkk je rasa. Syok berselubung dalam selimut. Tapi fikir harini ada inteview, gigih gak celikkan mata. Siap2. Seawal 7 pagi dah bertolak dari rumah.Kang bertolak lambat sikit kang kompem jem. Kak Masy, akak nampak kita eh pagi tadi?Kita nak pergi inteview ni lah. Hehe. Sampai2 sana ramai jugak candidate dah sampai.Dah start cuakebebeh dah aku time tu.

Dan Alhamdullilah,everything went well. Inteviewer pun sangat baik. Hehe. Sekarang hanya mampu berdoa. Kalau dapat kerja ni memang rezeki pengantin baru lah. Kalau tak, stay jelah dekat Sime Darby sampai habis kontrak . Kawan2, doakan aku ok ;)


Sekian sahaja luahan perasaan bakal pengantin lagi 8 hari ni.
Very the chubby kan? Ahhh..tak nak fikir pasal diet dah.
Nak fokus pasal kawen je.
Lalalalala~   

(^_^)

8 comments:

CaDLyNN said...

wouh...mau try masuk gomen ye~ good luck bebeh!

Masy said...

yessss akak nmpk awk yg bermuka masam tuuu mesti ngantuk lg laa tu hahaha

gud luck ok!

sweethOneY said...

hehe.. cantiknyaaaa bakal pengantin g interview!

iza pun br je tukar keja ni tp ada rasa nk tukar keja lagi la. nk cari keja dkt ngan tpt keja iim nnt.. senang sket kan..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

selamat utk semua nya...

Bapak said...

gud luck erina!

Lynn said...

Salam.
Lynn pon br lps pg intrvw last week.. bkn dgn gov. la tp.. but still, masih menunggu keputusannye dgn penuh debaran.. Erina, I wish u all da best! Mana la tau rezeki pengantin kan..=)

Linda Musa said...

gud luck ririn (:

Erina Asmawani said...

Thank u semuaaa ;)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015