Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Tuesday, March 01, 2011

Edisi B2B: Tag Terima Kasih ;)

Alkisahnya bercerita tentang tag terima kasih ni, sebenarnya sebelum tempah kad kahwin, aku dah semangat mendesign satu corak comel ni.Mmm..bukan corak lah, lebih kepada karikatur versi kartun. Dengan harapan berbunga2 yang design ini akan menjadi cover untuk kad kahwin aku nanti. Hari2 lah duk menghadap kartun ni, duk betulkan sana, betulkan sini. Designkan tudung & veil tuk pengantin perempuan, pakaikan songkok & baju Melayu untuk pengantin lelaki. Tambah love2 merah. Dah puas hati dengan design tu, terus print. Lepastu tunjuk kat mama. Dengan harapan mama akan cakap "Eee..comelnya, cantiknya. Pandai anak mama design, boleh jadik card designer lepasni". Haha. Poyo la pulak. Kononnya bajet mama nak puji lah tapi takdelah sepoyo tu ;p

Sekali rupa2nya, ku sangka kan panas hingga ke petang, rupanya renyai2 di tengahari. Realitinya, masa mama tengok je de design tu mata dia dah terjegil. Ayat keluar dari mulut dia " Awak ingat kita nak buat birthday party ke design kad camni. Mama tak berkenan. Carik design lain". Hahaha. Amik kau..kan dah kena aku se das. Ringkas dan tajam ayat mama. Kiciwa beb..tapi sebesar kuman jelah kiciwanya pun sebab bila aku belek2 balik design kad tu lepastu, ha'ah lah betul la pulak cakap mama, design ni cam bebudak tadika je. Hahaha.Teruslah mendapat idea untuk buat tag terima kasih je. Mama kata ok. So takdelah aku terkilan sangat kan. At least design aku ni diguna pakai jugak lah. Hehe. Suka! ;p 

Jadinya, pengajarannya di sini ialah, masa pilih design kad, kena bincang2 dengan parents jugak.Tak semestinya cantik dan comel di mata kita, cantik dan comel di mata parents kita jugak kan.Lepastu, kalau parents tak berkenan dengan design yang kita pilih, bawak2 lah tukau design lain. Pilih design yang kalau boleh, kita suka, parents kita pun suka. Sebab bab2 kahwin ni kita jangan fikir hati, perasaan & pilihan kita sendiri je.Ye.. tau..kenduri kahwin nanti kenduri kahwin kita,tapi..siapa yang banyak keluar duit untuk kenduri kita tu nanti, kawan siapa yang ramaiiii datang masa kenduri kita nanti. Mestilah parents kita jugak kan. Jadinya, senangkan lah hati diorang jugak ok. Biar semua orang happy masa wedding kita nanti. No heart2 feeling. Barulah kita aman tenteram majlis nanti ;)


Ini lah design yang telah dirijek! Hehehe.

Takpelah tak dapat bubuh dekat kad kawen, bubuh dekat tag terima kasih pun ok what..kan? kan? Segan kot mama dengan ayah nak bagi kad kawen tadika ni dekat kawan2 dia.Ngee.So, ingat ye adik2 semua, buat kenduri kawen tak semudah macam buat birthday party ye ;P





16 comments:

sapphire said...

erina sgt la comey!!
buat ktne nih..??

Erina Asmawani said...

Cik Sapphire:
Comey macam tadika ;p
mmm..tu ena wat sendirik la nilam..hehe..print je atas kertas sticker kilat ;)

HEMY said...

bagi utk kawan2 terdekat ok je....hah

peaNut said...

alololo...sayang nya kena reject..kiut dh tu..unik...huhu

sweethOneY said...

hehe. tu lah yang. kan owg pun ada sebut kt blog kad comel yg mcm nk buat bday party tu. x tunjuk kat emak lagi tapi mcm dah confirm kena rijek je. kesian diaorang tebal muka nanti nak pas kad pada kawan2 dorang. hehehe

design katun tu sangat comel. klo applykan dkt bunting pun comel!

CaDLyNN said...

cute sgt...patutla kene rijek :p

Siti Humairah said...

holoh2,,siap polok2 lagi,,

PutRee SeJiNjaNg said...

comel lah yunk..suka nengok..tapi kene rijek pulak..:)

Masy said...

lukis sndiri? cantekkkkkkkkk akak sukeeeeee

Erina Asmawani said...

hemy:
good ideaaa!! tapi satu hal lagi nak design words dalam kad tu kan..huu

Peanut:
kiut kan..tapi xpela..betul ckp mama..tadika sgt

Erina Asmawani said...

Izza:
Haah kan yunk..buh kat bunting pun cantik..nape lah x terpk sebelum ni. huhu. Nak buat lah nanti. Thank u for u idea bernas ;)

Tula, kalo tadika2 sangat kesian kat parents kte je nanti.huu

Lyn:
Sangat tadika kan..haha..maceh

Erina Asmawani said...

Siti humairah:
Umieeeeeeeeeeeee!! hehe..ko dah ade blog ke??? Best2..

tulakan..polok2 together. Nyomeyy!

Tilla:
Thank u dear ;) Tula, dah kena rijek..tapi xpela..hehe

Kak Masy:
Maceh kak.ni pun sebenarnya orang cc tu dah edit banyak, dia trace balik..kalo ikutkan design asal banyak cacat celanya kak.Comot je.hehe

Siti Humairah said...

aik,,siti humairah nm diberi,,mcm mn ko bole kenai ni,,hahaha,,xde ar na,,bejanggut la nk ttgu aku ade blog,,

Erina Asmawani said...

mestilah kenal.dah terang pulak gambar ko kan..u can not hide from me lah..hehe

pRincESs_N said...

hoho..skg mmg byk design cartoon2 cmtu...tp tu laa..parents lak x ley accept..xpe..jnji guna gk tuk tag TQ..

Siti Humairah said...

haha,,tp bila aku komen,,xde view gmbr aku plak,,









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015