Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Wednesday, February 16, 2011

From Lanchang with love (Part 1)

Lanchang kunennn..lanchang kunen belayar malam..hai belayar malam. Apa kes lah ni kan siap berlanchang kunen ni kan. Actually, semalam, kami yakni aku dan geng blogger2 kesayangan ku a.k.a Geng Memuah telah pergi menghabiskan masa berkualiti di Lanchang. Weeee~ Memang happening! :D Oh ye, pada sesiapa yang tak tahu, Lanchang ni dekat Pahang ye.Tujuan utama ke sana sebab nak pergi housewarming rumah baru Wafa. 

Bermulalah tentatifnya, malam 14 hb haritu kami(aku, kak Masy & Keri),  berkumpul di rumah kak Aima. Then pukul 10 malam camtu baru gerak ke Lanchang. Naik kereta perdana exec uolss..gila luas seat belakang tu, sampai boleh baring2 lagi. Berbekalkan Donanshi dan donut2 Big Apple kiriman Wafa, kami pun vrroomm2 lah bertolak. Dah la sebelum nak pergi rumah kak Aima tu banyak onak dan halangan terpasksa aku tempuhi (onak dan halangan katanyaaa..haha), tapi akhirnya berjaya jugak aku lepasi segala halangan2 itu.Alhamdullilah..alhamdullilah (Maher Zain)






Donashi & Donut 
Donashi kelihatan sangat menggiurkan ketika ini.
Tunggu kejap lagi, apa yang akan terjadi *sigh*




Dalam kereta, aku ngan kak Masy duk belakang, berseronok2 kan. Si Keri menjadi supir & kak Aima sebagai pembantu supir kat depan. (Supir? Haha). 

Ngeee.2 orang budak yang happy2 duduk seat belakang
 sambil mamam donashi.


Perjalanan yang tenang, jangan disangka takde lap leper ye. Ntah camne, si Keri ni, dia tahu ada corner tajam depan tu, boleh pulak slumberrrrrr buat lap leper baikkkkk punya.Tahu tak lap leper camne? Kalau mat rempit  dia panggil lap baring, stok buat lap baikkkk punya kat selekoh tajam.Haaa..camtulah gamaknya yang si Keri ni buat. Ye, tahu dia tak tersengaja, tapiii..akibat tak mampu nak melawan graviti masa lap baring yang dibuat oleh Keri tu, Kak Masy telah selamat melandingkan diri di atas donashi yang comel2 itu. Dan hasilnya..










Donashi telah penyekkkkk (T_T)
Tsk tsk
Tapi takpelah, rupa fizikal je dah berubah, rasa tetap maintain nyum2.
Biasa tau si Keri tu bawak kete laju2, aku jentik telinga tu kang!

Dalam pukul 12 macam tu,Alhamdullilah kami selamat sampai kat rumah Wafa @ Lanchang. Duduk lepak2 kejap,Kak Aima terus mulakan operasi buat cheese karamelnya. Gigih ok, pukul 12 lebih buat cheese caramel lagi.Sebabnya nak buat esok harinya takut takde masa dah, banyakk lagi aktiviti nak buat ;D


Mempersembahhkan Cheese Caramel Kak Aima

Cheese+susu+telur yang dikacau denagn penuh kasih sayang oleh Kak Masy


 Gula hangus buatan Wafa
(aku baru tahu gula hangus ialah gula yang
 dihanguskan sampai jadik coklat,
selama ni aku ingat gula hangus ni pakai gula melaka.
Nampak sangat"rajin" masak kan (T_T)


Cheese karamel yang telah siap.
Gebusssss ok!


Bila diterbalikkan...

HOMAIGOD!Memang terbaikkkkkk! 
Uuuu..sedapnya.. dengan rasa cheese nya, 
dengan rasa gula hangus nya..
Perghh! Teringat2 sampai sekarang. Nyam nyam

Lepas dah siap cheese caramelnya, kami sambung balik main saidina (sementara tunggu karamel ni masak, kitorang dah start main saidina). Kisahnya, dah lama tak main saidina kan, terus naik sheh memasing. Mata tak ngantuk langsung. Ada sorang tu kan, sebelum main dia dah berlagak katanya tak pernah kalah lagi. Ye,  dia memang pemain saidina terhebat! ( mata keatas, tangan dekat dada).Sekali masuk penjara je semedang. Hahaha.



Semangat betul kami main sampai pukul 3 setengah pagi! Itupun nasiblah berhenti, kalau go on lagi kompem kakak yang sorang tu dah bertukar jadik hantu kak limah. Hutang keliling pinggang hokey, siap hutang dengan bank lagi. Hahaha. Takpe2, biar papa asal kedana. Haha. Adoyai, sakit perut masa main game ni, asek ketawa je, tapi dah lama2 jadi stress sebab hutang banyak. LOL. Best2! Kak Aima, pastikan bawak jugak Saidina ni masa kat Penang nanti ok. :D

Esoknya punya aktiviti lagi menarik-happening-enjoyable gila. Tapi gambar2 semua takda lagi. Tempek sneak peek dulu la ya..


Gajah! Gajah! Gajah! (gaya SinChan)
Weeeee~
Enjoy gila!



P/s: Geng Memuah, i love u!! xoxo

14 comments:

Masy said...

akak mmg saje je kalah mlm tu, nk bg korang menang *tgn ke dada, mata pandang atas* hahahahahahah tp mmg fun! takleh tdo mikirkan hutang bank beribu2 hahahaah

nak lag cream cheese! nanti kt penang kita buat lg! yeayyyyy

pRincESs_N said...

smpai skg x pnh rs donashi tu lg..kesian kan...

CaDLyNN said...

bestnye hang out reramai~ mesti enjoy

HEMY said...

ahahaha..aku leh bygkan la gamat men saidina..aku lama dh tak main..tp aku pn sll menang je..ahahaha

k.e.r.i. said...

aku tak sengaja terbuat lap leper.
maklumlah tak biasa bawak perdana exec.
hahaha.

❀aRaBeLLa❀ said...

mantap perdana exec tuu..
anyway aku x pernah merase caramel cheese..nakkkkkkk jugakkkkk..pliss

aim-a said...

hahahhaha.aku tak bley blah time main saidina tu....asyik masuk penjara aje..bile nak dpt gaji tuh kalau main asyik reverse je.tp aku tetap enjoy dowh!!!hahahahaha

yer.keri telah buat lap-leper-baik-punye-sampai-kepala-aku-pun-dh-ting-tong-sbb-tak-biase-jadik-penumpang-dan-kesian-kat-penumpang2-belakang-dan donashi-yg-penyek-itu.

bwk ke penang saidina???beres!!!tp u ollss....i tak pandai main...nnt u ollsss tunjukkan buley?? ( tgn ke dada sambil mata pandang atas).hahahhahahahahahhaaa

bella: nak caramel cheese kek??buley!!!hihihi

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
hahahaha..akak g ngaku buat ape, kan dah kantoi akak la yng bankrap c tu..haha..kecewa ngan kekalahan sampai selubung satu badan masa tido..ntah2 akak nangis kot dalam selimut tu? hahah

N:
pergi la grab kat big apple yunk..kang dah dalam pantang ngidam plak nak rasa..huhu

Erina Asmawani said...

Lynn:
mmg best lynn! sangat2 enjoyyyyyyyyy~

Hemy:
kalo ko ade masa kompem lagi gempa bumi umah wafa..hahaha..yela tu, org cakap besar ni selalunya asek masuk penjara je..haha

Erina Asmawani said...

Keri:
nasib ko bawak perdana exec, kalo bawak cik Lisa cam gitu..kompem aku leper2 kan ko plak pastu..haha

Bella:
kalo nak, join ar g Penang bulan 6 ni..kompem kak aima watkan lagi..kan kak kan? heee

Erina Asmawani said...

Kak Aima:
hahahahah..tau xpe kak. Ko dah terkena sumpahan hantu penjara..haha
ade orang tu lagi lah, dah la utang banyakkkk..nak buat rumah lagi pulak..adoyai..x sedar diri betul kan..haha

nape akak x tarik je telinga budak keri tu masa dia tgh buat lap leper tu kak..huhu..nasib corner ke kanan..kalo ke kiri, saya yg hempap donashi tu, kompemmmm terburai sekali isi donashi tu kak..haha

Akak kan pemain saidina terhebat!! (mata ke atas, mulut herot ke tepi, tangan dekat dada) hahaha

PutRee SeJiNjaNg said...

tila lom penah try danashi tu arrr...sedap tak yunk??

moment said...

heheh happy korg happy.. ;)

aima! tu dialog aku tu aima.. bajet akn menang la?? (mata tgk atas, tgn kat dada!) kikiki

Erina Asmawani said...

Tilla:
Sedap yunk..donut versi kecit, dalam tu ada inti cream lagi..nyam nyam

Wafa:
kami bukan setakat happy tapi happy darab 23! hehe..hahaha..nice..wafa pun dah tau buat mata tgk atas,tgn dekat dada..hoho









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015