Erina Asmawani

My photo
La Tahzan. Allah ada. Dia maha mengetahui, maha pengasih lagi maha penyayang :)

LOVE COWAY


Sunday, February 13, 2011

Senyum je :)

Semalam pergi ke butik pengantin bersama encek tunang untuk memilih baju sanding & pelamin untuk wedding belah encek tunang nanti.Bukan pergi bersama encek tunang sahaja, bersama familynye juga ;). Mak, kakak2 dan abang beliau pun ada bersama2.Perasaan yang sangat happy. Walaupun masa memula ada sedikit malu2 & nervous tapi bila dah lama sikit dah hilang nervous nya.Lebih kurang 6 minggu je lagi mereka akan jadi family saya, buat apa nak malu & nervous2 lagi kan? :)


Untuk belah encek tunang nanti, tema warnanya ala2 begini..

Purple (dark or light)+ white+ light cream



Masuk2 je dalam butik tu,rasa excited sangat sebab baju2 kat situ sangat cantik2! Terus pergi ke area baju2 warna purple & start pilih. Kami (saya & kakak2 encek tunang) berkenan dengan dua jenis baju pengantin ni. Dua2 pun sangat cantik bagi saya, so saya try kedua2 baju tu untuk tengok mana lagi menonjol di badan saya. Sebab orang kata, nak pilih baju ni, tak boleh pilih ikut mata je, kena sarung kat badan sekali baru tahu baju tu sesuai & cantik untuk kita ke tak.



Memula saya try yang ini

So niceee!!
Warna light purple.
Combination of lace & songket
Sekarang trend pakai macam ni kan, baju lace & kain songket ;)
Moden style ;)






Dan kedua ialah ini...

 Ini pun sangatttt cantik!
Warna dark purple
Lace & penuhhhhh dengan manik2.
Nampak macam ala2 tradisional.
Cantikk sangat!

Masa ni susah nak decide nak pilih yang mana satu. Yang light purple cantik, dark purple pun cantik. Dalam dilema sekejap. Lepastu mak andam suggest encek tunang pun try baju penangtin jugak, nak tengok beliau lebih sesuai dengan warna apa. Light purple atau dark purple. 





So, inilah hasilnya

Sweet je kan warna ni. So soft ;)



Ini pun cantik!!
Sangat menonjol ;)
Motip letak love2 sebab nak anda  semua fokus 
kepada baju,dan bukannya muka.
Hehehe

Dan lepas encek tunang try baju pengantin dan berpasangan dengan saya, barulah keputusan berjaya dibuat. Yeayy! Kami akhirnya decided untuk memilih baju yang  berwarna..........tetttt!! Mana boleh bagitau, tak suprise la nanti kan? Heee. So, pendapat anda, yang mana satu lagi tertarik & menarik? :)

Lepas dah settle semua, malam tu ke rumah abang encek tunang, ada bacaan yassin dan makan2 sikit.Keduri kesyukuran dan doa selamat versi kecil ;). Jadi, saya telah membeli ini..


Donashi by Big Apple
Comel gila ok donashi ni, rasa sayang nak makan ;p


P/s: Ayat harini ada sedikit skema dan versi ayu2 sikit.Haha

11 comments:

sweethOneY said...

waaa.. so sweet! err, alamak.. alamak. kalau bg iza pun susah nk pilih ni :P tp mmg dah bercita2 nnt belah Iim nak pakai songket.. kebetulan kaler belah dia nnt pun purple :)

CaDLyNN said...

ena..sgt cantik! aku suke light purple..tapi yang dark purple pon cantik jugak...argh..aku yg stress..padahal ko dah settle pilih..haha

Masy said...

skali pandang, akak terus suka yg light pepel. sgt sweet dan 'ringan'. hehehehe

HEMY said...

aku pn minat light purple..lebih nais dengan tona kulit ko tak silap aku

yg last tu seksi skit....huhu

Erina Asmawani said...

Izza:
cantik kan dua2 yunk..hehe..izza watla pakai songket tuk malam berinai nanti :)

Lynn:
tula pasal..dua2 pun cantik..huhu..rase nak pakai dua2 je, tapi xpe lynn..jgn stress2 ok, keutusan dah dibuat ;)

Erina Asmawani said...

Kak Masy:
Sweeetttt sgt kan kak.Ena pun suke yg tu ;)

Hemy:
Semua org minat light purple nih..hehe..nanti kan pakai inner & tudung..x nampakla corset tu..

pRincESs_N said...

ena...da kuruss ok!! bagus2..! i like soft purple..

Erina Asmawani said...

N:
hmm..tula, mase timbang xdelah turun berat ni, tapi bila fitting baju pengantin nampak kurus plak kan..hehe..megik! cantik kan soft purple tu ;)

peaNut said...

purple mmg nice...peanut suka yg dark purple...nmpk elegan..

PutRee SeJiNjaNg said...

waahhh... so sweett...purple mmg nice color..:)

Erina Asmawani said...

Peanut:
ena pun suka yang dark purple! ;)

Tilla:
nice kan tilla ;)









Copyright to ERINA ASMAWANI
Designed by UMIESUEstudio 2015